Yardım hızlı şarj sorunu

Yusuf demirci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf
Cihazım
Note 6 pro
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.0.1
Telefon Modeli
Note 6 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
merhaba yaklaşık 6 ay önce yurtdışı sıfır note 6 pro almıştım telefonu şarj ederken sadece arada sırada hızlı şarj oluyordu artık hiç hızlı şarj olmuyo. farklı adaptöre takınca hızlı şarj oluyor sorun telefonda değil cihaz yurtdışı olduğu için adaptörün yanında dandik bi dönüştürücü verdiler onu takıp kullanıyorum sizce sorun adaptördemi yoksa dönuştürücüyle kullandığım içinmi yavaş şarj ediyor ?

M.Sami

Xiaomi Mİ 11 - 12/256 Special Edition
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7
Bu adaptör hızlı şarj adaptörü değil. 2A sıradan bir adaptör. Hemde oldukça uyduruk bir klon, orijinal değil.

Priz dönüştürücü bu durumu etkilemez.

Her kutudan çıkan şarj aleti hızlı yada turboyu destelemez. Yani şarj aletinin kutudan çıkması/ çıkmamasının bir önemi yok.
mesele etkilemesi değil uydurk adaptör koyan dönüştürücü uyduruk koyar sonuç olarak temazsızlık yapar ve akım cihaz bozabilir.
ki clon ise daha kötü durum.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
mesele etkilemesi değil uydurk adaptör koyan dönüştürücü uyduruk koyar sonuç olarak temazsızlık yapar ve akım cihaz bozabilir.
ki clon ise daha kötü durum.

Konuda temassızlıkla alakalı bir bilgi vermemiş arkadaş. Bu yüzden şuanki durumda temassızlık konusunu düşünmemiz gerekmez. Ayrıca bu şarj adaptörleri düşürücü ve doğrultucu özellikte oldukları için temassızlık yada ark sonucu telefona zarar verme ihtimalleri yok denilebilir. Ancak şebekeden çok çok yüksek (260+ ) bir voltaj gelirse zarar "verebilir". Böyle bir durumda zaten evde en son düşüneceğiniz şey telefonun şarj adaptörü olacaktır. :D

Oyla:

M.Sami

Xiaomi Mİ 11 - 12/256 Special Edition
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7
Konuda temassızlıkla alakalı bir bilgi vermemiş arkadaş. Bu yüzden şuanki durumda temassızlık konusunu düşünmemiz gerekmez. Ayrıca bu şarj adaptörleri düşürücü ve doğrultucu özellikte oldukları için temassızlık yada ark sonucu telefona zarar verme ihtimalleri yok denilebilir. Ancak şebekeden çok çok yüksek (260+ ) bir voltaj gelirse zarar "verebilir". Böyle bir durumda zaten evde en son düşüneceğiniz şey telefonun şarj adaptörü olacaktır. :D
haklısın ama o orjinal adaptörler :) akım koruması olur uydurk 1 dolar satılanlar olmaz:
arkadaş demesine gerek yok bunlar sonuç olarak temazzlık yapar burası gerçek .

Oyla:

Erenarius

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
20
haklısın ama o orjinal adaptörler :) akım koruması olur uydurk 1 dolar satılanlar olmaz:
arkadaş demesine gerek yok bunlar sonuç olarak temazzlık yapar burası gerçek .
Hocam görüşüm aynı yönde.

Ama asla pahalıysa orijinaldir demeyin.

1 dolar yada 10 dolar sahteyse zaten bu gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Redmi 8A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt