Hard Brick, Soft Brick Cihazlar Hayata Döndürülür

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Soft olarak o işlemin çözümü işin en basit kısmı. :)

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sizlerin şevklerini kırmamak ve yanlış anlamamanız için daha önce yazmadım ama çok ta yanlış anlayacak birşey olmadığına kanaat getirdim.
Ben her türlü bilginin paylaşılması taraftarıyım. Öyle ki kendi işlerimi bile baltalamak uğruna. Çünkü yaptığım herşeyi anlatmayı, özellikle de karşımda meraklı birisi varsa ve ne yaptığımı gerçekten öğrenmek istiyorsa ona öğretmeyi seviyorum. Birçok müşterimiz, bu sayede birçok küçük problemi artık kendileri halleder olmuşlardı :D Ama inançlı birisi olduğumdan rızkın da Allah'tan geldiğine inanırım. Bu yüzden işlerimin baltalandığını asla düşünmedim. Böyle bir paylaşımcı kişiliğim olmasa, 1999 senesinden beri forum dünyasının bir parçası da olamazdım.

Bilginin birkaç kişinin tekelinde olması gibi bir düşünceye kesinlikle karşıyım. Dolandırıcıların daha doğrusu fırsatçıların diyelim, eline geçmesi ve bu bilgilerle daha fazla kazıklamaları gibi bir düşünce çok yanlış. O zaman dünyadaki tüm kitapların toplanması, internet üzerindeki tüm forum ve içerisinde bilgi barındıran sitelerin kapatılması gerekir. Peki o zaman bu bilgiler nasıl ve nereden öğrenilecek? Mesela sizler bu öğrendiklerinizi nasıl öğrendiniz ve bundan sonraki öğreneceklerinizi nasıl öğreneceksiniz?
Aksine bu fırsatçılara indirilecek en büyük darbe bu bilgilerin paylaşılmasıdır. Bakın, amme hizmeti! yaptığını öne sürerek IMEI değişimi için 150TL gibi ücretler isteyen, DH'in en büyük vurguncusu, her 3 cümlesinin bir tanesinde kendisini göklere çıkaran, kendini beğenmiş, zat-ı muhterem abimiz şimdi nasıl da yelkenleri suya indirdi? Bir ay gibi bir sürede (ya insanları bekletmekten aşırı bir zevk alarak yada ancak hazmederek) de olsa IMEI değişimini sitesinde anlattı. Gerçi 3 cümlesinden birisinde kendisinin ne kadar yüce! bir insan olduğunu anlattığı için okumak ta pek mümkün değil ya orası da ayrı bir konu. Neyse konumuza dönersek, eğer aynı işi bir arkadaş 20TL'ye yaparım demeseydi, bir başka arkadaşımız ben bedavaya nasıl yapacağınızı anlatırım demeseydi benim asla anlayamadığım bir şekilde insanlar kazıklanmaya devam etmeyecekmiydi? Her zaman derim, yolunmak isteyenler olduktan sonra mutlaka yolacak birileri de bulunur.

Tabiki burada çok ince bir nokta var. Özellikle mobil cihazlarla ilgili yapılan işlemlerde, kişinin meraklı, öğrenmeye açık, dikkatli ve sabırlı olması gerekiyor. Eğer anlatılanları harfiyen yaparsa ve ne yaptığını, niçin yaptığını biliyorsa bir sorun çıkma ihtimali çok zayıftır. Yani burada anahtar kelimeler, ne yaptığını, niçin yaptığını ve riskleri bilmesidir. Bunları öğrenmesi için de çok okuması ve araştırması gerekir. Böylece karşılaştığı sorunlarda da ne yapacağını yada forumlarda nasıl soracağını bilir. Elbetteki herkes herşeyi öğrenebilecek, yapabilecek diye birşey de yok. Bir ampulü değiştiremeyen ve bunun için elektrikçi çağıran kişiler mutlaka olacaktır. Burada da Root yapamayan, Recovery yükleyemeyen, Rom yükleyemeyen birçok kişi olacaktır ki var da. Bizim burada 1. önceliğimiz onlara nasıl yapılacağını öğretmektir. Ama yapamayacağına inanıyorsa, riskleri göze alamıyorsa, bunu ücret karşılığı birisine yaptırması da gayet doğaldır. Ama kendini yolunacak kaz gibi göstermeden ve böyle görenlere de prim vermeden. Ortada kaz olmazsa yolacak biri de olmaz.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
@chatin_62 Hocam Allah razı olsun. Bende bundan bahsediyorum zaten. IMEI işlemlerinde eğer yapacak kişinin bilgisayar bilgisi yeterli düzeyde ise yardımcı oluyoruz ancak dediğin gibi root, recovery, fastboot gibi kavramların daha adını duymayan bilgi seviesi yetersiz olanlar için konu açtık. Umarım hata olmamıştır. Yoksa burdan maddi bir beklentim olamaz. Kaç TL alabilirsin ki zaten? Bilgi paylaşmalı hocam elbette. Başta öğrenci olduğumu belittim sanırım. Maalesef Peder Bey'den aldığım harçlık harici hiçbir gelirim yok ve ben o harçlıktan artıracağım ve alacağım cüzi miktar meblağ ile bu işe giriştim. Olmazsa beklemeye devam. Yapacak bir şey yok. Elimde var Nokia 5800. Symbian'la devam ederiz bizde. :) :)

