Soru Hızlı Şarj Sorunu Lütfen Yardım..

Mutlubas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BoZKurT
Cihazım
Mi 11T
Konular
34
Arkadaşlar iyi forumlar.
Note 5 telefonumda ampere uygulaması ile şarj amperini ölçüyorum.
İlk şarja taktığımda 2070 olan amper giderek düşüyor ve sonra 1200 falan oluyor.
Kendi orjinal şarj aletiylede denedim farklı aletler ve kablolar ile de denedim hızlı şarj başlığı ile de denedim hep böyle. Battery stats dosyalarınıda sildim. Ne yaptıysam bu sorunu çözemedim bilen biri varsa lütfen yardım etsin çözeyim.

kaiser soze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Konular
14
Yanılıyorsam birisi düzeltsin. Peşin cevap vereyim, yapabileceğiniz bir şey yok. (Ben de Redmi Note 5 kullanıyorum)

Cihaz zaten 5 V-2 A (10 W) hızlı şarjı destekliyor. Bu sebeple kutudan çıkan şarj cihazından başka quick charge 3, 4, 5 vs. ne kullanırsanız kullanın 10 W gibi şarj edecek. Hızlı şarjın özelliği de hızlı başlayıp yavaşlaması. Cihaz ilk başlarda adaptörün verebileceği en yüksek akımda yani 2 A ile şarj ediyor. %50-%60 civarına 1 saat gibi sürede çıkar. Kalanı da en az 1,5 saat (cihaz kapalı ise) sürer. Bu benim cihazda da böyle. Cihaz keşke QC 3.0 destekleseydi de 18 wattlık şarj cihazı alsaydık. O takdirde belki yarım saatte bir gün yetecek kadar (%50) şarj edebilirdik.

Oyla:

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
mi8 q.c 3,0, ondada aynı önce 3200 gibi olup sonlara doğru pili korumak için düşer;bende ampereden bakıyorum sıkıntı yok olması gereken bu.

Oyla:

Mutlubas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BoZKurT
Cihazım
Mi 11T
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanılıyorsam birisi düzeltsin. Peşin cevap vereyim, yapabileceğiniz bir şey yok. (Ben de Redmi Note 5 kullanıyorum)

Cihaz zaten 5 V-2 A (10 W) hızlı şarjı destekliyor. Bu sebeple kutudan çıkan şarj cihazından başka quick charge 3, 4, 5 vs. ne kullanırsanız kullanın 10 W gibi şarj edecek. Hızlı şarjın özelliği de hızlı başlayıp yavaşlaması. Cihaz ilk başlarda adaptörün verebileceği en yüksek akımda yani 2 A ile şarj ediyor. %50-%60 civarına 1 saat gibi sürede çıkar. Kalanı da en az 1,5 saat (cihaz kapalı ise) sürer. Bu benim cihazda da böyle. Cihaz keşke QC 3.0 destekleseydi de 18 wattlık şarj cihazı alsaydık. O takdirde belki yarım saatte bir gün yetecek kadar (%50) şarj edebilirdik.
Hocam 2070 ile başlıyor hemen sonra 5 saniye içinde 1300 falan oluyor belli Bi zaman sonra olmuyor 5 Saniye gibi kısa Bi sürede

Oyla:

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Ampere gibi uygulamalara pek güvenmiyorum. En sağlıklı ölçüm usb test cihazı ya da usb ampermetre ile olur.

Ampere uygulamasında okuduğum değerle fiziksel ampermetre arasında bazı cihazlarda devasa farklar oluyor. Ayrıca uygulamada kaç volt ile şarj olunduğu belirtilmiyor.
Mi ailesi için mi max da qc3. 0 devreye girince uygulama şaşırıyor onun harici normal. Mi4s ve mi4 de hep yanlış ölçüyor.
Samsung note 1, 8.0,12.2 de yanlış ölçüyor.
Oneplus 5 de neredeyse kusursuz ölçüyor.
Bu yargılara bizzat deneyerek vardım. Uygulama ve fiziksel ampermetre değerlerini karşılaştırdım.

