Soru Hızlı Şarj Uzun Vadede Ne kadar Zararlı?

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global EEA v11
Telefon Modeli
MI 9 SE
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba,örneğin 12V 1.5A QC 3.0 kullanırken telefon ve batarya baya ısınıyor ve su gibi şarj oluyor.Ama 5V 2A kullanınca telefon neredeyse hiç ısınmıyor ama yavaş şarj olduğu için daha çok prizde kalıyor.Acil durumlar dışında hızlı şarjı kullanmadım.Sürekli kullanan arakdaşım MI 6 ile 1.5 yılda bataryasının nevri döndü.Şarja takıyor 5dk sonra %20 lik artış ve aynı oranda kayıp yaşıyordu.Yavaş şarj kullansak bunun önüne geçer miyiz? Yoksa çok da birşey değişmez,kullanıma göre erken yada geç mi ölür?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Telefonun hızlı şarj özelliği varsa ve orijinal şarj aleti ile yapıldığı sürece bataryaya sıkıntı çıkaracağını sanmam.. Sonuçta her üretici bu özelliği belirli cihazlara veriyor, sorun çıkarsa neden versin?

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Telefonun hızlı şarj özelliği varsa ve orijinal şarj aleti ile yapıldığı sürece bataryaya sıkıntı çıkaracağını sanmam.. Sonuçta her üretici bu özelliği belirli cihazlara veriyor, sorun çıkarsa neden versin?

+ Olarak burada kilit cümle koyu renk olan kısım Yes~~

Oyla:

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Oyla:

attcaksaw

Cezalı Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Bar Şefi
Konular
99
Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
216
Ben olsam şöyle yaparım.
Kutu içinden çıkan 5v 2A olan şarj cihazı ile evde şarj ederim.
Ancak QC 3.0 yada 4.0 neyi destekliyorsa, o adaptörü de alıp yanımda taşırım. Ne olur ne olmaz diye. Yes~~

Oyla:

performance.harmonica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Performance
Cihazım
GT-N7000
Konular
0
Merhaba,örneğin 12V 1.5A QC 3.0 kullanırken telefon ve batarya baya ısınıyor ve su gibi şarj oluyor.Ama 5V 2A kullanınca telefon neredeyse hiç ısınmıyor ama yavaş şarj olduğu için daha çok prizde kalıyor.Acil durumlar dışında hızlı şarjı kullanmadım.Sürekli kullanan arakdaşım MI 6 ile 1.5 yılda bataryasının nevri döndü.Şarja takıyor 5dk sonra %20 lik artış ve aynı oranda kayıp yaşıyordu.Yavaş şarj kullansak bunun önüne geçer miyiz? Yoksa çok da birşey değişmez,kullanıma göre erken yada geç mi ölür?
Samsung s7 edge cihazda 1 bucuk yıl kada hızlı şarj ile cihaz kullanıldı ardından batarya yüzde 20 peri görünce telefon kapanmaya başladı ardından bu durum yüzde 40 karda da oldu . Yeni batarya temin edildikten sonra hızlı şarj kapatılarak cihaz kullanılmaya başladı etkili olarak 1 bucuk yıl geçti cihaz bataryasın da problem oluşmadı hızlı şarj ihtiyaç halinde evet kullanılmalı lakin getirisi görüntüsü hesap edilmeli illaki zararı olur düşük akım ile sarjin pil ömrüne faydası çok tartışıldı ve genel olarak faydalı olduğu aşikar.

Oyla:

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
2 yıla yaklaştı benim mi6 ve pilde performans düşüşü olmadı . Hızlı şarjın olumsuz etkisi olduğunu hiç sanmam orjinal şarj aleti ve doğru şarj döngüsü ile kullanılırsa batarya uzun ömürlü oluyor .

Oyla:

performance.harmonica

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Performance
Cihazım
GT-N7000
Konular
0
2 yıla yaklaştı benim mi6 ve pilde performans düşüşü olmadı . Hızlı şarjın olumsuz etkisi olduğunu hiç sanmam orjinal şarj aleti ve doğru şarj döngüsü ile kullanılırsa batarya uzun ömürlü oluyor .
Li on ve li po farkı olabilir.

Oyla:
Üst Alt