Soru Hangi Romu Kurmalıyım?

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
Herkese merhaba,

Yeni bir Max 2 kullanıcısıyım. Daha önce de birçok Xiaomi modeli kullandığım için sisteme yabancı sayılmam. Miui işletim sistemini de seviyorum ama Android 9 tabanlı romlar da fena değil gibi. Birkaç rom arasında kaldım. İşim gereği sürekli deneme gibi bir şansım yok o yüzden siz değerli forum üyelerinin görüşleri benim için çok önemli.

GREESHAN Global Stable 10.3.1.0
EU.Rom
LineageOS 16.0

İstediğim güzel özelleştirmeler ile birlikte stabil bir sistem sunması. Root uygulamaları da sorunsuz çalışsın yeter :)

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
Günlük kullanım spotify,whatsapp,sosyal medya,yoğun bir şekilde e-posta kullanımı, internette gezinme, arada sırada kamera ve yoğun bir telefon trafiği şeklinde kullanımım var.

Değiştirme imkanım yoktan kastım şu çift hat kullanıyorum ve günde min 3 saat telefon görüşmesi yaptığım zaman bugün az konuştum diyorum bu nedenle sürekli şu romu da deneyeyim deme şansım maalesef yok. Her rom yüklemesi ortalama yarım saat telefonun kapalı olması demek o da benim için sıkıntılı bir durum.

Oyla:

cohci52

Destek Ekibi
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Güvenlik
Konular
209
Eu stabil ama özelleştirilme fazla olsun diyorsanız greeshan stabil kullanın.
Aosp buglu genel anlamda özellikle eko sorunu var yok illa aosp olsun derseniz bootleggers 0429 sürümü daha az sorunlu ve günlük kullanıma uygun.Konusunu inceleyebilirsiniz.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

mharun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Mi A3
Meslek
Medya Koordinatörü
Konular
3
Günlük kullanım spotify,whatsapp,sosyal medya,yoğun bir şekilde e-posta kullanımı, internette gezinme, arada sırada kamera ve yoğun bir telefon trafiği şeklinde kullanımım var.

Değiştirme imkanım yoktan kastım şu çift hat kullanıyorum ve günde min 3 saat telefon görüşmesi yaptığım zaman bugün az konuştum diyorum bu nedenle sürekli şu romu da deneyeyim deme şansım maalesef yok. Her rom yüklemesi ortalama yarım saat telefonun kapalı olması demek o da benim için sıkıntılı bir durum.

cohci52 hocamın dediği gibi EU Stabil.

Max 2 kararlı güncellemesini aldıktan sonra sistem optimize edilir, kısa bir sür süre sonra yayınlanır. Uzun süreler de kullanılacak bir rom. Değiştirmeseniz de olur. Güncelleme geldikçe flashlayıp yeni sürümü veri kaybına uğramadan kullanırsınız.
Akıcı, hızlı ve bu tür kullanımlara gayet uygun. Fazlasıyla sizi karşılar.

Oyla:

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
Sanırım en mantıklısı EU rom gibi görünüyor peki beta mı stabil mi?

Beta sürüm sorun çıkarır mı bana ?

Oyla:

cohci52

Destek Ekibi
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Güvenlik
Konular
209
Sanırım en mantıklısı EU rom gibi görünüyor peki beta mı stabil mi?

Beta sürüm sorun çıkarır mı bana ?
Hocam açıkcası beta daha stabil bana göre ama ne kadar devam edecek güncelleme açısından belli değil henüz,güncelleme olmadan da son sürümü yükleyip stabil rom gibi kullanabilirsiniz.

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Adem Şahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem Şahin
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Konular
13
Teşekkürler EU rom beta indirip kurayım o zaman az önce TWRP kurulumunu falan hallettim dosyayı indirip flashlamak kaldı sadece.

Oyla:
Üst Alt