Yardım Hiçbir şekilde MiFlash ile rom yüklenememesi sorunu.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Dün @Oguzhnmete isimli arkadaş 5S Plus'ının hardbrick olduğunu ve yapılamadığını söylemişti. Bende EDL Kablo aracılığı ile deneyebileceğimi belirttim ve dün telefonunu gelip bana bıraktı.

Zar zor 9008 modunda bilgisayara tanıtmayı başardım telefonu ama ne yaptıysam hiçbir türlü fastboot rom'unu kuramadım. Hemen hemen her Miflash versiyonunu denedim, farklı bilgisayar denedim (Win7 - Win10), Driver'lar tamam, üç farklı fastboot rom'u denedim (China Developer, Global Developer, Global Kararlı), farklı kablolar denedim fakat sonuç alamadım.

Çeşit çeşit hatalar aldım.

Mesela şuan miflash yazılımı kuruyor gibi gözüksede bir ilerleme yok, +500 saniye süre geçmesine rağmen "WriteFile position 0x0000.... size 1048576" kısmında kalıyor. En güncel Miflash sürümünde ise uzun bir error mesajı veriyor.

Benim şahsi görüşüm cihazın ufs kısmı hasar görmüş ve rom yazılamıyor. Bu hale gelmesinin sebebi ise yanlış rom yüklenmesiymiş.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
NP 2a
Meslek
Restoratör
Konular
115
Ufs bellek sorunlu idi

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başta ki tespitim doğruymuş yani. Yanılmadığıma sevindim, kurtaramadığımıza üzüldüm. Sizinde elinize sağlık hocam.

Oyla:

bysyx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bünyamin
Cihazım
Mi8Lite
Konular
25
Hocam redmi 5 plus için aynı şeyi deniyorum hiç bir şekilde dolmuyor telefonu görüyor onda sorun yok ama progress kısmı dolmuyor.Fastboot rom atarken clean and lock seçeğini seçtim yanlışlıkla rom yüklendi ancak cihaz açılmadı bootloader kilidi kapandığı için twrp vb yükleyemiyorum kaldım böyle yardımcı olursanız sevinirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam redmi 5 plus için aynı şeyi deniyorum hiç bir şekilde dolmuyor telefonu görüyor onda sorun yok ama progress kısmı dolmuyor.Fastboot rom atarken clean and lock seçeğini seçtim yanlışlıkla rom yüklendi ancak cihaz açılmadı bootloader kilidi kapandığı için twrp vb yükleyemiyorum kaldım böyle yardımcı olursanız sevinirim
*Fastboot recovery vb açılıyor sadece mi ekranı geldikten bir süre sonra yeniden başlatıyor*

*Fastboot recovery vb açılıyor sadece mi ekranı geldikten bir süre sonra yeniden başlatıyor*
Unlock yapmaya çalıştığımda geliştirici seçeneklerine girmemi söylüyor.

*Ayrı mesajlarda yazdığım için kusura bakmayın cihaz benim değil tüm ayrıntılarını yazmak istedim

Son düzenleme:
Oyla:

Yasinc50

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi note 6 pr
Konular