Sizlerin şevklerini kırmamak ve yanlış anlamamanız için daha önce yazmadım ama çok ta yanlış anlayacak birşey olmadığına kanaat getirdim.
Ben her türlü bilginin paylaşılması taraftarıyım. Öyle ki kendi işlerimi bile baltalamak uğruna. Çünkü yaptığım herşeyi anlatmayı, özellikle de karşımda meraklı birisi varsa ve ne yaptığımı gerçekten öğrenmek istiyorsa ona öğretmeyi seviyorum. Birçok müşterimiz, bu sayede birçok küçük problemi artık kendileri halleder olmuşlardı

Ama inançlı birisi olduğumdan rızkın da Allah'tan geldiğine inanırım. Bu yüzden işlerimin baltalandığını asla düşünmedim. Böyle bir paylaşımcı kişiliğim olmasa, 1999 senesinden beri forum dünyasının bir parçası da olamazdım.
Bilginin birkaç kişinin tekelinde olması gibi bir düşünceye kesinlikle karşıyım. Dolandırıcıların daha doğrusu fırsatçıların diyelim, eline geçmesi ve bu bilgilerle daha fazla kazıklamaları gibi bir düşünce çok yanlış. O zaman dünyadaki tüm kitapların toplanması, internet üzerindeki tüm forum ve içerisinde bilgi barındıran sitelerin kapatılması gerekir. Peki o zaman bu bilgiler nasıl ve nereden öğrenilecek? Mesela sizler bu öğrendiklerinizi nasıl öğrendiniz ve bundan sonraki öğreneceklerinizi nasıl öğreneceksiniz?
Aksine bu fırsatçılara indirilecek en büyük darbe bu bilgilerin paylaşılmasıdır. Bakın, amme hizmeti! yaptığını öne sürerek IMEI değişimi için 150TL gibi ücretler isteyen, DH'in en büyük vurguncusu, her 3 cümlesinin bir tanesinde kendisini göklere çıkaran, kendini beğenmiş, zat-ı muhterem abimiz şimdi nasıl da yelkenleri suya indirdi? Bir ay gibi bir sürede (ya insanları bekletmekten aşırı bir zevk alarak yada ancak hazmederek) de olsa IMEI değişimini sitesinde anlattı. Gerçi 3 cümlesinden birisinde kendisinin ne kadar yüce! bir insan olduğunu anlattığı için okumak ta pek mümkün değil ya orası da ayrı bir konu. Neyse konumuza dönersek, eğer aynı işi bir arkadaş 20TL'ye yaparım demeseydi, bir başka arkadaşımız ben bedavaya nasıl yapacağınızı anlatırım demeseydi benim asla anlayamadığım bir şekilde insanlar kazıklanmaya devam etmeyecekmiydi? Her zaman derim, yolunmak isteyenler olduktan sonra mutlaka yolacak birileri de bulunur.
Tabiki burada çok ince bir nokta var. Özellikle mobil cihazlarla ilgili yapılan işlemlerde, kişinin meraklı, öğrenmeye açık, dikkatli ve sabırlı olması gerekiyor. Eğer anlatılanları harfiyen yaparsa ve ne yaptığını, niçin yaptığını biliyorsa bir sorun çıkma ihtimali çok zayıftır. Yani burada anahtar kelimeler, ne yaptığını, niçin yaptığını ve riskleri bilmesidir. Bunları öğrenmesi için de çok okuması ve araştırması gerekir. Böylece karşılaştığı sorunlarda da ne yapacağını yada forumlarda nasıl soracağını bilir. Elbetteki herkes herşeyi öğrenebilecek, yapabilecek diye birşey de yok. Bir ampulü değiştiremeyen ve bunun için elektrikçi çağıran kişiler mutlaka olacaktır. Burada da Root yapamayan, Recovery yükleyemeyen, Rom yükleyemeyen birçok kişi olacaktır ki var da. Bizim burada 1. önceliğimiz onlara nasıl yapılacağını öğretmektir. Ama yapamayacağına inanıyorsa, riskleri göze alamıyorsa, bunu ücret karşılığı birisine yaptırması da gayet doğaldır. Ama kendini yolunacak kaz gibi göstermeden ve böyle görenlere de prim vermeden. Ortada kaz olmazsa yolacak biri de olmaz.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk