Sohbet Hangi telefonu almalıyım?

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Poco F5, Note 12 Turbo'nun global sürümü. Note 12 Turbo ise tüm Note 12 serisinin en iyi cihazı hocam. Asıl F5 bir tık üstte kalıyor. Yalnız yazılım konusunda sıkıntılı ve ekranı Turbo'daki oled yerine F5'te amoled.

Bütçeniz 11K civarı ise bu cihazlar yerine Redmi K60 alın, keyfinize bakın. Band 20 eksiği kırsal alanda Vodafone ve TT'nin daha az çekmesine neden oluyor ama üst segment cihazların çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum anten konusunda.
Hocam oled - amoled seçimi konusunda da fikirlerinizi ifade edebilir misiniz ?

Avantaj - dezavantajları derken iyice kafam karıştı da...

Hanıma K60 pro aldım. Kendime de Poco F5 almayı düşünüyorum. Fotoğraf, video gibi işlemlerle hiç işim olmuyor.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
mesdv
Anladığım kadarıyla kafanızda oluşan bir Redmi Note 12 pro plus alma fikri var ve aklınızdaki tereddütleri başkalarının yorumlarıyla gidermeye çalışıyorsunuz. Ne var ki cihaz yeni üretim ve global model olmadığı için çok fazla kullanıcı yorumu gelmeyecektir.
Redmi Note 12 pro plus yazılımla çift hat kayıt ediliyor. Fakat güncelleme ve sıfırlamada IMEI gidiyor. Direnç ile kayıt oluyor, güncelleme sorunsuz sıfırlama ise twrp üzerinden yapılıyor. Fakat bu kez de NFC bozuluyor ve bu konuda çözüm henüz yok. İlk mesajımda belirttigim gibi çekim sıkıntısı da olacaktır.
Bence bütçenize uygun model ( direnç ile kayıt edilebilen en sorunsuz cihazlardan biri ) olan Mi 11 t pro. Yada biraz daha üstüne çıkabilirseniz 12T pro. Bu iki cihaz hem kayıt hem de kamera bakımından gayet tatmin edicidir.

mcaglarr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note3pro
Konular
53
Arkadaşlar mi9 kullanıyorum band 20 varmış yokmuş hiç ama hiç farketmedim kıstasınız band 20 kesinlikle olmasın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mesdv
Anladığım kadarıyla kafanızda oluşan bir Redmi Note 12 pro plus alma fikri var ve aklınızdaki tereddütleri başkalarının yorumlarıyla gidermeye çalışıyorsunuz. Ne var ki cihaz yeni üretim ve global model olmadığı için çok fazla kullanıcı yorumu gelmeyecektir.
Redmi Note 12 pro plus yazılımla çift hat kayıt ediliyor. Fakat güncelleme ve sıfırlamada IMEI gidiyor. Direnç ile kayıt oluyor, güncelleme sorunsuz sıfırlama ise twrp üzerinden yapılıyor. Fakat bu kez de NFC bozuluyor ve bu konuda çözüm henüz yok. İlk mesajımda belirttigim gibi çekim sıkıntısı da olacaktır.
Bence bütçenize uygun model ( direnç ile kayıt edilebilen en sorunsuz cihazlardan biri ) olan Mi 11 t pro. Yada biraz daha üstüne çıkabilirseniz 12T pro. Bu iki cihaz hem kayıt hem de kamera bakımından gayet tatmin edicidir.
Hocam bu nfc meselesi sadece note 12 için mi geçerli yoksa direnç atılan her telefon için mi

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Ben şahsen poco F5 i baya beğendim hocam. Yinede siz bilirsiniz.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Yurtdışı almadan 16 ay kullansam mı bilemedim? Telefoncularla aram pek iyi olmadığı için her telefoncu kayıt yapar mı? Mi 11T pro dirençli zaten o gitmiyor da. Redmi Note 12 Pro Plus normal kayıt olduğu için sıfırlamada ve güncellemede gidiyor diyorlar.

K60 var sanırım 11K'ya. K60 da kamera olarak pek beğenmedim. Redmi Note 12 Pro Plus ya da Mi 11T pro da olabilir.
Dirençsiz kayıt olan cihazlarda genellikle sorunlar oluyor güncel cihazlarda. Ayrıca sırf yazılımsal kayıt diye kötü cihaz almayın derim

Note 12 Pro+'ta 200 mp sensör var ve bu sensör baya kötü. Mp değerine aldanıp cihaz almayın. 12T Pro'da da 200 mp sensör var ve o cihazda demedim, hiç beğenmedim performansını. 11T Pro'da da SD888 var, ısınan ve pili çok tüketen bir cihaz. Tavsiye etmem bu iki cihazı da.

