Soru Hyper OS Global nesi farklı?

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Makalede abartarak sallamışlar anca hocam. Android'den farklı olarak Xiaomi'nin geliştirdiği yazılım diye yazmış da o zaman niye HyperOS'lar şu an Android 14 alt yapısında? Makale eski zaten, o zamanlar tam bilgiler yoktu, söylentilere göre yazılmış yani.

MIUI 14'te de ram, cpu, gpu kullanımı optimize edilmişti. O zaman ayrı bir işletim sistemine gerek yok bunları ayarlamak için. Xiaomi zaten bloatware uygulamalarını kullanmasa sistem alanı yarısına düşer. :D

Hayırlısı bakalım zaman gösterecek Xiaomi'nin ne haltlar karıştırdığını. :D

Ayrıca Android den farklı diye belirtmelerinin sebebi benim de an baştan anlatmaya çalıştığım gibi AOSP ve Google Android in aynı şey ama farklı şeyler olduğuydu. Android ticari bir markadır. Google'ın sahibi olduğu ve kurallarını koyduğu.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
215
Daha önce bir konudada yazmıştım. Kayserili demiş ki. Biz eşeği boyarız babamıza satarız 🤣
Xiaomi de bunu yapıyor. Android kullanıp adını başka bişey yaptı. Bunu pazarlıyor.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191

Ayrıca Android den farklı diye belirtmelerinin sebebi benim de an baştan anlatmaya çalıştığım gibi AOSP ve Google Android in aynı şey ama farklı şeyler olduğuydu. Android ticari bir markadır. Google'ın sahibi olduğu ve kurallarını koyduğu.

Farkı olsa bile dediğim gibi, MIUI zaten AOSP tabanındaydı ilk çıktığından beri. Yani değişiklik yok durumda. :)

Bekirsamikahya

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bekir Sami
Cihazım
Mi13TPro 12/512
Meslek
Memur
Konular
8
Hocam eğer öyle birşey olsaydı xiaomi hyperos ile google arama ve mesajlaşma uygulamasını bırakabilirdi nasıl olsa açık kaynak kodu benim dediğim olur diyerek kendi uygulamaları ile sistemi doldurabilirdi.
Google Arama ve Mesajlaşma uygulaması egemen güç diye bildiklerimizin dayatması. Veri toplama ve Yapay zekayı geliştirebilmek için.

Snlsenoglu

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Şenol
Konular
11

Çok da umutlu olmayın hocam. Xiaomi'nin kendisi bloatware zaten. Tarayıcısı kanser ve kaldırılmıyor. Kendi bir çok saçma sapan servisi öyle. Meta servisleri de keza ön yüklü geliyor. Yüzde 5 kâr oranını korumak için reklam gösteriyoruz diyorlardı ki raporlar bunun koca bir yalan olduğunu gösterdi. Daha çok kâr için veri toplayıp satıyorlar. MIUI da Hyper da AOSP üzerine inşa ediliyor. Şeması var zaten nette. Google kaynak kodlarını paylaşır, üreticiler bu kaynak kodlarını donanım üreticileriyle optimize ederler, CAF romlar bu sayede var mesela, sonra arayüz ve servislerini bölge hukukuna göre sisteme entegre ederler. Xiaomi öyle bir reklam yaptı ki sanki sıfırdan native işletim sistemi geliştirilmiş gibi bir hava yaratıldı, oysa Android 14 üzerine inşa edilmiş MIUI bu. Ram yönetimi çok kötü mesela, MIUI 14'e göre sürekli yüksek. Şarj tüketimi fazla, dobly atmos seçenekleri kayıp falan filan. Tabletim Huawei, telefonum 12 T Pro, Çinli üreticilerin yalanları bitmez hocam. Pek beklentiniz olmasın. Saygılar.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Çok da umutlu olmayın hocam. Xiaomi'nin kendisi bloatware zaten. Tarayıcısı kanser ve kaldırılmıyor. Kendi bir çok saçma sapan servisi öyle. Meta servisleri de keza ön yüklü geliyor. Yüzde 5 kâr oranını korumak için reklam gösteriyoruz diyorlardı ki raporlar bunun koca bir yalan olduğunu gösterdi. Daha çok kâr için veri toplayıp satıyorlar. MIUI da Hyper da AOSP üzerine inşa ediliyor. Şeması var zaten nette. Google kaynak kodlarını paylaşır, üreticiler bu kaynak kodlarını donanım üreticileriyle optimize ederler, CAF romlar bu sayede var mesela, sonra arayüz ve servislerini bölge hukukuna göre sisteme entegre ederler. Xiaomi öyle bir reklam yaptı ki sanki sıfırdan native işletim sistemi geliştirilmiş gibi bir hava yaratıldı, oysa Android 14 üzerine inşa edilmiş MIUI bu. Ram yönetimi çok kötü mesela, MIUI 14'e göre sürekli yüksek. Şarj tüketimi fazla, dobly atmos seçenekleri kayıp falan filan. Tabletim Huawei, telefonum 12 T Pro, Çinli üreticilerin yalanları bitmez hocam. Pek beklentiniz olmasın. Saygılar.
Benim bir beklentim yok şükür. Şuanki cihazımı bile son sürüm miui ile kullanmıyorum. Çok ciddi bir düzeltme olmadığı sürece güncelleme işine çok sıcak değilim. Fakat hayatımızı kolaylaştıracak yeni işlevlerede kapalı değilm.

Bahsettiğiniz bloatware konusunda haklısınız bu nedenle her zaman kullandığım rom 'u temizleyip öyle kullanıyorum. Ancak bu konuda da geçen yabancı bir teknoloji sitesinde reklamların kalacağını ancak bloatware uygulamaların kaldırılabilir yada devre dışı bırakılabilir olacağı falan yazıyordu. Pek ihtimal vermiyorum gerçi.

%5 kar oranı da üç kağıt evet. Zaten bir cihazın maliyeti satış fiyatının yarısı kadar ancak vardır. Kalan kısımın yarısı da Qualcomm, google vs. lisans ücretlerine gitse yine en az cihaz başı %15-25 arası onların kasasına giriyordur. Bir de bu gün gördüm pazar payı Samsung'a yaklaşmış iyice.

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
54
arkadaslar zaten hyperos eskı nesıl cıhazlar yenı devır dendı hızlı cıhazlarda sadece sıstemden kaynaklı hantallıgı azalacak denıyordu aynısıda oldu devrım eskı cıhazlarda bellı olacak cunkı mıuı eskı cıhazlarda resmen facıa durumda kasmalar donmalar buqlar havada ucusuyor ben hyperos u kullandım devrım olmasada gercekten sıstemdekı hantallık baya gıderılmıs ılerlıyen surumlerde bunu daha ıyı gorecegız bence

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Benim bir beklentim yok şükür. Şuanki cihazımı bile son sürüm miui ile kullanmıyorum. Çok ciddi bir düzeltme olmadığı sürece güncelleme işine çok sıcak değilim. Fakat hayatımızı kolaylaştıracak yeni işlevlerede kapalı değilm.

Bahsettiğiniz bloatware konusunda haklısınız bu nedenle her zaman kullandığım rom 'u temizleyip öyle kullanıyorum. Ancak bu konuda da geçen yabancı bir teknoloji sitesinde reklamların kalacağını ancak bloatware uygulamaların kaldırılabilir yada devre dışı bırakılabilir olacağı falan yazıyordu. Pek ihtimal vermiyorum gerçi.

%5 kar oranı da üç kağıt evet. Zaten bir cihazın maliyeti satış fiyatının yarısı kadar ancak vardır. Kalan kısımın yarısı da Qualcomm, google vs. lisans ücretlerine gitse yine en az cihaz başı %15-25 arası onların kasasına giriyordur. Bir de bu gün gördüm pazar payı Samsung'a yaklaşmış iyice.
Herkes pazar payında satışlarda düşüş gösterirken Apple satışları artışta ve çinde bile 1.sıraya yerleşti Apple.
Rakipleri bu kafayla devam ederse apple ile rekabet edemez her sene yüz tane telefon tanıtıp dandirikten yazılım ve güncellemeler yapılırsa olacağı bu kaç yıl oldu xiaomi hala 3.parti kamera optimizasyonu kötü durumda. Samsung ne durumda bilmiyorum.
Apple bakın kutuda şarj cihazı yok kazık fiyata ayrıca satıyor hızlı şarj özelliği yok hatta telefonun içinde soğutma sistemi bile yok iphone 15 pro ve pro max cayır cayır ısınan bir telefon güncelleme ile düzelteceğiz demiş apple (cihazı yavaşlatacak) her sene yeni iOS tanıtılıyor ama küçük ve ufak değişiklikler yapıyor yıllardır telefon tasarımı arayüz tasarımı hep aynı ama tüm dünyada deli gibi satıyor hemde bu kadar pahalı olmasına rağmen.
Android tarafına gelince kullanıcılara bak hyperos ile yeni birşey yok diye isyan ediyor. Her sene arayüzün baştan aşağı değişmesini bekliyor insanlar neden değişsinki kötü mü sanki arayüzü bunuda anlamış değilim.

Şahsi fikrim fiyatı 500$ altında telefon satın alan kimse iyi bir ürün beklemesin bu fiyatın altındaki cihazlar ya donanım kalitesi olarak yada yazılım kalitesi desteği anlamında üzüyor. Markalar amiral gemisi ve onun bir tık altını önemsiyor giriş ve orta segment cihazları umursamıyorlar.

myzer1963

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
RedmiNote10pro
Konular
3
Merhabalar, 13t pro cihazıma dün bu forum sayesinde Hyper OS yükledim. Hiç tecrübem yoktu ancak tek denemede başardım. Ancak büyük bi hayal kırıklığı oldu bende. Değişen çok ufak şeyler var. Yeni bi işletim sistemi gibi tanıttıkları Hyper OS neden sadece yama gibi?

Aynen katılıyorum. Yine miui 14 deki hüsrana uğradım aylardan beri tanıtılan işletim sistemi yine hüsran la sonuçlandı dediginiz gibi bir nevi yama yüklenmiş tema gibi kanımca. İlk önce Çin romu yükledim hakkını vermişler ancak heryeri İngilizce olsa katlanırsın. Yarısı Çince yarısı İngilizce.

Tüm risklere rağmen merakımdan eu romu yükledim yine hüsran

öğlen saatlerinde mifirm den Endonezya romu nu farkettim indirdim ilk download eden bendim wallpaper ve şarj animasyonu dışında hiç bir değişiklik yok

Miui 11 den beri aynı tas aynı hamam.

Çin romu nda şu fark vardı ekrandaki görsellik fevkalade dokunsal geri bildirim de telefon zangır zangır titriyor du bu romlarda sanki iptal etmiş gibisin benim gibi 24 saat içinde 3 ayrı rom indirip hüsran a uğramayın. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın

Üst Alt