Rehber Hyperos Bootloader Kilidi Açma 14T Pro

miskin1702

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
2
1- Gereksinimler:
  • Global bir cihaza sahip olmalısınız
  • Cihazınıza bir SIM kart takılmış olmalı
  • Xiaomi hesabınızın 30 günden eski olduğundan emin olun.
    • Kayıttan itibaren 30 gün geçmiş olmalı ya da
    • Pasif kalmışsa eğer yıllarca 30 gün süreyle tekrar bir cihazda kullanılmalı
  • Hesabınızı kullanarak yılda en fazla 3 cihazın bootloader'ını kilitsiz hale getirebilirsiniz.
2- Xiaomi Community 5.3.31 veya üstü sürümünü indirin ve yükleyin.
Link: veya Google Playden indirin
  • Uygulamada bölgeyi Global olarak değiştirin
  • Xiaomi hesabınıza giriş yapın
  • "Unlock bootloader" (Bootloader kilidini aç) seçeneğine tıklayın
  • "Apply for unlocking" (Kilit açma başvurusunda bulun) seçeneğine tıklayın
Eğer "Başvuru limiti kotasına ulaşıldı" mesajını görüyorsanız, kota sıfırlanana kadar beklemeniz gerekir. Her gün Çin saatiyle 00:00’da kota sıfırlanır, ardından tekrar "Apply for unlocking" (Kilit açma başvurusunda bulun) seçeneğine tıklayabilirsiniz.
Çin saati ile 00:00 demek, Türkiyede 19:00 demektir.

3- Hesaptan Çıkın

Eğer community uygulamasından izin aldıysanız, mobil cihazınızdaki Mi hesabınızdan çıkış yapın ve Wi-Fi’yi kapatın (cihazdan çıkış yapın, Xiaomi Community uygulamasından değil). Telefonu yeniden başlatın ve mobil veriyi açın.

3- Geliştici Seçeneklerini Açın
Ayarlar > Telefon Hakkında > HyperOS sürümü
yoluna gidin. HyperOS sürümüne sürekli dokunarak "Artık bir geliştiricisiniz!" yazısını görene kadar devam edin.

3- Artık Randevu Alalım
Ayarlar’a geri dönün, Ek Ayarlar’a ve ardından Geliştirici seçeneklerine tıklayın. OEM kilit açmayı etkinleştirin ve USB hata ayıklamayı açın.

Xiaomi hesabınızı telefonunuza bağlayın. "Mi Unlock status" (Mi Kilit açma durumu) seçeneğine dokunun, "Kabul Et" ve ardından "Hesap ve cihaz ekle" seçeneğine tıklayın. Cihazınızın mobil veri kullanarak internete bağlanabiliyor olması gerektiğinden emin olun.

Hesap başarıyla bağlandığında "Başarıyla eklendi. Mi hesabı artık bu cihazla ilişkilendirildi." mesajını görmelisiniz.

Bootloader kilidini açmaya hak kazandınız.clap~~

Sayaç başladı (genellikle 72 saat sürer). Bu sürede Mi hesabınıza hiçbir şekilde dokunmayın.

NOT: Eğer hala sorun yaşıyorsanız, yeni bir hesap açmalısınız, şartlar:
Yeni bir mail adresi + Bölge olarak US seçilmeilidir+ Eski numaranızı kullanabilirsiniz.

4- Bekleme süresi dolduğunda, şu adımlara devam edin:

Adım 1: Bilgisayarda Mi Unlock uygulamasını çalıştırın ve Mi hesabınızla oturum açın.

Adım 2: Telefonunuzu manuel olarak kapatın ve Fastboot moduna girmek için Ses Kısma tuşu ve Güç düğmesine basılı tutun.

Adım 3: Telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın ve "Unlock" (Kilidi aç) butonuna tıklayın. (Bu işlem tüm kullanıcı verilerini silecektir.)

karya48

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
S24 Ultra
Konular
3
Konusu vardı...

miskin1702

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
karya48 Sen yazınca gördüm. Yoksa bu kadar hazirlamazdim. Sorun degilse, silmeyeyim bence kalsın sadece 14t pro icin bootloader konusunu burada tartışırız.

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
9
Hyperos 2 de kilit acilmicak diye bi soylenti var dogrumudur acaba ?

KayzerSoze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alpaslan
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
17
Dün baya bir uğraştım hocam. Bybass işleminide yaptım. Ancak doğrulanamadı ve şebeke hatası veriyor. Farklı bir ayarlar apksıda kurdum bir videodaki adam yapmıştı. Ancak yine olmadı. Sanırım yeni cihazlarda olmuyormuş. Bende vazgeçtim. Kota sınırı hergün deniyorum hep ileriye atıyor

zafermtl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
zafer
Konular
4
Telefonu alalı bir hafta oldu gerekli adımları uygulayarak ilk denememde bootloader kilidini açabildim. Yanlız telefonu power ve ses kısma tusuna birlikte basarak fastboot moduna alamadım.
Adb reboot bootloader komutuyla fastboot modunu açabildim.

