Çözüldü Hoparlörden ses çok kısık geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maliyassi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Z3C
Konular
2
Merhabalar,

Birinci sorum
Telefonumda Spotify, Youtube, Müzik gibi uygulamalar farketmeksizin herhangi bir şey açtığımda ilk anda ses yüksek geliyor ve sonrasında bir anda düşüyor. Bu bahsettiğim olay yarım saniye bile sürmüyor. Ortamda biraz ses olsun sanki telefondan hiç ses çıkmıyormuş gibi hissediyorum. Kulaklıkla dinlerken sorun yok, gece sessizliğinde bile 2-3 metre ilerden zor duyuluyor. Problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Daha önce bu problemle karşılaşan ve çözüm bulan birileri var mı?

İkinci sorum
Aynı zamanda şarj problemi yaşadığım için Custom Rom yüklemek istiyorum. Bootloader kilidim açık. Bundan sonraki adımlar sırasıyla TWRP yüklemek, Root atmak ve Mi Flash ile Custom Rom yüklemek midir?

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Problemin yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
Yazılımsal bir sıkıntı gibi duruyor, custom rom yükleyerek çözebilirsiniz.

Aynı zamanda şarj problemi yaşadığım için Custom Rom yüklemek istiyorum. Bootloader kilidim açık. Bundan sonraki adımlar sırasıyla TWRP yüklemek, Root atmak ve Mi Flash ile Custom Rom yüklemek midir?
Custom romu telefon hafızasına kopyalayın, twrp kurun, backup > boot, recovery, system, data, efs seçip yedek alın, wipe > advanced wipe > system, data, dalvik, cache (4 wipe) yapın, install sekmesi ile kopyaladığınız romu seçip kurun.

maliyassi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Z3C
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Custom romu telefon hafızasına kopyalayın, twrp kurun, backup > boot, recovery, system, data, efs seçip yedek alın, wipe > advanced wipe > system, data, dalvik, cache (4 wipe) yapın, install sekmesi ile kopyaladığınız romu seçip kurun.

Öncelikle cihaza root atmam gerekiyor, değil mi? Yıllar önce Sony cihazıma Custom Rom atmıştım, hiçbir şey hatırlamıyorum şu an. Ayrıca bu forum olsun, başka forum olsun herkes custom rom yerine kendi rom'unu kullanmayı tavsiye etmiş. Bu ses problemini global rom'u baştan yükleyerek veya global beta yükleyerek aşabilir miyim?

Sizin önerdiğiniz stabil custom rom var mı?

Codered

to be or not to be..
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Meslek
IT Professional
Konular
52
Öncelikle cihaza root atmam gerekiyor, değil mi? Yıllar önce Sony cihazıma Custom Rom atmıştım, hiçbir şey hatırlamıyorum şu an. Ayrıca bu forum olsun, başka forum olsun herkes custom rom yerine kendi rom'unu kullanmayı tavsiye etmiş. Bu ses problemini global rom'u baştan yükleyerek veya global beta yükleyerek aşabilir miyim?

Sizin önerdiğiniz stabil custom rom var mı?
Ben genel olarak xiaomi.eu nun yaptığı romları kullanıyorum. Bir önceki cevabımda belirttim. Custom rom yüklemek için root gerekmez, twrp yüklemeniz gerekiyor.

maliyassi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Z3C
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Söylediğiniz her şeyi adım adım uyguladım.

Sonuç olarak, şu an global beta rom ve twrp yüklü. En önemlisi ise telefonun ses problemi çözüldü.

Teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt