Yardım Hesap Makinesini ana ekrandan kaldırdım

mstfclk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa ÇOLA
Cihazım
mi5s
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MiuiMix 13.0.8
Telefon Modeli
Redmi note 10
Bootloader Kilidi
Açık
Hesap Makinesini ana ekrandan hata ile kaldırdım ancak yeniden yüklemem gerek. Ancak nasıl yapabileceğimi tüm araştırmalara rağmen bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler

mstfclk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa ÇOLA
Cihazım
mi5s
Meslek
Öğretmen
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sayın ustalaım, hocalarım, bu konuda yardım edecek kimse yokmu acaba. Kimsenin ilgisini çekmedi galiba bu konu ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
indirip kuracaksınız hocam uygulamayı komple kaldırdıysanız.

Oyla:

mstfclk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa ÇOLA
Cihazım
mi5s
Meslek
Öğretmen
Konular
6
indirip kuracaksınız hocam uygulamayı komple

indirip kuracaksınız hocam uygulamayı komple kaldırdıysanız.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Ancak komple kaldırmadım sadece ana ekrandan kaldırdım yani simgesi kaldırılmış oldu. komple kaldırılamıyor zaten. Uygulama simgesini tekrar ana ekranda görünür yapmak lazım. Ama ben beceremedim. Teşekkürler.

Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
Ana ekranı uygulama çekmecesi ile mi kullanıyorsunuz? Ayarlar - Ana Ekran - Ana Ekran içerisinde görebilirsiniz ayarı.
Uygulama çekmecesiyle kullanıyorsanız ana ekrandan yukarı kaydırıp hesap makinesini bulun ve üstüne basılı tutarak yukarı doğru kaydırın ana ekranda istediğiniz yere bırakın.
Uygulama çekmecesi değil de Klasik seçeneğini kullanıyorsanız 2 ihtimal söz konusu, ya bir sorun var ve buga girdi görünmüyor uygulama ya da uygulamayı gizlediniz. Öncelikle ana ekranda iki parmağınızla fotoğraf yakınlaştırır gibi yaparak gizli uygulamalara bakın, oradaysa kaldırın. Değilse ve uygulamayı bulamıyorsanız Ayarlar - Ana Ekran - Ana Ekran içerisinden uygulama çekmecesini seçin, telefonu yeniden başlatıp tekrar Klasik seçeneğini seçerek uygulamanın geri gelip gelmediğini kontrol edin. Yine olmazsa Ayarlar - Uygulamalar- Uygulamaları Yönet içerisinden Sistem başlatıcısı'nı bulup tüm verileri temizle yapabilirsiniz fakat bunu yapmadan önce tüm uygulama düzeninizin sıfırlanacağını unutmayın.

Oyla:

mstfclk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa ÇOLA
Cihazım
mi5s
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Ana ekranı uygulama çekmecesi ile mi kullanıyorsunuz? Ayarlar - Ana Ekran - Ana Ekran içerisinde görebilirsiniz ayarı.
Uygulama çekmecesiyle kullanıyorsanız ana ekrandan yukarı kaydırıp hesap makinesini bulun ve üstüne basılı tutarak yukarı doğru kaydırın ana ekranda istediğiniz yere bırakın.
Uygulama çekmecesi değil de Klasik seçeneğini kullanıyorsanız 2 ihtimal söz konusu, ya bir sorun var ve buga girdi görünmüyor uygulama ya da uygulamayı gizlediniz. Öncelikle ana ekranda iki parmağınızla fotoğraf yakınlaştırır gibi yaparak gizli uygulamalara bakın, oradaysa kaldırın. Değilse ve uygulamayı bulamıyorsanız Ayarlar - Ana Ekran - Ana Ekran içerisinden uygulama çekmecesini seçin, telefonu yeniden başlatıp tekrar Klasik seçeneğini seçerek uygulamanın geri gelip gelmediğini kontrol edin. Yine olmazsa Ayarlar - Uygulamalar- Uygulamaları Yönet içerisinden Sistem başlatıcısı'nı bulup tüm verileri temizle yapabilirsiniz fakat bunu yapmadan önce tüm uygulama düzeninizin sıfırlanacağını unutmayın.
Birinci resimdeki gibi üzerine basılı tutunca kaldır seçeneği çıkıyor ona dokununca da ikinci resimdeki gibi bir pencere açılıyor kaldır seçeneğine dokununca da ekrandan simgesi kalkıyor ama aslında uygulama duruyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-09-04-14-58-23-895_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2022-09-04-14-58-23-895_com.miui.home.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_2022-09-04-14-58-30-308_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2022-09-04-14-58-30-308_com.miui.home.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 4
Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5
Birinci resimdeki gibi üzerine basılı tutunca kaldır seçeneği çıkıyor ona dokununca da ikinci resimdeki gibi bir pencere açılıyor kaldır seçeneğine dokununca da ekrandan simgesi kalkıyor ama aslında uygulama duruyor.
Ayarlar - Uygulamalar içerisinden ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? İçinde Sistem Uygulama Kısayollarını Yönet veya buna benzer bir seçenek var mı? Ayrıca Uygulamalar - Uygulamaları yönet bölümünden Hesap Makinesini bulup devre dışı olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?

Oyla:

mstfclk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa ÇOLA
Cihazım
mi5s
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Ayarlar - Uygulamalar içerisinden ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? İçinde Sistem Uygulama Kısayollarını Yönet veya buna benzer bir seçenek var mı? Ayrıca Uygulamalar - Uygulamaları yönet bölümünden Hesap Makinesini bulup devre dışı olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?
Sistem uygulamaları kısmında gözükmüyor. 🙂

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-09-04-17-01-02-594_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-09-04-17-01-02-594_com.android.settings.jpg
    192,7 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_2022-09-04-17-01-51-282_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-09-04-17-01-51-282_com.miui.securitycenter.jpg
    216,5 KB · Görüntüleme: 3
Oyla:

Toorop

F-Xiaomi
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ceyhun
Cihazım
-
Konular
5

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-09-04-17-09-45-560_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-09-04-17-09-45-560_com.android.settings.jpg
    322,7 KB · Görüntüleme: 2
Oyla:

mstfclk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa ÇOLA
Cihazım
mi5s
Meslek
Öğretmen
Konular
6
Ayarlara girip arama yerine kısayol yazın, Ana ekran kısayollarını yönet içerisinden aktif edin istediğiniz uygulamaları.
Hay Allah razı olsun. İlginize gerçekten çoç ama çok Teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt