Yardım Güvenlik

Dtl1990

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emine
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
10
Merhaba ben bişey sormak istiyorum telefonuma güvenlik için kurabileceğim bi virüs programı gibi birşey varmı mesela zararlı bi emaili açtığımda telefonuma sızma vs. Olmasın diye uygulayabileceğim bir program bildiğiniz veya kullandığınız varmı? Az önce zararlı bi mail açtım telefonun güvenlik taramasına baktım bi finansal sızma tehlikesi uyarısı var dedi direk temizle falan dedim ama içime bi kurt düştü acaba sızıntı yaptıklarmı bilemedim

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Android cihazlarda indirmelerinize dikkat ettiğiniz sürece pek fazla virüs bulaşma ihtimali yoktur . Virüs programları daha fazla RAM ve güç tüketimine yol açar . Cihazınız Xiaomi ise Güvenlik programı zaten AVAST altyapısını kullanıyor ve yeterlidir . Ancak içinizi rahat tutmak istiyorsanız Dr.Web , Kaspersky , Eset , Norton , McAfee , Avira , AVG gibi programları deneyebilirsiniz.

Oyla:

Dtl1990

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emine
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android cihazlarda indirmelerinize dikkat ettiğiniz sürece pek fazla virüs bulaşma ihtimali yoktur . Virüs programları daha fazla RAM ve güç tüketimine yol açar . Cihazınız Xiaomi ise Güvenlik programı zaten AVAST altyapısını kullanıyor ve yeterlidir . Ancak içinizi rahat tutmak istiyorsanız Dr.Web , Kaspersky , Eset , Norton , McAfee , Avira , AVG gibi programları deneyebilirsiniz.
Evet cihazım xiaomi mi 6 internette araştırdım mail atan ab proje danışmanlık şirketi diye bir şirket ama tabi düzmece aklınızda bulunsun açmayın ben bi anlık boşlukta açmış bulundum. Banka şifreleri falan e devlet hep telefonumda notlarda kayıtlı bilemedim endişe ettim hatta instagrama dahi giremiyorum içimde şüphe oluştu ama dedikleriniz biraz rahatlattı beni teşekkür ederim :)

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Mail içindeki hiçbir linke tıklamadıysanız , ekte bulunan dosyaları açmadıysanız sadece maili okuyarak virüs bulaşma ihtimali yok denecek kadar azdır . Rahat olun virüs bulaşmamıştır .

Oyla:

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
Merhaba ben bişey sormak istiyorum telefonuma güvenlik için kurabileceğim bi virüs programı gibi birşey varmı mesela zararlı bi emaili açtığımda telefonuma sızma vs. Olmasın diye uygulayabileceğim bir program bildiğiniz veya kullandığınız varmı? Az önce zararlı bi mail açtım telefonun güvenlik taramasına baktım bi finansal sızma tehlikesi uyarısı var dedi direk temizle falan dedim ama içime bi kurt düştü acaba sızıntı yaptıklarmı bilemedim
Ben eset mobile premium bide adguard birlikte kullaniyorum.Adguard ta norton secure dns ayarladim.Híc bir zararlı cihaza zarar veremez:)

Oyla:

Dtl1990

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emine
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
10
Mail içindeki hiçbir linke tıklamadıysanız , ekte bulunan dosyaları açmadıysanız sadece maili okuyarak virüs bulaşma ihtimali yok denecek kadar azdır . Rahat olun virüs bulaşmamıştır .
İşte sıkıntı orda tıkladım bi salaklık yaparak kendi sayfasına yönlendirdi beni bende direk çıktım yani kendi oluşturdukları internette olan bi sayfa bilmiyorum nasıl bi sıkıntı yaratır bana

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
İşte sıkıntı orda tıkladım bi salaklık yaparak kendi sayfasına yönlendirdi beni bende direk çıktım yani kendi oluşturdukları internette olan bi sayfa bilmiyorum nasıl bi sıkıntı yaratır bana
Bahsettiğiniz kuruma baktım büyük ihtimalle reklam , ilan amaçlı gönderilmiş basit bir mail öyle zararlı şeyler gönderecek bir kuruma benzemiyor . Endişelerinizi yersiz buluyorum rahatça günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz . :)

Oyla:

Dtl1990

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emine
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
10
Bahsettiğiniz kuruma baktım büyük ihtimalle reklam , ilan amaçlı gönderilmiş basit bir mail öyle zararlı şeyler gönderecek bir kuruma benzemiyor . Endişelerinizi yersiz buluyorum rahatça günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz . :)
Ayy şuan beni çok güldürdünüz gerçekten :) anlaşılıyor dimi baya endişeli olduğum teşekkürler tekrardan iyi akşamlar ;)

Oyla:

FatalRhymer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
10
Ayy şuan beni çok güldürdünüz gerçekten :) anlaşılıyor dimi baya endişeli olduğum teşekkürler tekrardan iyi akşamlar ;)
Evet yazıyla konuşsakta genede anlaşılıyor . :) Rica ederim size de iyi akşamlar .

Oyla:
Üst Alt