Sohbet Hayat Hikayesi

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Başlamadan önce ; Böyle değişik bir sohbet konusu açıp böyle hayat hikayelerimizi paylaşıp ( tabii ki anlatmak isteyen olursa) birbirimize hayatta bir kaç tane " Görüş , öneri " anlamında böyle bir konu açmak istedim. ;)

Benim bu yere gelmemdeki hayat hikayem şu;

Ben aslen Ankara doğumlu olup , ailem şu anda Yozgat da yaşıyor ve ben KKTC'DE Yazılım okuyorum...
Yaşım 12 de iken bu işlere merak sarmaya başladım. Bilgisayar üzerinden oyun kodlamalarına merak sardım .

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

O zamanlar büyük hevesim vardı . Herkes benimle dalga geçti . Açıkçası o zamanlar pes ettim . Sonra kendime güvendim ve daha çok araştırmalar yaptım. Yazılım kodları falan. 15 yaşıma kadar böyle küçük küçük araştırmalar yaptım deneme yapmadım. Açıkçası öz Amcam bile benimle " Senden bir şey olmaz, uğraşma " diye diye dalga geçenlerden biriydi....
17 yaşıma geldiğimde ise benim saygı değer Edebiyat Hocam : Zübeyde Demir... O bana yazılım la uğraşan ama böyle profesyonel olmayan biriyle tanıştırdı ... İlk deneyimin Java üzerinden oldu . Açıkçası elime yüzüme bulaştırdım haha--haha--

Açıkçası babam bile bırak bu işleri uğraşma boşuna dedi. Desteğim yoktu hiç. 18 ime geldiğimde bir program yaptım küçük mini bir markete satmıştım 100 TL ye... Babama o parayı gösterdiğim de tamam dedi istediğin desteği vereceğim dedi. İstersen bu işi yap dedi...
Öz Amcam yine dahil dalga geçiyorlardı. Arkadaşlarım bile dalga geçiyordu.

Babam' dan gelen desteği çok geç aldım. Onun haricinde saygı değer Edebiyat Hocamın sayesinde liseler arası RC araba yapma yarışması vardı. Programını ben yapmıştım çizgileri takip ediyordu araç....
Babam'ın verdiği destekle daha çok geliştim ve gerçek bir " YAZILIM" ' cı ile tanıştım. Bana öğütler verdi gerçekten yapmak istersen gel sana ufak tefek ödevler veriyim ben kontrol edeceğim dedi. Biraz elime yüzüme bulaştırsam da yapabildim. Daha sonra Telefon yazılımlarına az da olsa merak sardım ama hoşuma gitmedi :) :) . Bilgisayara geri döndüm.

Ve şimdi KKTC'DE Yazılım okuyorum. Bu bence bir AZİM'DİR. Benimle dalga geçen arkadaşlarım ve Öz ve öz Amcam şimdi yüzüme bakamıyor... Ben başararak bu noktalara geldim ufak tefek programlar yapıp şu ana kadar 4.000 TL para kazanmayı başardım.

Ve benden size kardeş tavsiyesi;
1-) Zevkiniz neyse ona yönelin kimseye dinlemeyin. Benim hayat hikayem den az çok bir şeyler anlamışsınızdır.

Hayat hikayemin kısa özeti budur... Umarım sizde paylaşmak istersiniz. Tavsiyeleriniz varsa mutlaka hepsini okuyacağım ;)

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Bende hep açmak istemiştim bu tarz konu açamamıştım ama neyse siz açtınız konuşalım o zaman. :)
Çocukluğumdan beri bilgisayar hastasıyım, 5 yaşımdayken CD'den filan oyun yüklüyordum o derece. Bilgisayar oyunu oynamayı çok seviyorum.
İnanılmaz hızlı klavye kullanıyorum bu yeteneğimi keşke mahkeme salonlarında filan değerlendirebilsem. Bir kere mahkemeye çıktım gerçekten o yazı yazan adamlara ne deniyor bilmiyorum inanılmaz yavaşlar ve sürekli hatalı yazıyorlar yani. Çok saçma bi sistem klavye testine sok beni direkt o işteyim yani. :D