miskin1702

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
2
Hyperos 2.0 da kilit açma sorunu olmayacak. Yine bu düzende devam edecek. Sadece Çin'de 9 Eylül 2024'ten sonra randevu vermiyor kilit açılmasına. Bu da çin hükümeti ve yasalarından ötürü. Şuan bile sadece 90 dolar karşılığında yasadışı olarak açılıyor çin cihazları. Ama 2025'te kilit açılmasına devam edecek. Global için bir sorun yok. 2025 yılında da bu şekilde devam edecek. Ama Xiaomi bu davranışlarıyla zaten mevcut gidişatı reddediyor ve başka bir düzene geçecek. Bakalım 2026 da ne olacak. 2025 için şimdilik bir sorun görünmüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Telefonu alalı bir hafta oldu gerekli adımları uygulayarak ilk denememde bootloader kilidini açabildim. Yanlız telefonu power ve ses kısma tusuna birlikte basarak fastboot moduna alamadım.
Adb reboot bootloader komutuyla fastboot modunu açabildim.
Önerim telefonu kapat degil de, Yeniden başlat olarak seçin. Sonra ekran sönünce ses kısma tuşuna basılı tutun otomatik Fastboot moda alacak. 14t pro icin biraz ağır bir sekilde fastboota gectigini soyleyebilirim.

Dün baya bir uğraştım hocam. Bybass işleminide yaptım. Ancak doğrulanamadı ve şebeke hatası veriyor. Farklı bir ayarlar apksıda kurdum bir videodaki adam yapmıştı. Ancak yine olmadı. Sanırım yeni cihazlarda olmuyormuş. Bende vazgeçtim. Kota sınırı hergün deniyorum hep ileriye atıyor
Dostum senin sorununu araştırdım, hesap uykuda kalmış, ben olsam Yeni hesap açarım. sitesine git, Kayit ol, Kaydolurken bölge seçeneğini United States seç, sonra yeni bir mail adresi ile kaydol. Eski mail ile değil. Ondan sonra Xiaomi community hesabina bununla giris yap. Orda unlock bootloader yap. 30 gun gecmesini bekle diyecek. Oylece denersen basarili sonuç alirsin diye umuyorum. KayzerSoze şimdilik tek önerim bu. Yenisini bulursam yazarım özelden.

Son düzenleme:

zafermtl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
zafer
Konular
4
Hyperos 2.0 da kilit açma sorunu olmayacak. Yine bu düzende devam edecek. Sadece Çin'de 9 Eylül 2024'ten sonra randevu vermiyor kilit açılmasına. Bu da çin hükümeti ve yasalarından ötürü. Şuan bile sadece 90 dolar karşılığında yasadışı olarak açılıyor çin cihazları. Ama 2025'te kilit açılmasına devam edecek. Global için bir sorun yok. 2025 yılında da bu şekilde devam edecek. Ama Xiaomi bu davranışlarıyla zaten mevcut gidişatı reddediyor ve başka bir düzene geçecek. Bakalım 2026 da ne olacak. 2025 için şimdilik bir sorun görünmüyor.

Önerim telefonu kapat degil de, Yeniden başlat olarak seçin. Sonra ekran sönünce ses kısma tuşuna basılı tutun otomatik Fastboot moda alacak. 14t pro icin biraz ağır bir sekilde fastboota gectigini soyleyebilirim.

Dostum senin sorununu araştırdım, hesap uykuda kalmış, ben olsam Yeni hesap açarım. sitesine git, Kayit ol, Kaydolurken bölge seçeneğini United States seç, sonra yeni bir mail adresi ile kaydol. Eski mail ile değil. Ondan sonra Xiaomi community hesabina bununla giris yap. Orda unlock bootloader yap. 30 gun gecmesini bekle diyecek. Oylece denersen basarili sonuç alirsin diye umuyorum. KayzerSoze şimdilik tek önerim bu. Yenisini bulursam yazarım özelden.
Teşekkürler bilgi için yarın ilk işim tayvan romunu indirip yüklemek olacak

miskin1702

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T Pro
Konular
2
Teşekkürler bilgi için yarın ilk işim tayvan romunu indirip yüklemek olacak
Önerim ekstra rom indirip yüklemenize gerek yok. Mevcut rom işinizi görecektir. Cihazı Magisk ile rootlayin. Sonra Githubda bulunan Mods Center hesabından, ne istiyorsanız indirip magisk ile kurun. Basit ve kullanışlı. Gerekirse Onu da Rehber olarak hazırlayıp atarim 14t pro başlığına. Çünkü ekstra başka bölgenin romu hiçbir şey degistirmeyecektir. Ben rootsuz telefon kullanacagim derseniz baska. Arama uygulamasi ve başka ne gerekirse.

zafermtl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
zafer
Konular
4
Önerim ekstra rom indirip yüklemenize gerek yok. Mevcut rom işinizi görecektir. Cihazı Magisk ile rootlayin. Sonra Githubda bulunan Mods Center hesabından, ne istiyorsanız indirip magisk ile kurun. Basit ve kullanışlı. Gerekirse Onu da Rehber olarak hazırlayıp atarim 14t pro başlığına. Çünkü ekstra başka bölgenin romu hiçbir şey degistirmeyecektir. Ben rootsuz telefon kullanacagim derseniz baska. Arama uygulamasi ve başka ne gerekirse.
Telefonu eşime almıştım boot kilidinide yarın birgün cihaza müdahale edildiğinde sorun yaşamamak için açtım. Rootla pek işim olmaz. Bildiğim kadarıyla dediğiniz gibi yaptıktan sonra rootu kaldırınca yüklenen modülde siliniyor. O yüzden direk fastboottan yükleyeceğim

Üst Alt