Yardım Hızlı Şarj Batarya Ömrünü Etkiler Mi?

Berkerm4n

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
berkerm4n
Cihazım
mi 5s plus
Konular
3
Mi 5s Plus kullanıyorum. QC3.0 ile şarj etsem batarya ömrü kısalır mı ve bataryasının ömrünü uzun tutmak için telefonu nasıl kullanmalıyım?

beyliceli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ZEKİ
Cihazım
Mİ9T
Konular
75
etkiliyor hocam ozellikle powerbanklar

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Pil ömrünü en çok etkileyen şey, pili tam bosalmadan sık sık şarja takıp çıkarmaktır. Pil ömrünü uzatmak istiyorsanız pili %15 seviyesine geldiğinde şarja takın ve tam doldukça sonra çıkartın. Leeco firması ürettiği telefonlardaki piller için 500 defa şarjdan sonra dahi %90 verim garantisi veriyor. Yani siz telefonu günde 1 defa şarja takarsanız yaklaşık 1.5 yıl sana dahi ilk günkü gibi verim alabilirsiniz eğer günde 5 defa şarja takıp çıkarırsanız 6 ay sonra pilden verim alamayacak hale gelecektir. Leeco ve Xiaomi firmaları genelde aynı pilleri kullanıyorlar. Bunlar genelde LG ve Samsung pilleridir.

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Pil de önemli olan şarj döngüsüdür denir hep. O yüzden şarj döngüsü ne demek araştırmanızı tavsiye ederim.

QC3 ise voltajı sürekli değiştiren bir sistem olduğu için nedense pek sevilmiyor, pil ömrü açısından.

Her hızlı şarj için benzer şeyler söyleniyor aslında ve tabii powerbank konusu da aynı şekilde olumsuz değerlendirilir.

One Plus'ın dash charge farklı biraz o sürekli voltaj değiştirmiyor ama o da sadece o markaya özel.

Özetle hızlı şarj olmayan standart iyi marka bir adaptör ile yavaş şarj etmek en sağlıklı yöntemdir. Diğer seçenekler getirileri ölçüsünde verimli. Mobil isek powerbank şart, acil ise QC.

Bu arada dikkat ettim, miui 9 beta da QC3 orijinal adaptör ile normal 5V 2.1A xiaomi usb çıkışlı çoklayıcı priz aynı sürede şarj ediyor. Bir nedenle tabii mi5 için söylüyorum hızlı şarj da düzenleme yapılmış sanki. Eskisi kadar da ısınmıyor. Normalde 45 dereceye çıkardı.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

Berkerm4n

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
berkerm4n
Cihazım
mi 5s plus
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pil de önemli olan şarj döngüsüdür denir hep. O yüzden şarj döngüsü ne demek araştırmanızı tavsiye ederim.

QC3 ise voltajı sürekli değiştiren bir sistem olduğu için nedense pek sevilmiyor, pil ömrü açısından.

Her hızlı şarj için benzer şeyler söyleniyor aslında ve tabii powerbank konusu da aynı şekilde olumsuz değerlendirilir.

One Plus'ın dash charge farklı biraz o sürekli voltaj değiştirmiyor ama o da sadece o markaya özel.

Özetle hızlı şarj olmayan standart iyi marka bir adaptör ile yavaş şarj etmek en sağlıklı yöntemdir. Diğer seçenekler getirileri ölçüsünde verimli. Mobil isek powerbank şart, acil ise QC.

Bu arada dikkat ettim, miui 9 beta da QC3 orijinal adaptör ile normal 5V 2.1A xiaomi usb çıkışlı çoklayıcı priz aynı sürede şarj ediyor. Bir nedenle tabii mi5 için söylüyorum hızlı şarj da düzenleme yapılmış sanki. Eskisi kadar da ısınmıyor. Normalde 45 dereceye çıkardı.

Teşekkürler yorumun için. Normal hızda 2 saatin biraz üstünde sürede şarj ediyor. QC3.0 ile denemedim daha miui 9dan sonra kullanırım artık QC3'ü

Oyla:
Üst Alt