Yardım Hangi Telefon?

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
Arkadaşlar merhaba, bugün bir haberde gördüm Xiaomi Mi8 Migrosta satışa sunulacakmış. Biraz araştırdım ama Xiaomi Türkiye Garantili mi onun bilgisine ulaşamadım. Bilen birisi var mı aranızda? Ve bir de size şunu danışmak istiyorum, Xiaomi Mi8 olmazsa Samsung S9+ almayı istiyorum. Benim önceliğim kaliteli kulaklık performansı olması. Kamerası ve bataryası benim için gayet yeterli iki cihaz da. Ama sanki Xiaomi Mi8 biraz o premium hissiyatını vermiyor gibi hissediyorum. Ekran kalitesi misal S9+ çok daha iyi renkler çok canlı ve parlak bir görüntü ama Xiaomi öyle değil. Sizce hangisini seçmem lazım? Tarafsız bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim. Ankette ekliyorum oradan da seçebilirsiniz.

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konular
28
Renklerin o şekilde canlı olmasının sebebi panel farkı, genel olarak Xiaomi cihazlarda IPS LCD ekran paneli Samsung'larda ise SUPER AMOLED ekran paneli kullanılır, doğal renkleri IPS ekranlar verirken renk değerleri yükseltilmiş ayarlar ise AMOLED ekrana yansıtılır, şöyle dersek daha doğru olur, gözümüze hoş gözükmesi için AMOLED ekranlarda oynama yapılmıştır, renkler asıl doğal renklerinin dışında yansıtılır, IPS ekran ise gerçek doğal rengi sunar gözümüze, ben genelde IPS erkanları tercih ediyorum, sahte renklerle gözümü kandırmaktansa doğal renkleri görürüm daha iyi, detaylı ve bilimsel bir açıklama oldu, seçim sizin, ama daim kalite,hizmet ve temiz bir arayüz istiyorsanız MI8'i seçeminizi öneririm. Bir çok android telefon kullandım, hepsinde de bir süre sonra donmalar, ısınma ve uygulamalarda çökmeler yaşadım. 2 yıldır RN 3 Pro kullanıyorum, bu zamana kadar gram bir aksama yaşamadım. (MIUI arayüzü sağ olsun.)

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam bunun için iki telefonu da elinize canlı alıp kendiniz karar vermelisiniz bana göre.
Yani ekran kalitesi premium hissiyatı kişiden kişiye değişiyor.
Örneğin benim elimdeki redmi 5 plus bile bana premium hissiyatı veriyor. Veya başka birine başlangıç seviye telefon hissiyatı verebilir.
Bu konu da en sağlıklı olan cihazı canlı görebilmek :)
Öyle bi imkan olursa kendiniz çok rahat seçim yapabilirsiniz :)
Kulaklık konusunda bilgi sahibi hocalarımız gereken cevabı verecektir :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ederim cevaplarınız için, Xiaomi Mi8'i henüz canlı bir şekilde alıp inceleyemediğim için de biraz bu karasızlık var. Birde Mi8 sahibi bir üyemiz kendi incelemesini paylaşmış forumda orada bluetooth üzerinden kulaklık kullanım deneyimini kötü olarak nitelendirmiş, ki oldukça iyi bir kulaklıkla da deneme yapmış olmasına rağmen. Bu yüzden bir çelişki içerisindeyim. Ek olarak ROM'larla yok Bootloader kilidi falan bunlarla uğraşmak istemiyorum pek bundan da biraz çekiniyorum. O yüzden sizlere danışıp fikir almak istedim. Dediğim gibi benim için en büyük öncelik kulaklık çıkışı. Bunun için LG'nin V serisi telefonları en iyi seçenek olur ama LG kullanmak istemiyorum. Çok kararsız durumdayım.

Oyla:

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Teşekkür ederim cevaplarınız için, Xiaomi Mi8'i henüz canlı bir şekilde alıp inceleyemediğim için de biraz bu karasızlık var. Birde Mi8 sahibi bir üyemiz kendi incelemesini paylaşmış forumda orada bluetooth üzerinden kulaklık kullanım deneyimini kötü olarak nitelendirmiş, ki oldukça iyi bir kulaklıkla da deneme yapmış olmasına rağmen. Bu yüzden bir çelişki içerisindeyim. Ek olarak ROM'larla yok Bootloader kilidi falan bunlarla uğraşmak istemiyorum pek bundan da biraz çekiniyorum. O yüzden sizlere danışıp fikir almak istedim. Dediğim gibi benim için en büyük öncelik kulaklık çıkışı. Bunun için LG'nin V serisi telefonları en iyi seçenek olur ama LG kullanmak istemiyorum. Çok kararsız durumdayım.
İstemediğiniz sürece diğer bir tabirle standart telefon kullanıcıları bootloader kilidi, twrp, rom, root işlemleriyle uğraşmalarına gerek yok :)
Hat takıp, telefonu kişisel seçimlerinize göre düzenleyip rahatça kullanabilirsiniz :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

ali.kara2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali KARA
Cihazım
Huawei P20 PRO
Konular
1
Migros Mİ 8 leri ithalatçı garantili satıyor. Telefon Global rom daha yeni yeni oturmaya başladığından hatalar minumum düzeyde azalacağını umut ediyorum. Zaten garantili aldığınızda BL kilidi Rom gibi şeylerle son kullanıcılar uğraşmayacak.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
15-20 gün daha bekleyerek Türkiye de Miğros gibi satış yapılan tezgahlara düşsün.
Siz de sunulan stantlarda elinize alarak kontrol edin.
Bir yerde dediğim gibi en iyisi test sürüşü.
Bir başkasının eline alıp size düşüncelerini söylemesi ile sizin bizzat elinize alarak test etmeniz arasında önemli farklar var.
Öneriler arasında Ağırlık olarak Mi 8 duruyor.
Mkalkan21 'ın da önerdiği gibi telefonu fazla kurcalamazsanız başınıza dertte açmaz.
Her ne karar verirseniz verin güle güle kullanın.

Oyla:

Marvelous35

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kubilay
Cihazım
Nokia 603
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herkese yardımları için teşekkür ederim, mümkün olan en kısa sürede dediğiniz gibi gidip incelemem sanırım en doğrusu olacak. Eğer Migros'ta satılan ürünler ithalatçı garantiliyse almayı düşünmüyorum. Türkiye mağazası açılacak madem yakında onu beklemeyi tercih ederim. Yalnız iki sorum daha var, acaba şu an yayınlanan Global Rom'u yüklemek için şu bahsettiğimi rom işlemleri gibi şeyleri yapmamız mı gerekiyor yoksa telefon üzerinden güncelleme geldi mi? Eğer telefon üzerinden gelmediyse ne zaman gelir bir tarih belli mi bunun için? Son olarak da fiyatı şu an satılan 3400 liradan daha fazla mı olur acaba Türkiye şubesi açıldığı zaman? Tekrardan teşekkürler herkese.

Oyla:
Üst Alt