Çok eskiden Youtube kanalım vardı halada var o zamanlar oyun videoları filan atıyordum PC'im iyi olmadığı için Half Life videoları atmıştım 40 dk lık videolar. Gerçekten çok emeğim vardı çünkü o videosu çekmesi renderlaması upload etmesi o kadar uzun duki. 5 saat sürüyordu bu tüm aşamalar ama emeğimin karşılığını hiç bir zaman alamadım pes ettim.. Keşke etmeseydim. Belki şuan ünlü bir youtuber olabilirdim. Hayatımın parçası gibi bilgisayar bilgisayar ile işler yapmak çok istiyorum. Eskiden çok güzel photoshop yeteneğim vardı şuan bitmiş durumda hayal gücüm bitik durumda hiç bir şey yapamıyorum doğru düzgün. Facebook kanalım için bir şey yapiyim dedim ama resmen rezalet bir şeyler yapabilidim.

Şimdi yeni bilgisayar topladım çok borca soktu beni ama bu sefer pes etmeyeceğim Youtube kanalımda 941 abonem var Xiaomi videolarım çok izlendi Mi 9T rom inceleme videoları çekeceğim tüm AOSP romları kurup tek tek videoları atacağım Annem köye gittiği için şuan video çekecek bir kameram yok arkadaşımdan rica ettim haftaya halletmiş olurum inşallah bir yanda da facebook'ta Pubg yayınlarına başladım ondada pes etmek yok. Kimse izlemese gelmese bile yapmaya devam edeceğim. Asla bırakmayacağım Allah'ın izniyle bir gün bende başabileceğimi inanıyorum.

Lisede sınıfta kaldım 5 sene okudum. YKS'yi 3 yıldır barajı geçemiyorum maalesef. Geçen yıl martta spor salonunda çalışmaya başladım arkadaşım sayesinde hala buradayım. Maaşlar'ı hep 1-1,5 ay gecikmeli alsamda yorulmadığım için iş rahat olduğu için şuan çok sıkıntı yapmamaya çalışıyorum.

Bazen kendi kendime kafayı yiyorum biz bu hayata yaşayanları izlemeye mi gelmişiz diye, Corona Virüs geldikten sonra iyice borçlandım, 5150 TL limitli kartım var hep 2-3k içinde limit olurdu -50 yi gördüm. Maaşlar da yatmadığı için keş parada son otobüs parası kaldı yemekte vermiyorlar normalde otelden geliyor, oteller kapalı olduğu için yemekte yok evden getiriyorum her gün ama oda bir masraf sonuçta. Alkol içmeyi çok seviyorum nedense ne kadar içsemde o videolar görülen aptal saptal hareketler yapanlar yerine ne kadar çok içersem o kadar rahatlamış hissediyorum kendimi.
Dipnot: Alkol ve sigara zararlıdır kullanmayın!

6 yıldır da sevgilim olmuyor neden bilmiyorum kimse cevap vermiyor tipsiz desek bilmiyorum kendime göre değilim, ama güzel olmayan kızlara yazsam bile cevap alamıyorum artık bıktım ve pes ettim. Hatta kızlardan nefret etme aşamasına bile geldim diyebilirim. Feminist mi diyorlar ona ne diyorlar bende erkeği olacağım yakında. :D

Sigara filanda kullanıyorum pişmanım ama içmeye devam ediyorum 10 kere bıraktım başladım belkide bilmiyorum nargile, sigara gibi şeyler hoşuma gidiyor. Şuanda sigarayı sadece alkol kullanırken içiyorum arada, elektronik sigara ile yola devam ediyorum. Gerçekten aşırı zararlı 20 saniye koşunca nefes nefes kalıyor insan ama benim denize özel şeyim var sanırım denizde inanılmaz yüzüyorum kafam suyun içinde tek nefesle 25-30 metre yüzebiliyorum.

Bir şey yapıp sonra keşke yapmasaydım son 5 yıl içinde o kadar fazla dedim ki belkide her gün söylüyorum. Kendi kendime çok koşuyorum bir anda aklıma bir şey gelip mutluyken sinirlenebiliyorum. Bu ruh halimden dolayı forumda sıkıntılar yaşadım. İnsanların neler yaptığını yaşadığını bilemiyorsun, o durumlarda en iyisi foruma girmemek. :D

Antalya'ya tatile gelen üyeler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum gezilecek yerler konusunda bu arada.

Neyse çok uzattım daha yazarsam destan yazacağım. :D

Son düzenleme:

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende hep açmak istemiştim bu tarz konu açamamıştım ama neyse siz açtınız konuşalım o zaman. :)
Çocukluğumdan beri bilgisayar hastasıyım, 5 yaşımdayken CD'den filan oyun yüklüyordum o derece. Bilgisayar oyunu oynamayı çok seviyorum.
İnanılmaz hızlı klavye kullanıyorum bu yeteneğimi keşke mahkeme salonlarında filan değerlendirebilsem. Bir kere mahkemeye çıktım gerçekten o yazı yazan adamlara ne deniyor bilmiyorum inanılmaz yavaşlar ve sürekli hatalı yazıyorlar yani. Çok saçma bi sistem klavye testine sok beni direkt o işteyim yani. :D

Çok eskiden Youtube kanalım vardı halada var o zamanlar oyun videoları filan atıyordum PC'im iyi olmadığı için Half Life videoları atmıştım 40 dk lık videolar. Gerçekten çok emeğim vardı çünkü o videosu çekmesi renderlaması upload etmesi o kadar uzun duki. 5 saat sürüyordu bu tüm aşamalar ama emeğimin karşılığını hiç bir zaman alamadım pes ettim.. Keşke etmeseydim. Belki şuan ünlü bir youtuber olabilirdim. Hayatımın parçası gibi bilgisayar bilgisayar ile işler yapmak çok istiyorum. Eskiden çok güzel photoshop yeteneğim vardı şuan bitmiş durumda hayal gücüm bitik durumda hiç bir şey yapamıyorum doğru düzgün. Facebook kanalım için bir şey yapiyim dedim ama resmen rezalet bir şeyler yapabilidim.

Şimdi yeni bilgisayar topladım çok borca soktu beni ama bu sefer pes etmeyeceğim Youtube kanalımda 941 abonem var Xiaomi videolarım çok izlendi Mi 9T rom inceleme videoları çekeceğim tüm AOSP romları kurup tek tek videoları atacağım Annem köye gittiği için şuan video çekecek bir kameram yok arkadaşımdan rica ettim haftaya halletmiş olurum inşallah bir yanda da facebook'ta Pubg yayınlarına başladım ondada pes etmek yok. Kimse izlemese gelmese bile yapmaya devam edeceğim. Asla bırakmayacağım Allah'ın izniyle bir gün bende başabileceğimi inanıyorum.

Lisede sınıfta kaldım 5 sene okudum. YKS'yi 3 yıldır barajı geçemiyorum maalesef. Geçen yıl martta spor salonunda çalışmaya başladım arkadaşım sayesinde hala buradayım. Maaşlar'ı hep 1-1,5 ay gecikmeli alsamda yorulmadığım için iş rahat olduğu için şuan çok sıkıntı yapmamaya çalışıyorum.

Bazen kendi kendime kafayı yiyorum biz bu hayata yaşayanları izlemeye mi gelmişiz diye, Corona Virüs geldikten sonra iyice borçlandım, 5150 TL limitli kartım var hep 2-3k içinde limit olurdu -50 yi gördüm. Maaşlar da yatmadığı için keş parada son otobüs parası kaldı yemekte vermiyorlar normalde otelden geliyor, oteller kapalı olduğu için yemekte yok evden getiriyorum her gün ama oda bir masraf sonuçta. Alkol içmeyi çok seviyorum nedense ne kadar içsemde o videolar görülen aptal saptal hareketler yapanlar yerine ne kadar çok içersem o kadar rahatlamış hissediyorum kendimi.
Dipnot: Alkol ve sigara zararlıdır kullanmayın!

