Yardım Hard Brick olma sebepleri

bytolga007

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi 9A
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.7
Telefon Modeli
Redmi 9A
Bootloader Kilidi
Açık
Abilerim, ablalarım ve güzel kardeşlerim. yaklaşık 15 gündür konuları araştırmaktayım. Fakat bir soru işaretini birtürlü gideremedim..
Telefonum Redmi 9A ve ben telefonumu android 11 den android 10 stock rom ile düşürdüm ota üzerinden manuel seçerek. ancak haliyle artık bu işlemi yapamam çünkü android 10 da kaldım. Şimdi ben araştırıp custom rom yada stock rom kurmaya kalkarsam, olurda mi flash yada bilgisayar bir hata verirse (tüm şanssızlıklar hep beni bulmuştur) telefonum yarıda kesilirse hard brick olur mu ? yada bunun için ne gibi önlemler alırsam bu riski ortadan kaldırırım. lütfen aydınlatın beni engin bilgilerinize ihtiyacım var. ( bu arada "antiroll değeri 1 )

EK NOT: Telefona root hiçbir şekilde atamıyorum boot.img yamaladım android 11 ve android 10 olmak üzere ikisindede denedim bootloop düştü ve orjinal boot.img tekrar flashlamak zorunda kaldım. Hatta bir süre bu olduğu için depresyona bile girdim bu konudada bir aydınlatma yaşatırsanız minnettar olurum. (OrangeFox ve Twrp olmadan fastboot ile yaptım)

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
mi 10t, s23
Meslek
Tüccar
Konular
92
mi flash uygulamsında clean and lock secmek veya yanlış dosya kurmadıkca hard brick riski azdır onerim yapacaklarınızı twrp uzerinden halledin
birde burada en güncel magisk i yüklemeyi deneyebilirsiniz
yedek alıp yaparsanız sizin için daha iyi olur

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
464
Abilerim, ablalarım ve güzel kardeşlerim. yaklaşık 15 gündür konuları araştırmaktayım. Fakat bir soru işaretini birtürlü gideremedim..
Telefonum Redmi 9A ve ben telefonumu android 11 den android 10 stock rom ile düşürdüm ota üzerinden manuel seçerek. ancak haliyle artık bu işlemi yapamam çünkü android 10 da kaldım. Şimdi ben araştırıp custom rom yada stock rom kurmaya kalkarsam, olurda mi flash yada bilgisayar bir hata verirse (tüm şanssızlıklar hep beni bulmuştur) telefonum yarıda kesilirse hard brick olur mu ? yada bunun için ne gibi önlemler alırsam bu riski ortadan kaldırırım. lütfen aydınlatın beni engin bilgilerinize ihtiyacım var. ( bu arada "antiroll değeri 1 )

EK NOT: Telefona root hiçbir şekilde atamıyorum boot.img yamaladım android 11 ve android 10 olmak üzere ikisindede denedim bootloop düştü ve orjinal boot.img tekrar flashlamak zorunda kaldım. Hatta bir süre bu olduğu için depresyona bile girdim bu konudada bir aydınlatma yaşatırsanız minnettar olurum. (OrangeFox ve Twrp olmadan fastboot ile yaptım)
Merhabalar. Öncelikle cihazınız MTK (Mediatek) işlemcili bir cihaz, yani soft yada hard brick olma şansı yüksek bir cihaz. MTK işlemcili cihazlarda bir şeyler yapacaksınız iki kez düşünmeniz gerekiyor. Eğer bu işlerden anlamayan biriyseniz, düzgün bir telefoncuya götürüp twrp ve root işlemlerini onlara yaptırın. Boot kilidi açmak kolay bir işlem, açtıktan sonra rom fastboot üzerinden rom yüklemek de kolaydır. En garanti çözüm, rom yükleme işlemini bir dizüstü bilgisayar aracılığıyla yapmanız, çünkü yükleme sırasında elektrikler kesilebilir, pc kapanabilir ve bu işlem cihazı hard brick sürecine sokar. İşlemler sırasında orijinal kablo ve usb 2 portu kullanmanız. Usb 3 port hızlıdır ancak bazı durumlarda hata verebiliyor. Bunlara dikkat ederseniz hiç bir sorun yaşamazsınız. Aşağıdaki programı deneyebilirsiniz. Sevgiler.

Oyla:
Üst Alt