Çözüldü HyperOS 2 işletim sisteminde google fotoğraflar eşitleme sorunu hakkında.

rastlantisal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi note 3
Konular
10
Merhaba dostlar.
Sınırsız google fotoğraflar alanım var. Galeriyi eşitleyeyim orada da dursun istedim. Yaklaşık 350GB fotoğrafı yedeklemesi zaman alıyor malumunuz.
Sorun şu ki telefonun ekranını kapattığımda yada google fotoğrafları arka plana attığımda yedekleme duruyor. Bu beni inanılmaz yavaşlattı. Güç ayarlarından maksimum performansa aldım. Google fotoğraflar uygulamasından güç korumasını da kaldırdım ama nafile. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Telefon: Mi14T Pro. Güncellemeleri düzenli yapıyorum.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
430
Google veya Fotoğraflar uygulamasından yedeklemeyi açtıktan sonra Ayarlar/Google/Tüm Hizmetler/Yedekle yolunu takip ederek bu alandan da yedeklemeyi açmayı deneyin hocam. Zaman içerisinde kendi kendine tekrar kapanıyor bu ayar, tekrar açmak gerekiyor. Bende bu şekilde düzelmişti.

rastlantisal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi note 3
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Dediğiniz yerde de yedekleniyor görülüyor. Diğer cihaz verilerini de yedekle dedim. Bakalım ne olacak.

rastlantisal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi note 3
Konular
10
Maalesef orada da yedekleme açık olmasına rağmen arka planda yedekleme yapmıyor.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Galeri uygulaması üzerinden yedekleme yapılırken sık sık veri kaybı oluşuyor.
Galeri uygulamasının Fotoğraflar bağlantısı kesinlikle kapatın.
Cihaz ayarlarından herhangi bir yedekleme ayarı yapmayın.

Marketten Fotoğraflar uygulaması indirin ve uygulama içinden yedeklenecek kısımları seçip galeri olarak Fotoğraflar uygulaması kullanmaya başlayın.

İlk yedekleme işleminde ekran açık şekilde beklemek fayda edebilir. Sonrasında belli aralıklarla kendisi sorunsuz işlem yapar.

rastlantisal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ümit
Cihazım
Redmi note 3
Konular
10
Merhabalar. Zaten tüm bu meşaketli işler ilk yedekleme için. Sonra Ayda bir kendim yedekleyeceğim. O ara online yedekleme açık olmayacak. Ve sadece WIFI bağlantısı var ise aktif olacak. Buna ilaveten de eve NAS kurup işleri daha da garantiye alacağım.
Sorunu şöyle çözdüm arkadaşlar:
Galeriyi ve youtubeyi açıp masaüstüne dönün. Sonra görev yöneticisine gelip google fotoğraflara basılı tutun. Yanda açılan çarktan ekranı bölme yada küçük ekranda çalıştırma (bir nevi PIP) seçeneğini seçin. Eğer ekranı böldü iseniz sizden 2. kısımda ne açacağınızı soracaktır. Youtubeye basın. Sonra youtubeden bir video açıp durdurun. Açtığınız şey short olmasın. Ekranın ışığını kısıp telefonu sarja takın.
Böylece telefon uyku moduna geçmeyecek ve yedekleme bölünmeyecek. 350GB galerimin 320GB kısmı bu sayede yüklendi.
Saygılarımla.

Üst Alt