HyperOS HyperOS Yüklenmiş tüm cihazlara ROOT atma

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Merhaba dostlar, uzun bir aradan sonra yeniden Mi serisine dönmüş bulunmaktayım. Root, HyperOS'da nasıl yapılır anlaşılır şekilde anlatım ne yazık ki forumda ve nette pek bulunmamaktadır. Bende sorarak küçük bir işlem sonrası root yaptım, bilmeyenler için konu olarak paylaştım, işine yarayan olur umarım.

1- İlk olarak cihazınızda yüklü olan HyperOS sürümünü Ana Sayfa - adresinden indirip ZIP'ten boş bir klasöre çıkarınız.

(Buradan minimal ADB indirip C veya D'ye çıkarın.) (Cihazınızın USB ayıklama modunu açınız.)

2- Cihazınıza Magisk indirip kurunuz.

3- Cihazda yüklü olan sürüm ile indirdiğiniz sürümün aynı olduğuna emin olunuz.

4- ZIP'ten çıkarılan ROM dosyalarının içinde boot(boot.img) ve init_boot(init_boot.img) bu iki dosyayı telefon hafızasına kopyalayın.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Resimdeki gibi hem boot.img hem init_boot.img dosyasını yamalayın (resimde İngilizce olsa da Türkçe şeklinde 'Seçin ve Yamalayın' yazar). Yamalama işlemleri sonrası yamalı iki boot dosyasını minimal adb içine kopyalayın. Resimdeki gibi minimal adb içinde dosya yoluna CMD yazın.

Kodları sırayla yazalım:

İlk kodda cihaz açıkken oto fastboot moduna geçecektir.

Kod:
adb reboot bootloader

Kod:
fastboot devices

Kod:
fastboot flash boot (yamaladığınız boot.img dosyasını sürükleyip bırakın)

Kod:
fastboot reboot

Bu işlemden sonra cihaz yeniden açılacak, Magisk açıp...

197308-8d6dab0a5303cf733f782b76f74b1f74.jpg

Resimdeki gibi direkt kurulum gelecek, seçip devam edelim, cihazı yeniden başlatalım. Cihazınız rootlanmış olur.

Eğer doğrudan kurulum seçeneği çıkmaz ise son bir işlem kaldı demektir.

Kod:
adb reboot bootloader

Kod:
fastboot devices

Kod:
fastboot flash init_boot (yamaladığınız init_boot.img dosyasını sürükleyip bırakın)

Kod:
fastboot reboot

Cihaz yeniden başlayınca Magisk'te doğrudan kurulum açılmış olacak, onu kurup reboot yaptıktan sonra root işlemi tamamlanmış olur.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250420-182517_Hosyeri.png
    Screenshot_20250420-182517_Hosyeri.png
    472,1 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Merhaba dostlar uzun bir aradan sonra yeniden Mi serisine dönmüs bulunmaktayım. Root hyperos'da nasıl yapılır anlaşılır sekilde anlatım ne yazık ki forumda ve nette pek bulunmamaktadır.
Bende sorarak küçük bir işlem sonrası root yaptım bilmeyenler için konu olarak paylastım işine yarayan olur umarım.

1- ilk olarak cihazınızda yüklü olan hyperOS sürümünü adresinden indirip zipten bos bir klasöre cıkarınız
(buradan minimal adb indirip c veya d cıkarın )(cihazınızın usb ayıklama modunu acınız)
2- cihazınıza magisk kurunuz.
3- cihazda yüklü olan sürüm ile indirdiginiz sürümün aynı olduguna emin olunuz.
4- Zipten cıkarılan rom dosyalarının içinde boot(boot.img) ve init_boot(init_boot.img) bu iki dosyayı telefon hafızasına kopyalayın.

resimdeki gibi hem boot.img hem init_boot.img dosyasını yamalayın( resimde ingilizce olsada türkce seklinde 'secin ve yamalayın' yazar)
yamalama işlemleri sonrası yamalı iki boot dosyasını minimal adb içine kopyalayın.
resimdeki gibi mimal adb içinde dosya yoluna CMD yazın

kodları sırayla yazalım
ilk kodda cihaz acıkken oto fastboot moduna gececektir
Kod:
adb reboot bootloader
Kod:
fastboot devices
Kod:
fastboot flash boot (yamaladıgınız boot.img dosyasnı sürükleyip bırakın)
Kod:
fastboot reboot
bu işlemden sonra cihaz yeniden acılacak magisk acıp
197308-8d6dab0a5303cf733f782b76f74b1f74.jpg

resimdeki gibi direk kurulum gelecek secip devam edelim cihazı yeniden baslatalım. cihazınız rootlanmıs olur.

Eger dogrudan kurulum secenegi cıkmaz ise son bir işlem kaldı demektir.
Kod:
adb reboot bootloader
Kod:
fastboot devices
Kod:
fastboot flash init_boot (yamaladıgınız init_boot.img dosyasnı sürükleyip bırakın)
Kod:
fastboot reboot
cihaz yeniden baslayınca magiskte dogrudan kurulum acılmış olacak onu kurup reboot yaptıktan sonra root işlemi tamamlanmıs olur
sonunda böyle bir konu açan olmuş magiskle boot img patchlemeyi anlatan bir içerik ben yapacaktım gerek kalmadı helal olsun güzel olmuş forumdaki yetkili arkadaşlar bu konuya bir el atıp yukarlarda tutmaya yönelik bir işlem yaparsa güzel olur faydalı bir konu olmuş

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Güzel konu, elinize sağlık. Konu içeriğini forumumuza ve Türkçemize yakışır şekilde düzenledim.

Son düzenleme:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güzel konu elinize sağlık. Konu içeriğini forumumuza ve Türkçemize yakışır şekilde düzenledim.
Hocam düzenlemeniz iyi olmuş ben full mobildeyim pcde işlemleri yapıp olumlu sonuç aldım hemde post olarak açayım dedim harflere vs dikkat etmedim olduğu gibi yazdım elinize sağlık düzenleme için

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
bu işlemler için bootloader kilidinin açık olması gerekiyor mu peki hocam?

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boot kilidini normal açmak zor ben ücretli şekilde verilen bir çok fiyattan bir tık altında açtırdım işimiz Zor bu başvuru olayı yüzünden

Üst Alt