Sohbet Huawei'ye gelen yasak

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
şahsi görüşüm şu yönde.
Linux başlı başına açık kaynak olduğu için günümüz şartlarında yeni bir sistem yazmak mümkün. Ancak bunu tutundurmak tarafında işler zor tabi. Market ve uygulama kısmıda halledilebilir. Hatta Rus yandex ile bir çok birliktelik yapılabilir. Oldukça fazla servisi var. Yandex mail,disk,navigasyon,harita,fotoğraf depolama, ve google a benzer birçok servis. üstelik yapılan yeni sistemi iOS tarzı yüksek güvenlikli ve stabilitesi yüksek yaparlarsa, tercih kısmında yüksek sebep olur. Zaten adamlar özellikle telekominikasyon alt yapısında liderler. Ellerinde tüm malzeme var. Tek konu tutundurma olur.
Çin telefonlarının bu hızlı yükseliş i ile birlikte android alternatifi bir piyasa ooluşturma fırsatını bence hem çin hem global dünya piyasası sindirebilir. Bence tutar.

Baris199251

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
12
Bence bu daha da cok güçlendiricek gibime geliyor huawei'yi. Zaten yapılan bazı haberlerde bunun önlemini zamanında almışlar.tabiki eksiklikleri vardır ama zamanla çözüceklerdir. Aptoid uygulaması ile anlaşabilirlermiş sanırım Market için.eminim huawei dahada ilerliycek bu şekilde

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Çin telefonlarının bu hızlı yükseliş i ile birlikte android alternatifi bir piyasa ooluşturma fırsatını bence hem çin hem global dünya piyasası sindirebilir. Bence tutar.
Bunu yapmaları için tam zamanı. Yoksa tren kaçar.
Hatta ve hatta bizim teknoloji bakanlığı vs aklını kullanırsa hemen Çin'e ziyaret yapıp iş geliştirsinler. Kendi markamızı oluşturmak ve geliştirmek için yardım istesinler. Yada mevcut markalarımızın orda daha güncel ve hızlıca üretilebilmesi için buuralarda tesis kurmasına izinler ve teşvikler versinler. Karşılıklı ekonomik strateji ortaklığı yapsınlar. Çin in ülkemiz üzerinden göndereceği lojistiklere vergi ve gümrük indirimleri yapsınlar.
Yapacak o kadar çok hamle varki aslında.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Huawei aslında işlemcisini üreterek bir yerden başlamış durumda. İşletim sistemini de kendisi kurması bence güzel bir hareket olur. Dünyanın 2. en büyük telefon üreticisi pozisyonunda. Mağaza ve servisler konusunda Yandex vs gibi firmalarla çalışmasını doğru bulmuyorum. Çin eskisi gibi millete boyun eğen kötü ekonomiye sahip bir ülke değil. Kendi ekosistemini gayet de güzel kurabilir. Yarın bir gün başka ülkelerle de yaptırımla karşılaşma ihtimali her zaman var. Eğer kendisi yaparsa önünde hiçbir engel kalmamış olur hatta onu kullanmak isteyen bazı firmalarla da iş ortaklığı yapıp daha çok kazanabilir.

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Bunu yapmaları için tam zamanı. Yoksa tren kaçar.
Hatta ve hatta bizim teknoloji bakanlığı vs aklını kullanırsa hemen Çin'e ziyaret yapıp iş geliştirsinler. Kendi markamızı oluşturmak ve geliştirmek için yardım istesinler. Yada mevcut markalarımızın orda daha güncel ve hızlıca üretilebilmesi için buuralarda tesis kurmasına izinler ve teşvikler versinler. Karşılıklı ekonomik strateji ortaklığı yapsınlar. Çin in ülkemiz üzerinden göndereceği lojistiklere vergi ve gümrük indirimleri yapsınlar.
Yapacak o kadar çok hamle varki aslında.
Hocam bizim teknoloji ile işimiz yok varsa yoksa seçim yapalım ülkede

tengrikutlubilge

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Kağan
Cihazım
Mi Max 2
Konular
9
Bunu yaparlarsa bu marka dünyadan silinir çok net.. Kolay bir iş değil bu İOS ve Android tek hakim bir işletim sistemi yazmak mesele değil de onun için tüm geliştiricileri teşfik etmek ve onu canlandırmak maalesef zor bana göre imkansız .. Bunu Samsung yıllardır planlıyor ama cesaret edemedi windows bile tutunamadı çok zor çokk..

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Bunu yaparlarsa bu marka dünyadan silinir çok net.. Kolay bir iş değil bu İOS ve Android tek hakim bir işletim sistemi yazmak mesele değil de onun için tüm geliştiricileri teşfik etmek ve onu canlandırmak maalesef zor bana göre imkansız .. Bunu Samsung yıllardır planlıyor ama cesaret edemedi windows bile tutunamadı çok zor çokk..
Hocam huawei silinir de google 'a hiçbir şey olmaz mı? İşletim sistemini kullandığı her cihaz için para alıyorlar. Samsung huawei xiaomi oppo hepsi Çin devi. Ve pazarın yüzde 90ina sahipler. Çıkıp ortak bir açıklama yapıp bundan sonra yeni işletim sistemi üzerinde çalışacağız ve google bagimliginini yavaş yavaş kaldıracağız diye açıklama yapsalar. Hicbirsey yapmayacak bile olsalar hisse senetlerinin nasıl düşeceğini firmanın nasıl prestij kaybedeceğini düşünebiliyor musunuz? Zaten 3 ay ertelemisler diye duyum aldım 3 ay sonra da iptal ederler. Bu bir gözdağı olabilir diye düşünüyorum

sinilker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilker
Cihazım
huawei p20
Meslek
Bankacı
Konular
17
en son okuduğum haberlere göre huawei nin yapacağı işletim sistemi yine android tabanlı olacak. android uygulamaları ile uyumlu olacak. sadece Google uygulamalarına yer verilmeyecek diye yazıyordu. tabi huawei tanıtmadan yeni işletim sistemini ne dersek boş. sonbahar a doğru tanıtım bekleniyormuş.
o değil de severek kullandığım huawei p20 var elden çıkarsam mı çıkarmasam mı bilemedim ?

Üst Alt