- Konular
- 69
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Cvp: Huzurlarınızda Samsung Galaxy Note Edge
Kesinlikle haklisin. Tuketici kendi ayagi ile kosuyor bunlarin tuzagina. Cunku devir tam da ye kurkum ye devri. IPhonun yoksa, ya da dokunmatik olmayan bir telefon kullaniyorsan insanlar sana uzayliymissin gibi bakiyorlar. Anlayacagin markalar, tuketiyi istedikleri gibi egip bukuyorlar. Tuketim toplumunun dogal seyri bu. Ve bu yuzden herkes ayni diziyi izliyor, ayni komedyene guluyor, ayni marka elbise-ayakkabi giyiyor, ayni marka cep telefonu kullaniyor. Acikcasi herkes tdk tip insana evriliyor. Hayirlisi bakalim...cantara pid=11978 dateline=1414512528' Alıntı:golgeadamm pid=11972 dateline=1414508768' Alıntı:Doğrusu ben o kadar heyecanlanamıyorum.turkbey06 pid=11970 dateline=1414506680' Alıntı:Haber için teşekkürler inşallah yakın zamanda türkiyeye gelirÇünkü telefon firmaları Avrupa, Amerika, Asya'nın büyük bölümünde satışlarını katlamak için telefon özelliklerini orjinal çakışındakilerle aynı şekilde tutuyorlar. Yani üst düzey özelliklerle tüketiciyi çekmeye çalışıyorlar. Ama bizim ülkemize, Ortadoğu pazarına, Afrika pazarına aynı ürünlerin düşük özellikli türevlerini yolluyorlar. Örneğin Asus Zenfone 5'in Avrupa ve Taywan'daki işlemcisi 2 GHz iken Türkiye'de aynı cihaz 1,6 GHz işlemciyle satılıyor. Elbette gümrük vergisinin, ÖTV'nin vs bunda etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bence temel mesele bu markalar tüketiciyi yolma peşindeler. Oysa Xiaomi, Oppo, Meizu gibi firmalar tam tersine, üstün özellikleri (tüm ülkelerde) uygun fiyatla sunuyorlar piyasaya. Bu da demek oluyor ki, Samsung'un bu yeni modeli Türkiye'ye geldiğinde özellikler biraz kırpılacak, fiyatı 2-3 bin TL bandında olacak vs. Dolayısıyla yine bize hitap edemeyecek. Oysa yukarıda saydığım diğer firmalar ülkemize giriş yaptıklarında fiyatları çok daha düşük olacak. Tabii o zaman bu "abi"lerimiz de şapkalarını önlerine koyup fiyatları düşürecekler. İşte o zaman yıllarca bizi ne kadar kazıkladıkları da açıkça ortaya çıkacak.
Sonuç olarak; bir tüketici olarak benim için üstün özellikler, tasarım, arayüz, servis ağı vs çok önemli, ama en az bunlar kadar önemli olan bir şey daha var: Fiyat.
Hocam yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılmakla beraber bir başka boyutu olan tüketiciler de bahsetmek istiyorum... Aslında çok da uzun uzun konuşmaya gerek yok gibi; ortada boş boş gezen ve tüyleri uzamış bir kaz varsa birileri mutlaka o kazın tüylerini yolacaktır. Bu yolanın adı Apple da olabilir Samsung da... Bunlar piyasadan silinirse yerlerine pear da gelir sony de. Söylemek istediğim tek suçlu olarak şirketleri görmek bence hatalı.
Bugün eline yeni iPhone 6 plus'ını alıp gelen kardeşimin mi3 gördüğündeki yüz ifadesi aslında pek çok şeyi anlatıyor