Yardım güvenlik

hidalgo58

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
iphon15 pro max
Meslek
sağlık
Konular
30
Slm arkadaşlar Mİ5 telefonu kullanıyorum bir kaç defa telefon üzerinden internetden alışveriş yaptım sonra kartımın ben den habersiz birileri alışveriş yapmak istedi acaba bu telefonun güvenlik seviyesi nedir birileri telefon üzerinden kredi kart bilgilerimi kopyalama yapabilirmi ne kadar güvenli açıkcası huylandım bu telefondan
saygılarımla

12dyl1983

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Velid Kaya
Cihazım
Mİ 8 6/128
Meslek
Eczacı Teknisyeni
Konular
17
Güvenlik problemi bence kullandığınız cihazla alakalı değildir aynı şeyi bende yapıyorum(mi 5 pro cihazım üzerinden) başıma öyle bir durum gelmedi sizin içinde durum aynıdır diye tahmin ediyorum.
Bence alışveriş yaptığınız yerleri sorgulayın ve güvenliğinden emin olmadan alışveriş yapmayın.
Umarım böyle bir durumla tekrar karşılaşmassınız iyi forumlar.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ben yaklaşık 1 senedir Mi4 ve sonrasında Mi5 kullanıyorum. Devamlı da alışveriş yaparım. Başıma herhangi bir olumsuz durum gelmedi.
Güvenlik cihazdan daha çok kullandığınız rom ve yüklediğiniz uygulamalar nedeniyle zaafa uğrar. Örneğin rom resmi değilse bilgiler çalınıyor olabilir. Yada yüklediğiniz bir uygulama bilgileri çalıyor olabilir. Bu nedenlerle günümüzde, internet alışverişlerinde özellikle, kendinizi emniyete almanız gerekir. Sadece resmi romları kullanmanız, kredi kartı yerine sanal kredi kartı kullanmanız, ne olduğunu bilmediğiniz uygulamalar yüklememeniz, Play market haricindeki linklerden uygulama yüklememeniz gibi. Sanal kart çok önemli. Çünkü bilgiler çalınsa bile, limit olmadığı için bir işlerine yaramayacaktır.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Oyla:

hidalgo58

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
iphon15 pro max
Meslek
sağlık
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben yaklaşık 1 senedir Mi4 ve sonrasında Mi5 kullanıyorum. Devamlı da alışveriş yaparım. Başıma herhangi bir olumsuz durum gelmedi.
Güvenlik cihazdan daha çok kullandığınız rom ve yüklediğiniz uygulamalar nedeniyle zaafa uğrar. Örneğin rom resmi değilse bilgiler çalınıyor olabilir. Yada yüklediğiniz bir uygulama bilgileri çalıyor olabilir. Bu nedenlerle günümüzde, internet alışverişlerinde özellikle, kendinizi emniyete almanız gerekir. Sadece resmi romları kullanmanız, kredi kartı yerine sanal kredi kartı kullanmanız, ne olduğunu bilmediğiniz uygulamalar yüklememeniz, Play market haricindeki linklerden uygulama yüklememeniz gibi. Sanal kart çok önemli. Çünkü bilgiler çalınsa bile, limit olmadığı için bir işlerine yaramayacaktır.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
hocam mi max 2 kullanıyorum global beta rom yüklü ve bütün kredi kartı ve banka işlemlerimi bu telefon üzerinden yapıyorum bir sıkıntı çıkarmı acaba saygılar

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
hocam mi max 2 kullanıyorum global beta rom yüklü ve bütün kredi kartı ve banka işlemlerimi bu telefon üzerinden yapıyorum bir sıkıntı çıkarmı acaba saygılar
Siz ne yaptığınızı bildikten sonra hiçbir sıkıntı olmaz.
Yukarıda da yazdığım gibi cihaz ile alakası yok.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Oyla:
Üst Alt