Yardım Hayatımdan Zevk almamaya basladım

Rozenna11

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İbrahim
Cihazım
LG K10
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Lg
Telefon Modeli
Lg
Bootloader Kilidi
Kapalı
İşsizim kendimi çok kötü hisedıyorum sizce ne yapmam lazım

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
böyle aynı şekilde tam 1 senem geçti.beni işten çıkardılar peşine 1 hafta sonra eşimi çıkardılar. kismet bu ya 1 hafta sonrasında çocuğumuz olacağını öğrendim. ayrıca kirada oturuyordum.
bazı işler yapmaya çalıştım olmadı biyerlere girdim yürümedi
1 sene boyunca tam 15bin lira tazminatı yedik. şu an Allah'ıma sonsuz şükürler olsun ki bugünlere geldim.
çocuğum 6 yaşında gene kiradayız. gene tek çalışıyorum. çok şükür aç değil açıkta değiliz.
ozamanlar googleandroid.gen.tr sitesine takılırdım. çok şey öğrendim ordan.
bu sitenin kurucuları da o siteyi kuranlarmış yıllar sonra öğrendim.
o zamanlar bir site kurmaya çalıştım olmadı.
şimdi technoshot.net isimli sitem var YouTube kanalım var. gelir getirisi yok ama olsun.
güzel bir işim var.
beni seven bir eşim ve çok seven bir kızım var.
hayat öyle yada böyle devam etti ve ediyor.
uzun lafın kısası. hayatta hiç birşey önemli değil kardeşim. çabala sadece çabala.
Allah şöyle diyor. biz sizin kaderinizi sizin çabalarınıza bağladık.
şu an bu satırları sana nerden yazıyorum biliyormusun. bir araştırma firması anket için çağırdı hediye olarak 100₺ çek veriyor.
onu almaya geldim.
elinde internet varsa bi merakın varsa aç bir YouTube kanalı çek videonu koy birşeyler üret. o arada iş bak. işkur a git durumu anlat. ismek kurslarını değerlendir. ben işsizlik zamanında işkur a gidip 10 ay boyunca kurs almıştım.
sistem mühendisi kursu.
hem hergün 20 lira harçlık veriyorlardı hemde uluslararası sertifika verdiler.
sen yeterki araştır. illa birşey bulursun. sıkma canını.

Oyla:

sevketkoca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şevko
Cihazım
RedMi Note 5
Konular
3
6 tane icra dosyam.75 bin borç var.Borçsuz halimden daha iyi yaşıyom.Takma kafana canını almıcaklar ya.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğer alışkanlıkların varsa acilen bırak ve namaza yönel
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben bir sürü halt yedim.Maddi huzurun peşinde koştum.elime yüzüme bulaştırdım.Aradığımın bu olmadığını anladım.Ne varsa namazda var.Elime para gecerse oducem elbet odemicem demiyom.

Oyla:

srdar35

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
serdar
Cihazım
mi8
Konular
3
ben calistigim isten ayrilmak istiyorum cikarin beni diye yalvariyorum cikarmiyolar :(
ask yok hayatimda 2-3 yildir kopek gibi seveyim birini asik olayim gozum baska bisey gormesin
fakirlikte kendi beceriksizligimden kaynakli para nedir ne ise yarar nasil kullanilir ogrenemedim gitti

Oyla:

sevketkoca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Şevko
Cihazım
RedMi Note 5
Konular
3
ben calistigim isten ayrilmak istiyorum cikarin beni diye yalvariyorum cikarmiyolar :(
ask yok hayatimda 2-3 yildir kopek gibi seveyim birini asik olayim gozum baska bisey gormesin
fakirlikte kendi beceriksizligimden kaynakli para nedir ne ise yarar nasil kullanilir ogrenemedim gitti
İşten cikip hata yapma piyasa felç

Oyla:

