Rom HyperOS versiyon düşürme

localhort

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
14T Pro
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde Trendyol'dan, Xiaomi Türkiye garantili şekilde 14T Pro satın aldım. Cihaz geldi, düzgün şekilde kurdum herşey yolundaydı. En son işler bittikten sonra Ayarlar'da HyperOS güncellemesi olduğunu gördüm zaten Android sürümü de 14 küsur gösteriyordu. Hadi herşey temiz olsun diye bu güncellemeyi de yaptım 30-40 dk sürdü ve tamamladı.

Fakat, yeni OS geldikten sonra, masaüstüne dizdiğim 5x kolon ikon sisteminde bi saçmalık oluştu. 5x kolon ikon ayarlıyorum fakat ikonlar çok küçük görünüyordu. Güncelleme öncesinde böyle değildi tam istediğim gibiydi. Zaten Mi 10T Pro dan geçiş yaptığım için ordaki deneyimi yakalamaya çalışıyordum. Fakat bu OS güncellemesinden sonra ikonlar ufaldı ve 5x şekilde nerdeyse kullanamaz hale geldim. Araştırdım ettim bu güncellemede böyle bir sorun varmış Reddit'te herkes ağlıyor update edenler bin pişman falan.

Velhasıl dedim en iyisi format atayım eski ilk sisteme döneyim falan. Tabi update yaptğımda telefonun ROM'una sanırım bu güncelleme oturmuş oluyor. Factory Reset yapsan da, yine bu yeni sürüm geliyor falan. Sanırım bunlar sizler için çok temel konular ben birkaç gündür vakıf olduğum için bi özet geçiyorum :) Şimdi anladığım kadarıyla eski sürüm Rom'u anlatılan teknikleri takip ederek telefona yüklemem ve ordan eski aradığım sistemi ayağa kaldırmam lazım.

Daha önce bu işlemleri hiç yapmadım fakat bu noktada zorlanacağımı sanmıyorum kendim yazılım (web geliştirme) işleriyle uğraştığım için alt yapılara hakimim diyebilirim. Sadece telefon tarafında bu işlemi hiç yapmamıştım. Haliyle şuan 2 tane sorum var :

1- Bu rom atma (bootloader kiliti açma vb...) süreci boyunca yani bu yapacağım işlem telefonun garantisini iptal eder mi? Ya da IMEI sorunu gibi birşey yaşanır mı? Garantiyi geçsek te IMEI açısından risk almak istemem telefon iptal falan olmasın? Forumda evet hayır diye ikiye bölünmeler var tekrar soruyorum kusra bakmayın.
2- Kur et yaparsın aslansın sorun olmaz diyorsanız aşağıdaki ROM sitesinden Android 14.0 olan son sürümü gördüm bu sanırım benim telefona ilk yüklenen sürüm gibi düşünüyorum. Bunu kursam amacıma doğru yol almış olur muyum?

Sorularım bunlardı cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
6
Ayarlar > telefon hakkında kısmını SS atarmisiniz

localhort

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
14T Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayarlar > telefon hakkında kısmını SS atarmisiniz

Şuan Hakkımızda bölümü bu şekilde görünüyor. Burası daha önce Android 14.. ve HyperOS 1... küsur yazıyordu. Dediğim gibi masaüstü ikonları 5x modda çok ufak parmağımı zor denk getiriyorum bu beni aşırı rahatsız etti 4x yapınca da az ikon sığmış oluyor falan.

