Uygulama Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz ?

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Bromite denedim, gayet hızlı ama arayüzü birebir Chrome olunca vazgeçtim.

Uzun süre Opera Touch kullandım. Reklam Engelleme, Karanlık Web Siteleri ve Çeviri özelliğinden dolayı.

Daha sonra standart Opera'daki Karanlık Web Sitesi modunun daha koyu ve doğru göründüğünü farkettim.
Şuan Opera ile devam ediyorum.
1) Reklam Engelleme
2) Tamamen Karanlık ve çok iyi görünen Web Sayfaları
3) Çeviri Özelliği (3 nokta menüsüne eklenirse, tek tıklamayla çeviri)
4) VPN (Ücretli abonelik modeli çıktıktan sonra yavaş.) VPN işini Proton VPN uygulamasıyla çözdüm.
5) UI/UX olarak çok çekici ve kullanışlı.

İkinci Tarayıcı olarak; Opera Touch kullanıyorum. Hafif, Hızlı, Pratik ve VPN hariç tüm özellikleri mevcut.

K40 cihazımdan Tapatalk ile gönderildi.
Hocam Via tarayıcı denedim biraz TacoNikky arkadaşımızın önerisi üzerine, gayet iyi hafif sade geldi bana. Ayrıca Chrome'a göre baya baya hızlı bir tarayıcı. Onda da reklam engelleme özelliği var. Sayfalar için karanlık mod yok ama benim için pek sorun değil. Olsa iyi olur muydu? Olurdu. Belki de vardır tam anlamıyla incelemedim. Via'nın tek sıkıntısı şu; bir siteden video açtığımda o video vertical yani dikey bir video ise, dikey olarak açmıyor. Her seferinde yatay olarak açıyor. O biraz sıkıntı benim için. Onun haricinde bir sorunu yok gibi şimdilik. Ayrıca Google hesabımı girip, otomatik doldurma özelliğini de kullanabiliyorum. Amoled bir cihaz kullandığım için aslında web siteleri için karanlık mod desteğinin olması güzel Opera'da. Ayrıca yine Amoled ekrana sahip bir cihaz kullandığım için, bir web sayfasında aşağı doğru kaydırırken üst ve alt barı gizlemesi de önemli. Via bunu yapıyor mesela. Eğer Opera'da az şarj yiyen ve bu bahsettiğim özellikleri barındırıyorsa, deneyeceğim hocam

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
Chrome dan başkasını kullanamıyorum bir türlü alıştık.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Chrome dan başkasını kullanamıyorum bir türlü alıştık.
Chrome şarjı su gibi içiyor hocam. Yoksa iyi hoş yani ben de yıllardır Chrome kullanıyorum ama bu şarj sömürmesinden dolayı sanırım bu tarayıcıdan bir an önce kurtulmam gerek. Ekrandan daha çok şarj yiyen tarayıcı yapmışlar. Rezillik

OKaNaRCHY

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi K40
Konular
7
Hocam Via tarayıcı denedim biraz TacoNikky arkadaşımızın önerisi üzerine, gayet iyi hafif sade geldi bana. Ayrıca Chrome'a göre baya baya hızlı bir tarayıcı. Onda da reklam engelleme özelliği var. Sayfalar için karanlık mod yok ama benim için pek sorun değil. Olsa iyi olur muydu? Olurdu. Belki de vardır tam anlamıyla incelemedim. Via'nın tek sıkıntısı şu; bir siteden video açtığımda o video vertical yani dikey bir video ise, dikey olarak açmıyor. Her seferinde yatay olarak açıyor. O biraz sıkıntı benim için. Onun haricinde bir sorunu yok gibi şimdilik. Ayrıca Google hesabımı girip, otomatik doldurma özelliğini de kullanabiliyorum. Amoled bir cihaz kullandığım için aslında web siteleri için karanlık mod desteğinin olması güzel Opera'da. Ayrıca yine Amoled ekrana sahip bir cihaz kullandığım için, bir web sayfasında aşağı doğru kaydırırken üst ve alt barı gizlemesi de önemli. Via bunu yapıyor mesela. Eğer Opera'da az şarj yiyen ve bu bahsettiğim özellikleri barındırıyorsa, deneyeceğim hocam
Üst ve alt bölümler ayarlardan gizlenebiliyor. Kaydırırken gizle, sadece adres çubuğunu kaydırırken gizle veya hiçbir zaman gizleme seçenekleri var.
Videolar döndürme kilidine göre dönüyor. Kilitliyse dönmüyor. Player'dan büyütünce tam ekran oluyor. Ayrıca Youtube videolarında da reklam çıkmıyor.
Youtube olarak; arkaplanda oynatma, açılır pencerede oynatma gibi seçenekler için NewPipe'ı tavsiye ederim. Ayrıca MIUI'daki video araç kutusunu Opera için ayarlayarak, kilitliyken oynatma yapılabiliyor.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Üst ve alt bölümler ayarlardan gizlenebiliyor. Kaydırırken gizle, sadece adres çubuğunu kaydırırken gizle veya hiçbir zaman gizleme seçenekleri var.
Videolar döndürme kilidine göre dönüyor. Kilitliyse dönmüyor. Player'dan büyütünce tam ekran oluyor. Ayrıca Youtube videolarında da reklam çıkmıyor.
Youtube olarak; arkaplanda oynatma, açılır pencerede oynatma gibi seçenekler için NewPipe'ı tavsiye ederim. Ayrıca MIUI'daki video araç kutusunu Opera için ayarlayarak, kilitliyken oynatma yapılabiliyor.

Eğer gerçekten az şarj yiyorsa, Google verilerimi Opera ile syncleyip Opera'ya geçeceğim. Şimdilik biraz kurcaladım dediğiniz ayarları siz yazmadan önce kurcalayıp yapmıştım zaten teşekkür ederim. Reklam engelleme özelliği ve dediğiniz gibi web sayfaları için karanlık mod gerçekten doğru ve güzel çalışıyor. Çok hoşuma gitti. YouTube olarak da televizyonda malum Android TV değil benim, Linux tabanlı Smart TV bu yüzden YouTube ve diğer popüler platformlar ve uygulamalar olsa da, apk yükleme gibi bir şansım yok. Bu yüzden YouTube Premium satın almıştım sırf TV için. Şimdilik YouTube Premium kullanıyorum PC, Mobilde de. Bir noktadan sonra ben de farklı bir modlu YouTube'a geçeceğim zaten. En azından mobil için. Çok teşekkür ederim hocam

OKaNaRCHY

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Redmi K40
Konular
7
Eğer gerçekten az şarj yiyorsa, Google verilerimi Opera ile syncleyip Opera'ya geçeceğim. Şimdilik biraz kurcaladım dediğiniz ayarları siz yazmadan önce kurcalayıp yapmıştım zaten teşekkür ederim. Reklam engelleme özelliği ve dediğiniz gibi web sayfaları için karanlık mod gerçekten doğru ve güzel çalışıyor. Çok hoşuma gitti. YouTube olarak da televizyonda malum Android TV değil benim, Linux tabanlı Smart TV bu yüzden YouTube ve diğer popüler platformlar ve uygulamalar olsa da, apk yükleme gibi bir şansım yok. Bu yüzden YouTube Premium satın almıştım sırf TV için. Şimdilik YouTube Premium kullanıyorum PC, Mobilde de. Bir noktadan sonra ben de farklı bir modlu YouTube'a geçeceğim zaten. En azından mobil için. Çok teşekkür ederim hocam
Rica ederim.
Şarj konusuna dikkat etmedim. Şuan baktım, %3.91 harcamış ama bugün fazla kullanmadım.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Rica ederim.
Şarj konusuna dikkat etmedim. Şuan baktım, %3.91 harcamış ama bugün fazla kullanmadım.

Olmadı bi test ederim hocam. Ekrandan daha fazla şarj kullanmıyorsa iyi demektir :)

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Tarayici gurmesi olarak uzun zamandir pc, tablet ve telefonda opera kullaniyordum. :D 1-2 ay önce Brave'e geçtim. Reklam engelleme konusunda uzerine yok. Dizi/film sitelerinde bile en ufak reklam gostermiyor hatta oynaticida bile direkt video başlatıyor reklamlari atlayip. Uyelik sistemi yok ancak sync zinciri olusturup cihazlari bagliyorsunuz. Daha önceki tarayicinizdan da verileri içe aktarin, kaldiginiz yerden kullanmaya devam. Chrome eklentilerini de destekliyor.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Bir süredir Opera'yı deneyimliyorum. Herşeyiyle iyi güzel hoş ama bu tarayıcı da Chrome gibi sömürüyor şarjı. Pil kısmına baktığımda, ekrandan daha çok şarj yiyor. Brave'yi biraz kullanmıştım pek alışamadım ama onu da bir süre deneyeyim sonra tekrardan yazarım buraya

Üst Alt