Devadam10

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zafer
Cihazım
Redmi Note 4X
Meslek
Güvenlik Görevlisi
Konular
20
Hastaneye git psikiyatri desteği al takma geçer sabır et demeyeceğim..
24 yaşındayım 35 gün önce evlendim.
Eşim benden habersiz atlayıp gelmiş tüm olaylar bir an da gelişti ve işsizken 5 kuruş param yokken evlendik ve halen işsizim, cebimde sadece 2 lira param var..
Babam Allah razı olsun yavaş yavaş tüm her şeyimi hallediyor (kimisine göre baba parası yemek gibi gelebilir ama öyle değil ben düştüm o kolumdan tutup yürütmeye çalışıyor sadece, yarın bir gün Allahın izniyle o günleri görürsek ben de evladımın elinden kolundan tutup yürüyeceğim her sıkıntısında).
Bu arada işsiz olmamın sebebi ise babam, 20 yaşında askerliğimin bitmesine az kala asker de uzman olarak kalacaktım seçmelerde kazanmıştım babama haber verdim arayıp ama hiç bir zaman hiç bir şekilde asker de kalmamı istemedi ve bir çok vaad verdi..
Ben de güvenip geldikten sonra da geri dönmedim.
Ve tabi ne zaman bir iş yapmaya başka bir yer de çalışmaya girişimin de bulunsam hep engellenip vaad verilip hiç bir vaad yerine getirilmedi şu yaşıma kadar ve şimdi de bu durumdayım.
(Niye babanın sözünü dinlemeyip yolunda yürümedin diyecek olacaksanız, gönül bırakmasın ah almayalım diye sözünü dinledim.)
Ama bundan 7-8 ay önce Özel Güvenlik kimliği almıştım ve bu şu an da karşıma çıktı...
Nikahım olduğunda sokağa çıkıp ev aramaya başladık sonra bir ev gördük ama öncesinde bir ilan da gördüğümüz eve bakmaya gidiyorduk, neyse gittik ilan da ki eve baktık kafamıza yatmadı o ilk gördüğümüz eve gittik cam da yazan ilanda ki numarayı aradık emlakçının ofisine gittik..
Orada her şeyi anlaştık ettik evi tuttuk, sonrasında çay içerken konu konuyu açtı ve ben de ufaktan durumumu anlattım bakalım çıktık bir yola her şey nasip dedim (Emlakçının asıl işi Sivil polismiş ve aynı kendisi gibi sivil polis olan bir arkadaşıyla ortaklıkla bu işi ekstra yapıyormuş).
Sonra bana falan filan Özel Güvenlik firmasının müdürü benim arkadaşım git beni söyle sana iş ayarlayacak o dedi, yanında ki ortağının da ilçenin spor müsabakalarında görev yapan özel güvenlik müdürü arkadaşı varmış ve haftanın 1 günü maçlara özel güvenlik ayarlıyormuş o da aynı şekilde arkadaşını aradı işi ayarladı..
Sadece ev bakmaya gittik ve bin bir kapı açılıp durumlar nerelere kadar geldi.
Hem ev tuttum hem iş buldum ve hafta sonları da ekstrelere gidebileceğim bir iş daha buldum (bu arada daha işe başlamadım ve evime içinde yaşayabileceğim kadar eşya mobilyamı alıp geçtiğimde başlayacağım)..
Ama ben rızkın her zaman Allahtan geldiğine inanmışımdır şu yaşıma kadar, e tabi bunun yanında böyle düşünüp yan gelip yapmayacaksın her zaman bir arayış içinde olacaksın bulamasanda isyan etmeyeceksin ve hayırlısı böyle de demeyeceksin..
Arayacaksın ve sonunda bulacaksın.
Allah bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar ve gün doğmadan neler doğar..
Hala yaşıyorsak yiyecek bir rızkımız var demektir, Allah insanın rızkını kesince canını alırmış..
Sana da önerim şudur, elinde biraz nakidin varsa git bir özel güvenlik kimliği al ya da iş-kur un meslek edindirme kurslarına katıl, hiç olmadı sana yeterli bir iş bulana kadar evinde bir iş yapmaya çalış, gerekirse git amelelik hamallık yap..
İlk olarak paranın ne kadar kazanıldığı önemli değil, ne şekilde kazandığın önemli.
Ama ucundan tut bazı şeylerin ve rızkın her zaman Allahtan geldiğine inan.

