Rehber HyperOs'a güncellemeden mutlaka buraya göz at.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Sayın radeongt
Xiaomi ile olan muhabbetimiz 2017 yılının Aralık ayında şahsi cihazım Mi6 ile başlamıştır. Dolaylı olarak kullandığım cihazlar ise ( yani aile bireylerine alırken bizzat test ettiğim ) Note 10 pro, Mi10t pro, Xiaomi 11 t pro ve Note 12 S tir.
Kaldı ki ben aynı markanın cihazlarını birbiriyle kıyaslamam ve kimin neyi nereden çıkarttığına da asla karışmam.
Kullandığımız alt tarafı dandik bir Çin markası. Fazla misyon yüklemeyin diyorum.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
55
Hyperos un Android 14 olduğunu unutuyorsunuz galiba birçok yenilik geliyor Android 14 le

Koçara

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
baran4524
Sizin dediğiniz yeni çıkan cihazlar için geçerli. Benim kullandığım cihaz ise Android 14 güncellemesini geçen Ekim ayında MIUI 14.0.5 sürümüyle aldı zaten. Öyle zannettiğiniz gibi ahım şahım bir yenilik te olmadı.
Çünkü Xiaomi cihazlarda önemli olan android değil arayüz güncellemesidir.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
55
baran4524
Sizin dediğiniz yeni çıkan cihazlar için geçerli. Benim kullandığım cihaz ise Android 14 güncellemesini geçen Ekim ayında MIUI 14.0.5 sürümüyle aldı zaten. Öyle zannettiğiniz gibi ahım şahım bir yenilik te olmadı.
Çünkü Xiaomi cihazlarda önemli olan android değil arayüz güncellemesidir.
Benim kullandığım cihaz 13t hala Android 14 güncellemesi almadi

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Benim kullandığım cihaz 13t hala Android 14 güncellemesi almadi
Bende 13T sahibiyim hala hyperfos güncellemesi gelmedi allah belanı versin şugomi geceleri gözüme uyku girmiyor bütün gece hyperfos hayali ile uykusuz kalıyorum. biz üvey evlatmıyız bir daha şugomimi asla!!!!!

Koçara

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Bende 13T sahibiyim hala hyperfos güncellemesi gelmedi allah belanı versin şugomi geceleri gözüme uyku girmiyor bütün gece hyperfos hayali ile uykusuz kalıyorum. biz üvey evlatmıyız bir daha şugomimi asla!!!!!
O dertten bir tek siz muzdarip değilsiniz hocam. Bakın Skorpi hocaya... Kendisi HyperFos gelene kadar foruma girmeme orucuna başladı. 8=)giggle~~

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
216
Xiaomi bu algıyı ne zaman ne şekilde yarattı bilmiyorum ama, beklentim çok fazla değil. HyperOS bir kaç sürüm sonra oturmuş bir hâle gelecektir. Ayrıca unutmamak gerekirki. Bu Çinli markanın her büyük Android güncellemesi ile telefonu fabrika ayarlarına çekmek en mantıklı hareket olsa gerek. 😎

radeongt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Öğrenci
Konular
37
Xiaomi bu algıyı ne zaman ne şekilde yarattı bilmiyorum ama, beklentim çok fazla değil. HyperOS bir kaç sürüm sonra oturmuş bir hâle gelecektir. Ayrıca unutmamak gerekirki. Bu Çinli markanın her büyük Android güncellemesi ile telefonu fabrika ayarlarına çekmek en mantıklı hareket olsa gerek. 😎
İki kere sıfırladım hocam :) Düzelme oluyor tabi ki.

romenox9999

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
erdalcan
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
Emekli
Konular
3
Öncelikle yeni bir işletim sistemi değil de MIUI 15 yani MIUI dan pek ayrılmamış olduğunu belirtelim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

HyperOs ile aslında xiaomi kullanıcılarına vaat edilen şeyler az ram kullanımı, güvenlik bi tık daha IOS gibi kaliteli BUG lardan ayrıştırılmış bir ROM, İşletim Sistemi idi.
Fakat güncelleyen ve deneyimleyen herkesin bu konuda hayal kırıklığına uğradığını belirtebiliriz.

HyperOs güncellemesi ile gelecek olan şeyler +1 kamera veya yeni bir işlemci performansı değil beklentiler bu yönde olmasın, değişen tek şey klasik bir yazı tipi değişimi ve kontrol merkezi değişimi bunun yanında xiaomi kullanıcılarının işini zorlaştırmak :)
Bu yazılımı iki farklı cihazdan deneyimledim Mi 13 ve Redmi Note 12S ,evet yazı tipi değişimi, kontrol merkezi değişimi ayarlar da görünüm değişimi, simge değişimi hoş şeyler. ama bugların arttığını gözle görülür bir şekilde arttığını söyleyebiliriz. yani hyperos a geçmek istiyorsanız bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyorum ayrıca burası çok önemli güncellemeden önce Bootloader kilidinin açık olduğundan(başvuruda veya saat süresi beklerken değil, açık) emin olmalısınız çünkü HyperOs sürümünde işler bir tık değişti. Bootloader kilidinin açmak için başvurma şartları getirildi, Mi Toplulukda 5.seviye olmak aynı oyun gibi :)
RAM kullanımı konusunda pek değişim yok hatta arttığını söyleyebiliriz pil konusunda da aynı şekil daha fazla pil kullanımı söz konusu. Uzun lafın kısası MIUI 15(HyperOs) pek de iç acıcı bir durumda değil ileride ne olur bilinemez belki 1 2 güncelleme ile düzeltilir fakat şuan durum bu. Peki siz HyperOs dan memnun musunuz? Beklentileri karşıladı mı?
Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

Raistlin53

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
Poco F5
Konular
10
Bahsedilen bug'larla dolu denilen durumu anlamadım yazan arkadaş detayda vermemiş sifirlamadan ota üzerinden güncelleme yaptım POCO F5 cihazıma ne bug gördüm nede ekstra bir anormallik ilk sürüm olmasına rağmen gayet başarılı hatta.

Üst Alt