Sohbet Hem Tanışma Hem Yardım :)

sabriayrilmaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Mert
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
2
Valla halilgurbuz başkan herseyi anlatmış daha birşey demeye gerek yok
Evet yeni alacak kişiler için gerekli yanıtı vermiş. Yeni alacakların düşüncelerni oturtmuş en azından

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sabriayrilmaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Mert
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
2
Bugün kararımı değiştirip Redmi Note 8 Pro almaya gidiyorum. Aldıktan sonra detaylı şekilde atacağım buraya

Muaddib1789

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hdndn
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
9
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Şuan kullandığım ve değiştirmeyi düşündüğüm cihaz başta da belirttiğim gibi S7 Edge. Kullandığım cihazdan memnundum fakat aracın kaputuna sıkıştırdığım zamana kadar. Çıkış yılı(2016) tarihi ile düşününce eski bir cihaz fakat hem eskide kalması hemde parçasının pahalı olması beni yeni telefon aldırma yoluna yönlendirdi. Ben cihazı alalı tam bir sene oldu. Evet 2016'da çıkan bir cihaz ve ben bu cihazı 2018'in Haziran ayında aldım. Cihazdan oldukça memnundum kamera desem çok güzel çok kaliteli resimler çıkardığı zamanlar oluyor. Özellik olarak desem hiç bir kasma donma vs. yok, oyun bir kere denedim zaten sonra sildim PUBG indirmiştim ve orta grafikte ısınma sorunu dahi olmadan 3-4 oyun bitiriyordum kasma donma olmadan. Yani ekranı kırmasa idim 2 seneye yakın kullanırdım yine cihazı.

Şimdi gelelim mevzumuza fotoğraf çekmeyi yerden yere severim mesela senede 4-5 kere memleketime gider doğadan resimler çekerim. Ama yine de kaliteli olması iyi olur. Bazı yerlere bakıyorum adamlar yazmış resim çekiyorum oyunda gibi çıkıyor diye fakat sizin dediğiniz gibi Google Kamera yazılımını kullanarak bu sorunun çözüldüğünü yazmışlar. Oyun desem çok basit yapılı oyunlar oynarım o da çok aktif değil. Kelime bulmaca vardır telefonumda haftada 1 kere ya girerim ya girmem daha çok programlar kullanırım ki bunlarda basit altyapılı programlar yani kasma telefonu ağırlaştıracak türden değil fakat programların çok olmasından dolayı hafıza önemli bir etken ki almak istediğim telefon bahsettiğim gibi Redmi Note 7 ve 64 GB hafızası benim için fazlasıyla yeterli olacaktır. Belki tekrar PUBG indiririm fakat YouTube aracılığı ile izlediğim videolarda hiç bir sorunla karşılaşan birisini görmedim. Batarya ise şuan kullandığım telefonun bataryası 3600 mA düşündüğüm telefon ise 4000 bunun en fazla 1 saat uzatacağını düşünüyorum sürenin o da yeterli. YouTube'den biraz video izlerim bir de öyle bir kullanımım var.

Yani benim için ve eski cihazımı aratmayacak tek cihazın Redmi Note 7 olduğunun kanaatına vardım fakat şöyle bir husus var ki en başta yazdığım gibi hayalet ekran (ghost screen) sorununu yaşamak. Eğer alacağım telefonda bu sorun düzeltilip farklı panelli ekran kullanılmadıysa almaktan soğurum çünkü ilk başta yazdığım gibi OnurG kullanıcı adlı arkadaşın yaşadığı olayları yaşamak istememek. Garantiye verip 1 ay bekleyip tekrar verdikleri cihazda bu sorunu yaşamak yani para veriyorum ve geri aldığım tepki bana mantıklı değil. Bu konu hakkında bilgi almak için asıl amacım foruma kayıt olmaktır bunu da bilginize sunarım. Ama bu sorun her cihazda rastlamıyor ise 100 cihazdan 5'inde denk geliyorsa alırım. Fakat çoğunda bu olay denk geliyorsa mantıklı gelmiyor almak. Ama özellikleri bakımında ve fiyatı bakımından en mantıklı cihazda bu gibi geliyor.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dediğim gibi pek garantisiz telefon kullanma taraftarı değilim. Herhangi bir durumda muhatap bulmak isterim. Bundan dolayı garantili telefon alma taraftarıyım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet dediğiniz gibi herhangi bir sorunda muhatap bulmak için garantili alma taraftarıyım. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Garantili aldığınız zaman da muhatap bulamıyorsunuz. Mi6 cihazımda ghost screen sorunu vardı, kendisi migrostan alınma ve delta servis garantiliydi servise gönderdim iki kere cihaz pert oldu. Thh sayesinde cihaz değişimi yapıldı ama migros un elinde Mi6 olmadığı için mi8 lite almak zorunda kaldım. Neyse ki yeni fatura kesildi ve cihaz tekrar 24 ay garantili oldu. En azından bu yönden avunuyorum. Şimdiki aklım olsa garanti için vereceğim fazla parayı bir kenara koyar olası bir cihaz sorununda onun için kullanırdım. Türkiye de Apple hariç garanti diye bir şey yok maalesef. Tabi son tercih sizin.

sabriayrilmaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Mert
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
2
Garantili aldığınız zaman da muhatap bulamıyorsunuz. Mi6 cihazımda ghost screen sorunu vardı, kendisi migrostan alınma ve delta servis garantiliydi servise gönderdim iki kere cihaz pert oldu. Thh sayesinde cihaz değişimi yapıldı ama migros un elinde Mi6 olmadığı için mi8 lite almak zorunda kaldım. Neyse ki yeni fatura kesildi ve cihaz tekrar 24 ay garantili oldu. En azından bu yönden avunuyorum. Şimdiki aklım olsa garanti için vereceğim fazla parayı bir kenara koyar olası bir cihaz sorununda onun için kullanırdım. Türkiye de Apple hariç garanti diye bir şey yok maalesef. Tabi son tercih sizin.
Özellikle almadan önce söyledim dedim bakın internette ghost screen ile ilgili yazılar var kendileri de merak etmeyin ghost screen olduğunda ekran değişimi yaparız dedi. Mi Store Vadi İstanbul böyle dedi.

Muaddib1789

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hdndn
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
9
Özellikle almadan önce söyledim dedim bakın internette ghost screen ile ilgili yazılar var kendileri de merak etmeyin ghost screen olduğunda ekran değişimi yaparız dedi. Mi Store Vadi İstanbul böyle dedi.

Artık almışsınız hayırlı olsun. İnşallah hiç bir sorun yaşamazsınız.

sabriayrilmaz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sabri Mert
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
2
Artık almışsınız hayırlı olsun. İnşallah hiç bir sorun yaşamazsınız.
Henüz değil evden yeni çıktım Redmi Note 8 Pro almaya gidiyorum.

Muaddib1789

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hdndn
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
9
Henüz değil evden yeni çıktım Redmi Note 8 Pro almaya gidiyorum.

O zaman gitmeden şu videoya göz atmanızı öneririm. Videodaki cihaz da xiaomi Türkiye garantili mi8
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Can123im

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Fatih
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Hocam ben size katılmıyorum. Garanti her zaman için mantıklıdır bana göre sonuçta elektronik cihaz neyin ne olacagı belli olmaz. Birde Apple hariç demişsiniz ben 2 aydır xiaomiyle iç içeyim daha önce huaweiyle iç içeydim eski telefonum mate 10 liteydi mesela garantinin bitmesine 1 ay kala garantiye gönderdim aşırı memnun kaldım adamlar işini çok güzel yapıyor. Ben ahizeden ses gelmiyor ve batarya hemen bitiyor dedim adamlar tutmuş; bataryayı değiştirmiş, çıtalarda kırık vardı çok kez düşürmüştüm onu değiştirmişler ekranda çok küçük çizik vardı onu değiştirmişler ahize mükemmel olmuş benim saymadığım bir çok şeyi değiştirmişler. Kapıma kadar da geldi 5 krş vermedim. Ön yargılı davranıp Apple demenize şaşırdım hocam. Xiaomi bilmiyorum dediğim gibi yeni kullanıyorum servisi ama pekte memnun değiller yorumlardan bakıyorum.

Muaddib1789

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hdndn
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
9
Hocam ben size katılmıyorum. Garanti her zaman için mantıklıdır bana göre sonuçta elektronik cihaz neyin ne olacagı belli olmaz. Birde Apple hariç demişsiniz ben 2 aydır xiaomiyle iç içeyim daha önce huaweiyle iç içeydim eski telefonum mate 10 liteydi mesela garantinin bitmesine 1 ay kala garantiye gönderdim aşırı memnun kaldım adamlar işini çok güzel yapıyor. Ben ahizeden ses gelmiyor ve batarya hemen bitiyor dedim adamlar tutmuş; bataryayı değiştirmiş, çıtalarda kırık vardı çok kez düşürmüştüm onu değiştirmişler ekranda çok küçük çizik vardı onu değiştirmişler ahize mükemmel olmuş benim saymadığım bir çok şeyi değiştirmişler. Kapıma kadar da geldi 5 krş vermedim. Ön yargılı davranıp Apple demenize şaşırdım hocam. Xiaomi bilmiyorum dediğim gibi yeni kullanıyorum servisi ama pekte memnun değiller yorumlardan bakıyorum.
Huawei nin servisi de baya övülüyor. Sizin tecrübeniz de iyi geçmiş. Ben genel anlamda kendi başımdan geçenler ışığında yorum yaptım aslında. Daha önce samsung galaxy note 5 ile servis maceram oldu rezaletti, sonra xiaomi mi 6 ile başından geçenleri yukarıda yazdım malum. İnternette de bu iki firma ile ilgili inanılmaz şikayetler var. O yüzden eskiden bir samsung sever olarak şimdi samsung marka ciklet bile almıyorum. Xiaomi tercihim ise fiyat performans olarak iyi olduğu için.

Üst Alt