K60 işlemcide daha iyi. Kamerasını test etmedim ama emin olun 200 mp sensör de hiç iyi değil.

Hocam oled - amoled seçimi konusunda da fikirlerinizi ifade edebilir misiniz ?

Avantaj - dezavantajları derken iyice kafam karıştı da...

Hanıma K60 pro aldım. Kendime de Poco F5 almayı düşünüyorum. Fotoğraf, video gibi işlemlerle hiç işim olmuyor.
Oled, amoledin bir tık geliştirilmiş hâli. Amoledden biraz daha pahalı. F5'te kullanılan ekran da kötü değildir ama minik bir kalite farkı vardır.

F5 alabilirsiniz 9000₺ civarında bütçeniz varsa.

mesdv

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin
Cihazım
11T Pro
Konular
28
Dirençsiz kayıt olan cihazlarda genellikle sorunlar oluyor güncel cihazlarda. Ayrıca sırf yazılımsal kayıt diye kötü cihaz almayın derim

Note 12 Pro+'ta 200 mp sensör var ve bu sensör baya kötü. Mp değerine aldanıp cihaz almayın. 12T Pro'da da 200 mp sensör var ve o cihazda demedim, hiç beğenmedim performansını. 11T Pro'da da SD888 var, ısınan ve pili çok tüketen bir cihaz. Tavsiye etmem bu iki cihazı da.

K60 işlemcide daha iyi. Kamerasını test etmedim ama emin olun 200 mp sensör de hiç iyi değil.

Oled, amoledin bir tık geliştirilmiş hâli. Amoledden biraz daha pahalı. F5'te kullanılan ekran da kötü değildir ama minik bir kalite farkı vardır.

F5 alabilirsiniz 9000₺ civarında bütçeniz varsa.
hocam f5 alıp direnç yaptıracağım 10K telefon. direnç 500 tl daha fazla. Direnç yaptırayım en azından böyle bir cihaza hem güncelleme hem sıfırlama özelliği kazandırmış olurum. Note 20 ultra aldımda satıyorum kozmetik olarak evet sorunları olduğunu biliyordum fakat şarjı su gibi gidiyor. 3-3.5 saat ekran süresi var. Ya pili değiştirteceğim serviste ya da satıp dirençli poco f5 alacağım iki seçenekten birisi.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
hocam f5 alıp direnç yaptıracağım 10K telefon. direnç 500 tl daha fazla. Direnç yaptırayım en azından böyle bir cihaza hem güncelleme hem sıfırlama özelliği kazandırmış olurum. Note 20 ultra aldımda satıyorum kozmetik olarak evet sorunları olduğunu biliyordum fakat şarjı su gibi gidiyor. 3-3.5 saat ekran süresi var. Ya pili değiştirteceğim serviste ya da satıp dirençli poco f5 alacağım iki seçenekten birisi.
Note 20 Ultra bence değiştirmek için fazla iyi bir cihaz bence. Pil değişip, garantisi de yoksa custom rom kurabilirsiniz derim varsa eğer cihazınız için. :)

mesdv

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Emin
Cihazım
11T Pro
Konular
28
Yurtdışı alacağınıza göre ben size daha ziyade Redmi K60 tavsiye ederim, bütçenize de gayet uygun

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam note 20 ultra'yı ekran süresi ve kılcal çiziklerden ötürü satıp kürkçü dükkanına geri dönmek istiyorum. K60,Poco F5, Mi 11T Pro listemde olan 3 cihaz. Note 12 Pro Plus çin versiyonu olduğu için band 20 yokmuş. K60 alacağım fakat nereden alabilirim kayıtlı bir şekilde. Tavsiye edebileceğiniz bir yer var ise özelden gönderebilir misiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mesdv
Hocam geri xiaomi'ye dönüyorum. 11T Pro alacağım yüksek ihtimalle. 12/256 olan versiyonundan. 1 yıl daha güncelleme alacak en azından. 11K uygun mudur hocam 12/256 olan model için? Yoksa pahalı mı?

Son düzenleme:
Üst Alt