HyperOS HyperOS Yüklenmiş tüm cihazlara ROOT atma

Rockweed

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi 13 Ultra
Meslek
Webmaster
Konular
1
Bahsettiğiniz boot dosyası rom içerisinden çıkmadı. Nasıl çözebiliriz.

Son düzenleme:

CanKuzen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
RN8
Konular
5
Merhaba dostlar, uzun bir aradan sonra yeniden Mi serisine dönmüş bulunmaktayım. Root, HyperOS'da nasıl yapılır anlaşılır şekilde anlatım ne yazık ki forumda ve nette pek bulunmamaktadır. Bende sorarak küçük bir işlem sonrası root yaptım, bilmeyenler için konu olarak paylaştım, işine yarayan olur umarım.

1- İlk olarak cihazınızda yüklü olan HyperOS sürümünü Ana Sayfa - adresinden indirip ZIP'ten boş bir klasöre çıkarınız.

(Buradan minimal ADB indirip C veya D'ye çıkarın.) (Cihazınızın USB ayıklama modunu açınız.)

2- Cihazınıza Magisk indirip kurunuz.

3- Cihazda yüklü olan sürüm ile indirdiğiniz sürümün aynı olduğuna emin olunuz.

4- ZIP'ten çıkarılan ROM dosyalarının içinde boot(boot.img) ve init_boot(init_boot.img) bu iki dosyayı telefon hafızasına kopyalayın.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Resimdeki gibi hem boot.img hem init_boot.img dosyasını yamalayın (resimde İngilizce olsa da Türkçe şeklinde 'Seçin ve Yamalayın' yazar). Yamalama işlemleri sonrası yamalı iki boot dosyasını minimal adb içine kopyalayın. Resimdeki gibi minimal adb içinde dosya yoluna CMD yazın.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Kodları sırayla yazalım:

İlk kodda cihaz açıkken oto fastboot moduna geçecektir.

Kod:
adb reboot bootloader

Kod:
fastboot devices

Kod:
fastboot flash boot (yamaladığınız boot.img dosyasını sürükleyip bırakın)

Kod:
fastboot reboot

Bu işlemden sonra cihaz yeniden açılacak, Magisk açıp...

197308-8d6dab0a5303cf733f782b76f74b1f74.jpg

Resimdeki gibi direkt kurulum gelecek, seçip devam edelim, cihazı yeniden başlatalım. Cihazınız rootlanmış olur.

Eğer doğrudan kurulum seçeneği çıkmaz ise son bir işlem kaldı demektir.

Kod:
adb reboot bootloader

Kod:
fastboot devices

Kod:
fastboot flash init_boot (yamaladığınız init_boot.img dosyasını sürükleyip bırakın)

Kod:
fastboot reboot

Cihaz yeniden başlayınca Magisk'te doğrudan kurulum açılmış olacak, onu kurup reboot yaptıktan sonra root işlemi tamamlanmış olur.
Paylaşım için teşekkürler. Ancak Minimal ADB and Fastboot dosya konumuna yamalı img leri atıp flashlama kodunu kabul etmiyor. Sizin dediğiniz adb klasörü içinde cmd ara - exe çalıştır kodları gir img flashlamaya kadar tama ondan sonra img flahlama yapmıyor sürükle bırakta. koda adını yaz enter o da yok. Hatam nerede Acaba? Cihaz AMETHYST BL açık. Root yapamıyorum hala. Varmı bir yardım başka çözüm. Cihazda Whatsapp kullanamıyorum. Roota ihtiyaç var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Paylaşım için teşekkürler. Ancak Minimal ADB and Fastboot dosya konumuna yamalı img leri atıp flashlama kodunu kabul etmiyor. Sizin dediğiniz adb klasörü içinde cmd ara - exe çalıştır kodları gir img flashlamaya kadar tama ondan sonra img flahlama yapmıyor sürükle bırakta. koda adını yaz enter o da yok. Hatam nerede Acaba? Cihaz AMETHYST BL açık. Root yapamıyorum hala. Varmı bir yardım başka çözüm. Cihazda Whatsapp kullanamıyorum. Roota ihtiyaç var
Roota ihtiyaç var. Keşke bir .bat script olsa ne güzel olurdu cihaz açık yada kapalı çalışan.

Son düzenleme:

CanKuzen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
RN8
Konular
5
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Roota ihtiyaç var. Keşke bir .bat script olsa ne güzel olurdu cihaz açık yada kapalı çalışan.
BAŞARILI, sonunda rootlandı. (Dosya adını tekrar boot.img ve init_boot.img yapınca. Ve init boot atınca kabul etti)
Tekrar teşekkler

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20

merlot

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nurat
Cihazım
Redmi7,poco f5
Konular
21
Root işleminde bu init_boot.img belli cihazlar için mi gerekli yoksa tüm cihazlarda mı kullanılıyor yeni duydum
geçen hafta garantisinin bitmesini beklediğim poco f5 rootladım tek boot.img dosyası yetti hpOs 2 vardı🤔

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Root işleminde bu init_boot.img belli cihazlar için mi gerekli yoksa tüm cihazlarda mı kullanılıyor yeni duydum
geçen hafta garantisinin bitmesini beklediğim poco f5 rootladım tek boot.img dosyası yetti hpOs 2 vardı🤔
Hocam HyperOS cihazlarda karşımıza çıkıyor genellikle. Bende hep boot.img ile yapıyordum, yeni cihaz aldıktan sonra kalakalmıştım öylece.

Rockweed

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi 13 Ultra
Meslek
Webmaster
Konular
1
Flashlama adımında hata alıyorum yardımcı olabilecek var mı acaba?

error: neither -p product specified nor ANDROID_PRODUCT_OUT set

hata bu şekilde

Sorunu çözdüm. Benim hatam. "fastboot flash boot" şeklinde deniyormuşum komutu. Doğru olan tabi ki "fastboot flash boot boot.img"

Son düzenleme:

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20

Rockweed

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi 13 Ultra
Meslek
Webmaster
Konular
1
.IMG eklememişsiniz herhalde.
"fastboot flash boot" komutunu girmem gerektiğini sanıyorum fakat devamına boot.img kısmını da eklemem gerekiyormuş. Benim hatam oldu biraz. Teşekkürler desteğiniz için.

Üst Alt