6 yıldır da sevgilim olmuyor neden bilmiyorum kimse cevap vermiyor tipsiz desek bilmiyorum kendime göre değilim, ama güzel olmayan kızlara yazsam bile cevap alamıyorum artık bıktım ve pes ettim. Hatta kızlardan nefret etme aşamasına bile geldim diyebilirim. Feminist mi diyorlar ona ne diyorlar bende erkeği olacağım yakında. :D

Sigara filanda kullanıyorum pişmanım ama içmeye devam ediyorum 10 kere bıraktım başladım belkide bilmiyorum nargile, sigara gibi şeyler hoşuma gidiyor. Şuanda sigarayı sadece alkol kullanırken içiyorum arada, elektronik sigara ile yola devam ediyorum. Gerçekten aşırı zararlı 20 saniye koşunca nefes nefes kalıyor insan ama benim denize özel şeyim var sanırım denizde inanılmaz yüzüyorum kafam suyun içinde tek nefesle 25-30 metre yüzebiliyorum.

Bir şey yapıp sonra keşke yapmasaydım son 5 yıl içinde o kadar fazla dedim ki belkide her gün söylüyorum. Kendi kendime çok koşuyorum bir anda aklıma bir şey gelip mutluyken sinirlenebiliyorum. Bu ruh halimden dolayı forumda sıkıntılar yaşadım. İnsanların neler yaptığını yaşadığını bilemiyorsun, o durumlarda en iyisi foruma girmemek. :D

Antalya'ya tatile gelen üyeler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum gezilecek yerler konusunda bu arada.

Neyse çok uzattım daha yazarsam destan yazacağım. :D
Hocam açıkçası klavye yazma konusunda kapışırız iddiasına girerim haha--haha--

Valla hocam keşke pes etmeseymissiniz. Kendimden örnek veriyim. Ben pes etsem buralarda imkansız olamazdım kendimden örnek veriyim ben bu konuya ;) ;)

Sevgili işine ben kafayı hiç takmıyorum açıkçası son darbeden sonra 4 yıldır umurumda değil gibi his var... Ben dalga geçildim ama şimdi hep bana özeniyorlar...
Ha çok şükür sigara/ alkol yok yanlış anlamayın hocam ama kendi düşüncem boş iş bunlar...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

helal olsun, bende basketbolcu veya mekatronik mühendisi olmayı çok istiyorum. çocukluğumdan beri ikisine de meraklıyım ama imkanım olmadı maalesef.
Hocam bana hiç kimse imkan vermedi anlamışsınızdır zaten... Öz Amcam bile dalga geçti benle

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
141
Hocam açıkçası klavye yazma konusunda kapışırız iddiasına girerim haha--haha--

Valla hocam keşke pes etmeseymissiniz. Kendimden örnek veriyim. Ben pes etsem buralarda imkansız olamazdım kendimden örnek veriyim ben bu konuya ;) ;)

Sevgili işine ben kafayı hiç takmıyorum açıkçası son darbeden sonra 4 yıldır umurumda değil gibi his var... Ben dalga geçildim ama şimdi hep bana özeniyorlar...
Ha çok şükür sigara/ alkol yok yanlış anlamayın hocam ama kendi düşüncem boş iş bunlar...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bana hiç kimse imkan vermedi anlamışsınızdır zaten... Öz Amcam bile dalga geçti benle
zaten kendimi geliştirdim, imkan yoktu kendi imkanımı kendim oluşturdum. bi' yerden destek almadım, her zaman beni küçük gördüler akrabalar olsun başka insanlar olsun. şimdi hepsi çocuklarına sınıfı geçirmek için peşlerinde koşuyorlar. Allah nasip ederse aşık olduğum bu iki meslekten birisini yapmak istiyorum