Ayrıca bataryalar doldukça çekilen akım azalır.

ONEPLUS A5000 cihazımdan gönderildi

Oyla:

spike

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
cem
Cihazım
mi 8
Konular
9
ampere veya accubattery de olur bence ikiside yazılıma göre çok başarılı hem q.c 3.0 araç şarjı hem anker q.c 3.o powerbank hemde orjinal şarjda yeterli derecede başarılı mi8 de ve samsung s9plusta denedim.Yazılımdaki değer neyse nerdeyse o hızda şarj ediyor .Amatör bir kullanıcı için çoğu değeri anlamk için yeterli,tabiki fiziksel aletle daha prof sonuç alınabilir.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Yeterince hizli doluyorsa uygulamanin gosterdigi degerlere takilmayin. Sonlara dogru yavaslamasi normal bu arada. Yoksa pil pert olur

Oyla:

Mutlubas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BoZKurT
Cihazım
Mi 11T
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ampere gibi uygulamalara pek güvenmiyorum. En sağlıklı ölçüm usb test cihazı ya da usb ampermetre ile olur.

Ampere uygulamasında okuduğum değerle fiziksel ampermetre arasında bazı cihazlarda devasa farklar oluyor. Ayrıca uygulamada kaç volt ile şarj olunduğu belirtilmiyor.
Mi ailesi için mi max da qc3. 0 devreye girince uygulama şaşırıyor onun harici normal. Mi4s ve mi4 de hep yanlış ölçüyor.
Samsung note 1, 8.0,12.2 de yanlış ölçüyor.
Oneplus 5 de neredeyse kusursuz ölçüyor.
Bu yargılara bizzat deneyerek vardım. Uygulama ve fiziksel ampermetre değerlerini karşılaştırdım.

Ayrıca bataryalar doldukça çekilen akım azalır.

ONEPLUS A5000 cihazımdan gönderildi
Denemek için telefona saf Android rom kurdum. Havoc OS aynı şarj aleti ile aynı uygulama ile ölçtüğümde 2500 gibi Bi sonuç verdi.
Ama miui rom kurduğumda 1400 1500 yukarı çıkmıyor. Bi türlü anlayamadım.
Mi flash ile temiz kurulum yapıyorum.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Denemek için telefona saf Android rom kurdum. Havoc OS aynı şarj aleti ile aynı uygulama ile ölçtüğümde 2500 gibi Bi sonuç verdi.
Ama miui rom kurduğumda 1400 1500 yukarı çıkmıyor. Bi türlü anlayamadım.
Mi flash ile temiz kurulum yapıyorum.
Ben de gecen bir sey farkettim. Telefonun sarji az oldugunda (%10 mesela) 2000le sarj ederken daha yuksek oldugunda (%40 mesela) 1100 ile sarj ediyor boyle yavaslayarak ilerliyor. %80den falan sonra 700lere kadar dusuyor. Benim telefonum baska tabi ama sarj olusu bu sekilde
Belki sizde de bu sekildedir.

Oyla:

Mutlubas

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
BoZKurT
Cihazım
Mi 11T
Konular
34
Ben de gecen bir sey farkettim. Telefonun sarji az oldugunda (%10 mesela) 2000le sarj ederken daha yuksek oldugunda (%40 mesela) 1100 ile sarj ediyor boyle yavaslayarak ilerliyor. %80den falan sonra 700lere kadar dusuyor. Benim telefonum baska tabi ama sarj olusu bu sekilde
Belki sizde de bu sekildedir.
Bende hep aynı 1400 1500 ile ediyor. Farklı Bi romda 2500 ile etti 90dan sonra düştü.
Miui romda 95 ten sonra falan 400amper oluyor

Oyla:
Üst Alt