Oyla:

Martinlutersking

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adım
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
37
Hayattan beklentilerini azalt
Nekadar çok beklenti okadar fazla üzüntü demek
Beklentilerini karsilayacak kadar gücün yoksa tek eline geçen üzüntü olacaktır.

Oyla:

seyyid70

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Lollipop
Cihazım
mi 5 prime
Konular
11
1 önlisans bölümden mezunum 5 mülakattan elendim yakın zamanda 1 mülakatım daha var ve şuan 2 si aöf olmak üzere 3 bölüm okuyorum ben de işsizim yani sabit bi işim yok ama pes de etmiyorum.
NOT: Askerliği yapmamam önümdeki en büyük engel
NOT2: Askerliği ücretli yapmaya içim el vermedi ailemin durumu iyiydi yap dediler ama içim el vermedi
NOT3: Torpil olayları beni çok yaraladı ama pes etmiyorum eğer nasibimde varsa elbet olacak

Ayrıca abim mobilya imalat ustası dükkan açalım birlikte çalışalım dedim ek olarak da arıcılık işi ile uğraşıyorum yani çok şükür işsiz de olsam cebimden para eksik olmuyo.

Özel sektörde 2014 yılından 2015 yılının yarısına kadar genel idari hizmet görevlisi olarak çalıştım. Ardından 2 firmada daha çalıştım ama biri maddi sıkıntıdaydı diğeri ise kendi elemanının gelmesini bekledi ve işten ayrıldım özel sektörden memnun kalmadığımı söylesem yeridir.

Oyla:

Rolnes

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi Note3
Konular
5
Hayattan zevk almamanı anlayamam, fakat içinde bulunduğumuz pek çok sorun sebebiyle karşılaştıklarından keyif alamamanı çok iyi anlıyorum.

Bunun maalesef net bir çözümü yok sanırım; kendini daha iyi kandırmak, ya da olana şükretmekten başka.

Artık insanlarla eskisi kadar muhatap olmuyorum. Onların günden güne parayla doğru orantılı olarak değişen sahte kimliklerini, aptal tercihlerini görmenin yıllardır kendime karşı yaptığım en büyük haksızlık, en büyük ahmaklık olduğunu gördüm. Kabul etmek gerek, insanlar çirkinleşti, eski memleket kalmadı ikili ilişkilerde, sosyal civarlarda.

Mümkün olabildiğince çok dizi, kitap ve oyunla geçiriyorum vaktimin çoğunluğunu. İzinli günlerimde dışarıya çıkıp gezmek de keyif vermiyor artık. Çünkü şehir artık daha basit ve daha pahalı. Bir gün beni terk etmesi için yanımda tuttacağım, bir şeyler aktarabileceğim kız arkadaşlarım da yok. Ailem, birkaç lise ve üniversite arkadaşım kafi. Her gün aynı şeyleri yapmak canımı da sıkmıyor, bir şeylerin değişmesi için ışık bekliyorum. Okuduğum okula karşı olan inancım bile bitti. Onun için uğraşmıyorum. Niye uğraşayayım ki? Sen 4 yıllık tahsilini bitir, hayatının en değerli yıllarını köle gibi yaşayarak, çalışarak devam ettirt, sonra iş bilmez, birilerine selam verebildiği, uzaktan kan bağı olduğu için o mevkiiye gelmiş kimse senin patronun olsun.

Hayattan keyif almak zorunda değiliz, ama bir şekilde onu sürdürmek durumundayız. Bence basit şeylere yönel ağabey.

Oyla:
Üst Alt