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Hocam bu işlerde heyecanlı falan değilim. İllaki yapınca bir hyecan oluyor. Bir işi daha başardık edasıyla. Geçen akşam Discovery Elite'ye KitKat yükleyelim derken bir sıkıntı oldu. Telefon Hard Brick oldu. Bir diğer deyimle ışığı dahil hiçbir şeyde tepki yoktu. Şarj dahi olmuyordu. Ve telefonun yaptığı tek şey Qualcomm Diagnostic 9008 portunu açmasıydı. Olup olmayacağı garanti değildi. Aynı sorundan servise gönderenler bu işlem için 450 TL talep edildiğini söylüyorlar. Telefon benim olsa zamanım vardı. Arkadaşın telefonu olması beni iteledi. Arkadaş ertesi gün Çorum'a gitmesi gerekiyordu. 5 buçuk saat uğraştım. O gün arkadaşlar mangal yaptılar. Onlarla yemek bile yiyemedim. Bilgisayar başındaydım. O akşam 5 saat boyunca dört dolandığım bilgisayar ekranın başında gözlerim acıyordu. Ertesi sabah erkenden herkes uyurken dedim bir daha deneyeyim şunu. Önceki gün 5 saatte yapamadığım işlemi 15dk'da hallettim. Birikim istiyor, emek istiyor her şey. Yapmak isteyeni tutmuyoruz. Yardımcı da oluruz. Size de bir 5 saat yolu gözükebilir haberiniz olsun. :)

geren42

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
hidayet
Konular
0
ByKatre' Alıntı:
Hocam bu işlerde heyecanlı falan değilim. İllaki yapınca bir hyecan oluyor. Bir işi daha başardık edasıyla. Geçen akşam Discovery Elite'ye KitKat yükleyelim derken bir sıkıntı oldu. Telefon Hard Brick oldu. Bir diğer deyimle ışığı dahil hiçbir şeyde tepki yoktu. Şarj dahi olmuyordu. Ve telefonun yaptığı tek şey Qualcomm Diagnostic 9008 portunu açmasıydı. Olup olmayacağı garanti değildi. Aynı sorundan servise gönderenler bu işlem için 450 TL talep edildiğini söylüyorlar. Telefon benim olsa zamanım vardı. Arkadaşın telefonu olması beni iteledi. Arkadaş ertesi gün Çorum'a gitmesi gerekiyordu. 5 buçuk saat uğraştım. O gün arkadaşlar mangal yaptılar. Onlarla yemek bile yiyemedim. Bilgisayar başındaydım. O akşam 5 saat boyunca dört dolandığım bilgisayar ekranın başında gözlerim acıyordu. Ertesi sabah erkenden herkes uyurken dedim bir daha deneyeyim şunu. Önceki gün 5 saatte yapamadığım işlemi 15dk'da hallettim. Birikim istiyor, emek istiyor her şey. Yapmak isteyeni tutmuyoruz. Yardımcı da oluruz. Size de bir 5 saat yolu gözükebilir haberiniz olsun. :)

Merhaba hocam,
Benim discovery elite de Kitkat yüklerken hard brick oldu. 9008 portu açılıyor. Bu işlere elim yatkındır. imeini kendim değiştirmiştim.  Nasıl yardımcı olabilirsiniz.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
geren42' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:

Merhaba hocam,
Benim discovery elite de Kitkat yüklerken hard brick oldu. 9008 portu açılıyor. Bu işlere elim yatkındır. imeini kendim değiştirmiştim.  Nasıl yardımcı olabilirsiniz.
Hocam mümkünse cihazı bana ulastirin. Sabit bir internet bağlantım yok team viewer olurdu ama sadece telefonda internet im var. Hangi ildesiniz.

HTC One cihazımdan gönderildi

seyithant

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
seyithan
Cihazım
gm elite
Konular
0
bykarte benim cihazım discovery elite 3 hafta önce stock rom atmaya çalıştım GNQC programıyla ve telefon hard brick oldu telefonu bilgisayara takınca pc den ses geliyor ve telefonda kırmızı ışık yanıyor mersin silifkede neredeyse 10 tane telefoncuya götürdüm 5 i yapamayız dedi bende deneyelim diyenlerden birine bıraktım 1 saat baktılar ve adam şey dedi 3 tane program denedim hiçbiri tanımadı dedi bende aldım ordan başka bi telefoncuya götürdüm o da bi bakalım dedi aradan 12 gün geçti aradık sprduk yapılmıyor servise gönderin dedi çözümü varsa lütfen bana anlat yoksa 1 yıl boyunca telefonsuz kalacağım

vega1977

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Haşim
Cihazım
Mi5 pro
Konular
2
Mi5 pro yu kapattın twrp açacaktın fakat ne yaptıysan açılmadi ışık yok şark yada pc tanımıyor galiba hard brick oldu bir kere soft brick ten kendim kurtardim ama pc de bozuk ve edl kablom yok bu teli kurtatabilecek biri varmi ümraniye deyim yakin olursa iyi olur telde and 7 7 1.15 romu root ve twrp kurulu bootloader acik

manilafortuna

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
HTC10
Cihazım
HTC10
Konular
0
Bu "Anakart Sustu!" deyip 300-450 TL masraf çıkaran bu servisler Quallcomm'un açtığı 9008 portunu bilmiyorlar galiba. Hayır, düşünmek lazım işlemci o portu niye açıyor. Ee madem anakart sustu. PC'ye takınca "Diloklok" sesi niye geliyo PC'den donanım bulunduğu için.
Hocam Bu Yorum çok mükemmel bir yorum olmuş.... Aynı bende öyle düşünmüştüm... HTC10 cihazım var...

Quallcom 9008 de kaldı... Telefon boot ederken, Soft Reset denedim.... Tam sustu... Düşündüğüm kadarı ile , Bu yazılımsal bir problem ama daha çözebilecek adam bulamadım...

Üst Alt