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Hayat hikayemi uzun uzun anlatmaya gerek yok hocam kısaca baştan sona özetlim
~ Boş okul anıları
~ Çocukluk arkadaşimla yaptiğimiz maceralar
~ Ailede kavgalar
~ İlk kez birini sevmek sonra sevdiğine pişman
olmak
~ Ağır Depresyon,İyice umutsuzluğa kapılmak
~ Toplumdan uzak durmanin ve insanlardan uzak durmanin daha iyi olacağını düşünmek(Her gün haberlerde gördüklerimiz kötü insanlar yüzünden)
~ Ve sonunda Yalnızlık ve Mutsuzluk :(
Ve Şarkıların hislerimi anlatması
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:

Mic-Tramp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halit
Cihazım
Redmi note7
Meslek
Öğrenci
Konular
26
İlk olarak ilk okul 5.sinifta kendi bilgisayarimi eve aldim o zamanlar genelde cs go felan oynardik ama web sitesi tasarım ve kodlamaya merak saldim.o zamanlar host ve domainimiz olmadigi icin bedava sitemde tasarimlar yapip kodladim ve ucret karsiligi sattim.
Daha sonra kendimi gelistirip tasarim ve logo islerine lise de devam ettim. Photoshop ile tasarim kodlamaya merak saldim daha sonra
Com domaine gectim ve Forum sitesi kurdum derken ilerledik ve biraktik.
En son icraatim bir parça tl sitesine girmeyi başarıp günlük kendi telefonumuza tl atiyorduk tovbe ettik simdi denk geldikçe ufak tefek logo yapiyorum..

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Bu dünya olmuş ye kürküm ye dünyası. İnsanlar insan da olsan sıfatına, mesleğine bakıyor. Paran varsa varsın yoksa hiçsin. İşe girmeye çalışırsın torpil gerekir, bugün bi su alacaktım kadın 3.90 dedi , dedik pet yok mu böyle fiyatlar efendimmiş ! Herkes menfaat peşinde olmuş. Ben maalesef bu hayatta istediklerimi zamanında elde edemedim ama çocuklarıma o imkanları vereceğim inşaallah. Benim ailem hep eğitime önem verirler ama bana bi kere demediler oğlum nasılsın, iyi misin diye. Ben babamla 10 defa sarılmamışımdır hayatım boyunca. Arkadaşlarım babalarına sarılınca imrenirdim. Şimdi hayatımda bazı değişiklikler yapıyorum, yavaş yavaş değişmeye çalışıyorum. Sorun bende mi anlamıyorum. Geçen esprisine geçmiş neden kız arkadaşın yokmuş diye. Bazı arkadaşlar da belirtmiş. Acele etmeyin gelirse gelir. Bu devirde bugün senle olan yarın başkası ile olma derdinde, aşk kadına sevmek adama yakışır. Bakarsın bu kimmiş dersin ama sana bakmaz, ama bu bana bakmaz dediğin başına gelir ; deneyimlediğim için çok garip hissediyordum o zamanlar. Sen değer vermiyorsun ama o deli gibi sevdiğini dile getiriyor ne diyebilirsin ki. Bu aralar sabah parkurda yürüyüş yapıyorum Finlandiyalı yaşıtım bir hanım var ama çok iyi birisine benziyor ama yok abi hoşlanmak değil de beğeniyorsun, anladınız siz ne demek istediğimi. Bu aralar çok böyleyim, kararsızlık işte en kötü olan. Anlatacak çok şey var ama klavyenin dili yok işte. Zaten fark ettim de nereden nereye atlamışım. Benimkisi de böyle bir hikâye işte.

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Bu dünya olmuş ye kürküm ye dünyası. İnsanlar insan da olsan sıfatına, mesleğine bakıyor. Paran varsa varsın yoksa hiçsin. İşe girmeye çalışırsın torpil gerekir, bugün bi su alacaktım kadın 3.90 dedi , dedik pet yok mu böyle fiyatlar efendimmiş ! Herkes menfaat peşinde olmuş. Ben maalesef bu hayatta istediklerimi zamanında elde edemedim ama çocuklarıma o imkanları vereceğim inşaallah. Benim ailem hep eğitime önem verirler ama bana bi kere demediler oğlum nasılsın, iyi misin diye. Ben babamla 10 defa sarılmamışımdır hayatım boyunca. Arkadaşlarım babalarına sarılınca imrenirdim. Şimdi hayatımda bazı değişiklikler yapıyorum, yavaş yavaş değişmeye çalışıyorum. Sorun bende mi anlamıyorum. Geçen esprisine geçmiş neden kız arkadaşın yokmuş diye. Bazı arkadaşlar da belirtmiş. Acele etmeyin gelirse gelir. Bu devirde bugün senle olan yarın başkası ile olma derdinde, aşk kadına sevmek adama yakışır. Bakarsın bu kimmiş dersin ama sana bakmaz, ama bu bana bakmaz dediğin başına gelir ; deneyimlediğim için çok garip hissediyordum o zamanlar. Sen değer vermiyorsun ama o deli gibi sevdiğini dile getiriyor ne diyebilirsin ki. Bu aralar sabah parkurda yürüyüş yapıyorum Finlandiyalı yaşıtım bir hanım var ama çok iyi birisine benziyor ama yok abi hoşlanmak değil de beğeniyorsun, anladınız siz ne demek istediğimi. Bu aralar çok böyleyim, kararsızlık işte en kötü olan. Anlatacak çok şey var ama klavyenin dili yok işte. Zaten fark ettim de nereden nereye atlamışım. Benimkisi de böyle bir hikâye işte.
kimi zaman anlatmak istediklerini anlatamiyorsun kimseye güvenemiyorsun sonra bi şarkı çalıyor demek istediğin hissedip de söyleyemediğin herşeyi anlatıyor

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konular
141
paradan bu yüzden nefret ediyorum. sahip olamadığımdan değil, insanların mutluluğu parada, maddiyatya bulmasından dolayı. parası olan her zaman sözünü geçiriyor ve fakir olan her zaman eziliyor, burada bi' adaletsizlik var. herkes mutlu olmalı, kimse birbirini ezmemelidir. aslında çok mutlu olan fakirler var. adamların derdi maddiyat değil maneviyat çünkü. bize lazım olan da bu. bugün bakkala girdiğimizde canımızın çektiği çikolata bile paralı. ama hayatı boyunca çikolata yemeyen ama kakao toplayan çocuklar var. parası olan en lüks arabaya binerken parası olmayan otobüse atlıyor, yürüyerek gidiyor. dünyada adaleti parayla da satın alabilirsiniz. ne kadar kötü bi' illet değil mi ? parayla saat satın alırsınız zaman satın alamazsınız. parayla yatak satın alırsınız uyku satın alamazsınız. parayla bütün insanları alırsınız ama dost alamazsınız. parayla her gün başka karşı cins ile takılabilirsiniz ama aşk satın alamazsınız. parayla dünyaları alırsınız ama bi' anne satın alamazsınız. parayla bütün oyunları satın alırsınız ama sizinle oynayacak bi' baba satın alamazsınız. para mezar satın alır sevap satın almaz. para doktorları alır sağlık satın almaz. para bi' tek ev satın alır yuva satın almaz. para belaları alır, huzur satın almaz. parayla her şey yapılır diyenlerden iseniz maalesef siz de para için her şeyi yapanlardansınızdır. sen mi paraya sahipsin yoksa paran mı sana sahip ? para tabut satın alır cennet satın almaz. 100 dolarlık saat ile milyon dolarlık saatin işlevi aynıdır. dünyanın en zengin adamı da en fakir adamı da iki metrelik mezara girecek. sonlar iki tarafın da kefenli olacak. dünyada para için savaşlar, dolaplar dönüyor. parası olan her şeye sahip. aslında Allah'ın vermiş olduğu bi' şey. herkesin kaderi farklı ve buna laf edemeyiz. bugün Sabancı'nın çok parası var ama oğlunu maalesef yürütemedi. lütfen para birinci önceliğiniz olmasın.

Üst Alt