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
6
(BİLDİĞİM KADARIYLA)
1-garantiniz iptal olur ama işlem bittikten sonra kilidi kapatırsanız tekrar garanti kapsamına girer / normal mi flash uygulamasını kullanarak rom atarsanız IMEI sorunu yaşamazsınız (mi flashdan rom atarken "clean all" seçeneğini seçip işlemi yapın.
------
2-işaretlediginiz rom beta (beta romlari kullanmayın) ve dahada önemlisi sizin telefonunuzla uyumlu değil, ilk mesajdaki fotoğrafda işaretlediginiz rom "Degas" kod adlı 14T cihazına aittir, cihazınız uyumlu olmayan bir romu yüklemeye calisirsaniz telefonunuz brick olur ve iş sizin yapabileceğiniz kısımdan çıkar. bu linkteki romu yüklerseniz telefon arayüzü istediğiniz gibi olacaktır.

localhort

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
14T Pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
(BİLDİĞİM KADARIYLA)
1-garantiniz iptal olur ama işlem bittikten sonra kilidi kapatırsanız tekrar garanti kapsamına girer / normal mi flash uygulamasını kullanarak rom atarsanız IMEI sorunu yaşamazsınız (mi flashdan rom atarken "clean all" seçeneğini seçip işlemi yapın.
------
2-işaretlediginiz rom beta (beta romlari kullanmayın) ve dahada önemlisi sizin telefonunuzla uyumlu değil, ilk mesajdaki fotoğrafda işaretlediginiz rom "Degas" kod adlı 14T cihazına aittir, cihazınız uyumlu olmayan bir romu yüklemeye calisirsaniz telefonunuz brick olur ve iş sizin yapabileceğiniz kısımdan çıkar. bu linkteki romu yüklerseniz telefon arayüzü istediğiniz gibi olacaktır.

Üstad çok net anladım teşekkür ediyorum bilgiler için. ChatGPT den de birkaç bilgi aldım, brick olma durumu için. Alttaki şekilde anti rollback kontrolü yapılabiliyor muş. Buna dikkat etmeli miyim? Bahsettiğiniz yollarla doğru sürümü kurarsam brick olma ihtimalim var mı? Brick olursa telefon tekrar nasıl normalde dönüyor yada dönüyor mu? Buradaki sürec beni ürküttü :)

Evet, bu çok önemli bir konu: Xiaomi cihazlarda "anti-rollback" (ARB) özelliği varsa, bilinçsizce eski bir sürüm yüklemeye çalışmak cihazını kalıcı şekilde brick edebilir.

Xiaomi’nin 2018 sonrası bazı cihazlarında sunduğu bir güvenlik önlemidir.

• Amaç: Kullanıcıların eski, güvenlik açığı barındıran MIUI sürümlerine dönmesini engellemek.
  • Her MIUI sürümünde bir ARB seviyesi vardır (örneğin ARB 3, ARB 4 gibi).
  • Eğer telefonunda yüklü olan ARB seviyesi, yüklemeye çalıştığın ROM’dan yüksekse, cihazın brick olur (açılmaz hale gelir).

Telefonumda Anti-Rollback Var mı? Nasıl Anlarım?​

1. Fastboot Modu ile Bilgisayardan Kontrol Et (en güvenli yol)

Gerekli Olanlar:​

• PC'de ADB ve Fastboot yüklü olmalı. (Windows için: Minimal ADB and Fastboot kurulabilir)
  • Telefonun bootloader kilidi açık olmalı
  • USB hata ayıklama (USB debugging) açık olmalı

Adımlar:​

1. Telefonunu Fastboot modunda aç:
    👉 Ses Kısma + Güç tuşlarına basılı tut
    "FASTBOOT" ekranı gelince USB ile bilgisayara bağla.
  2. Bilgisayarda komut satırını aç ve şu komutu yaz:
    bash
    CopyEdit
    fastboot getvar anti
  3. Yanıt şuna benzerse:
    makefile
    CopyEdit
    anti: 1
    • Bu, telefonunda Anti-Rollback Level 1 olduğunu gösterir.
  4. Eğer şu hatayı alırsan:
    makefile
    CopyEdit
    getvar:anti not found
    • Bu cihazında anti-rollback özelliği YOK demektir.
    • Ya da bu komutla sorgulanamıyor, model eski olabilir.

Kmkk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kmkk
Cihazım
Note 13 pro+ 5g
Konular
6
Bildiğim kadarıyla genelde doğru şekilde rom yüklemek sorun yaratmıyor ama isterseniz kontrol edebilirsiniz

Üst Alt