hangisi ?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: hangisi ?

siranusta' Alıntı:
ya çin de bir arkadaş var ona aldıracağım o bana kargo ile gönderecek ama bir de şöyle bir sorun var arkadaşımdan gelen kargo gümrüğe takılır mı ? takılırsa nasıl alabilirim? ne yapabilirim?

Kimin yolladığının bir önemi yok. Gönderilen şey imei numarası olan bir cihaz ise, gümrükten geçemez. Arkadaşınız sadece buraya dönerken yanında getirebilir. Yada bir başka arkadaşı daha önce dönüyorsa ona verebilir.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cvp: hangisi ?

siranusta pid=10727 dateline=1413106245' Alıntı:
ya çin de bir arkadaş var ona aldıracağım o bana kargo ile gönderecek ama bir de şöyle bir sorun var arkadaşımdan gelen kargo gümrüğe takılır mı ? takılırsa nasıl alabilirim? ne yapabilirim?

Hocam kesin olarak takılacağını söyleyebilirim... Son bir ayda yurtdışından küçüklü büyüklü pek çok kargom geldi ve hepsi kontrol edilmiş. Zarf içindekilerin bile üzerinde kontrol edilmiştir damgası var. Kutular açılmış, içine bakılmış ve yeniden kapatılmış. (üzerine gümrük vergisi de eklenmiş tabii.) Belirli bir miktar altına gümrük vergisi alınmaması lazım fakat her şeyin üzerine gümrük vergsi eklenmiş. Küçük bir peluş oyuncağa bile gümrük vergisi ödedim. Kargo ile gelmez yani. Zaten kontrolde telefon olduğunu gördüklerinde direk geri göndereceklerdir. Arkadaşınız alır ise gelirken yanında getirsin...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

cantara' Alıntı:
siranusta pid=10727 dateline=1413106245' Alıntı:

Hocam kesin olarak takılacağını söyleyebilirim... Son bir ayda yurtdışından küçüklü büyüklü pek çok kargom geldi ve hepsi kontrol edilmiş. Zarf içindekilerin bile üzerinde kontrol edilmiştir damgası var. Kutular açılmış, içine bakılmış ve yeniden kapatılmış. (üzerine gümrük vergisi de eklenmiş tabii.) Belirli bir miktar altına gümrük vergisi alınmaması lazım fakat her şeyin üzerine gümrük vergsi eklenmiş. Küçük bir peluş oyuncağa bile gümrük vergisi ödedim. Kargo ile gelmez yani. Zaten kontrolde telefon olduğunu gördüklerinde direk geri göndereceklerdir. Arkadaşınız alır ise gelirken yanında getirsin...

Hocam geri yollasalar yine iyi. Şansını dener durursun. Ancak donanimhaberde bir arkadaş (ismini şimdi hatırlamıyorum), satıcının ürünü geri çekmesi gerektiğini söylemişti. Geri çekme işlemi sırasında da gümrük ile ilgili birsürü ücretler ödeniyormuş. Ardiye, bilmemne diye. 300 küsur $'a aldığı telefonu geri çekmesi için zar zor 150$'a falan anlaşmış böylece ödediği paranın yarısını kurtarmıştı.
Paypal de gümrük sorununun alıcıyı bağladığını, satıcının her ülkenin gümrük mevzuatını bilmesinin mümkün olmayacağını belirterek para iadesi de yapmıyormuş.
Bu arada benim powerbank ve kulaklıklar gelirken de ilk defa başıma geldiği için araştırmıştım. 2.6TL ücret ödemiştim. Bu ücret gümrüğe giren her paket için alınan bir ücretmiş. Alınan ürünün gümrük vergisi değil yani. Ayakbastı parası diyelim :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

siranusta

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mi 5sPlus'lu
Cihazım
Masum Köylü
Konular
98
Cvp: hangisi ?

Ayak bastı, Kol girdi, kafa çıktı artık yeni yeni kalemler duymaya başlarız sanırım. Altı üstü bi telefon alacağız çektiğimiz çileye bak yav.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

cantara' Alıntı:
@chatin_62 bu ayakbastı parasını bilmiyordum hocam... Daha önce yoktu galiba böyle bir şey. Size insaflı davranmışlar o zaman benden daha fazla aldılar. :ninja:

Eğer sizden daha fazla aldılarsa belki paketin boyu, ağırlığı v.s. mi devreye giriyor acaba? Gümrükçü bi arkadaş olsa da bilgilensek.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Üst Alt