Yardım Güncellemeleri Kapamak?

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Redmi Note 8 pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Arkadaşlar telefonum vatan bilgisayardan alındı. Resmi TR garantili. Forumda sürekli güncelleştirmeyi yaptım şöyle sorun oldu böyle sorun çıktı başlıkları görüyorum. Ben de en acemisinden android kullanıcısıyım ROM, flash falan hiç bilmiyorum. Hoş bilsem de telefonumun garantiden çıkmaması için yenisini de yükleyemem. Amacım telefonumun fiziki ömrünü tamamlayana dek bu şekilde seri ve hızlı kullanmak. Bu yüzden güncellemeleri kapamalı mıyım? Evet mutlaka yapmalısın derseniz, tam olarak nereden yapacağım. Teşekkür ederim

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hocam siz "güncelleme yükledim tel cortladı" diyenlere bakmayın.

Adamın zaten romu çakma, yani resmi Xiaomi sürümü bile değil. Yok twrp, yok recovery, yok bootloader, yok magisk abuk subuk şeyler.
Standart bir Android son kullanıcısı olarak bunların ne olduğunu yeni öğrendim. Adamlar arabanın motorunu, kaportasını, hatta şasesini bile değiştiriyor. Sonra yolda kaldıklarında şikayet ediyorlar. Halbuki o arabanın marşa bastığına bile şükretmeleri lazım.

Ben telefonu alır, hesabımı girer, kullanırım. Mağazadan uygulama indirip sıkılınca kaldırırım.
Fotoğraf çeker, video çeker, müzik dinlerim. Oyun oynar, internete girer, keyif alırım.

28 saniye daha fazla pil ömrü olsun, animasyonlar 0.00263 saniye daha hızlı olsun, comic sans yazı tipi kullanayım diye telefonun kerneliyle, rootuyla, güvenliğiyle oynayıp yok magisk, yok eu rom fındık fıstık OS versiyon bilmem kaç, yok twrp uğraşmam. Geliştirici değilim. Tester bile değilim. Son kullanıcıyım ben.

Ha, bunları yapıp kendi düştüğünde ağlamayana saygım sonsuz. Bazıları konfigürasyonu sever.
Ama telefonun sadece adı Xiaomi, geri kalan her yeri modifiyeli şahin gibi olup da Xiaomi'ye laf edenleri anlayamıyorum.

Telefonumda kararlı resmi sürüm var ve hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Tek sorunum kameradan galeriye geçiş. O da dille ilgili, çözülecek.

Gönül rahatlığıyla kullanın. Güle güle kullanın (:

Oyla:

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Hocam çok teşekkür ederim :) güncelleştirmelerş tekrar açtım. Ben de sizin gibi son kullanıcıyım. Benim de tek sorunum duvar kağıdı sonrası açık renk yazıları okuyamamak onun haricinde telefonumun hızından çok çok memnunum.

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Hocam çok teşekkür ederim :) güncelleştirmelerş tekrar açtım. Ben de sizin gibi son kullanıcıyım. Benim de tek sorunum duvar kağıdı sonrası açık renk yazıları okuyamamak onun haricinde telefonumun hızından çok çok memnunum.
Duvar kağıdı sonrası açık renk yazıları okuyamama nedir hocam? Belki yardımcı olabiliriz.

Oyla:

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Öğretmenim, derste detaylı yazamadım. Şimdi aradayız. Yazayım tam. Şöyle ki açık renkli duvar kağıdı kullandığım zaman simgelerin altındaki yazılar ve saatin olduğu metin beyaz kalıyor. Duvar kağıdına göre değişmiyor. IOS'da hangi renk duvar kağıdı seçerseniz ona göre metin renkleri görünür duruma geçiyordu. Ama maalesef burada öyle değil. Yazı çok silikleşiyor görünmüyor.

Oyla:

merttamer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi9 T 6gb 128
Meslek
Öğretmen
Konular
7
Ios kullanmadım hiç ama bizde beyaz duvar kağıdında bildirim, saat pil durumu vs. beyaz kalıp görünmüyor. Bu Xiaomi nin bir zaafı mı ya da farklı bir çözümü var mı bilemiyorum. Hoş zaten siyah tercihimdir. Hem şarj hem de gözü yormaması bakımından.

Oyla:

SrknTsln

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
9
Launcher yükleyip denemek istedim. O da çok ağır geldi sistemime ya. Sevemedim. Keşke bir çaresi olsa. Çok kötü görünüyor çünkü.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X6 Pro 5G
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Cevap için teşekkürler sn sese61 ancak mevcut ayarlarda güncelleme sorunluysa güncellemeyi otomatik indirip yer kaplamaz mı? Bu arada şikayet edenler hususunda söylediklerinizde haklı olabilirsiniz :) memnun olan yazmıyor sanırım.
1- Duvar kağıdında sorun yaşıyorsanız Microsoft Launcher'i deneyebilirsiniz, hoşunuza gitmez ise sistemin kendine ait olanı kullanırsınız. Yani default olanı.
2- Şu anda telefonunuzdan memnunsanız ve olduğu gibi devam ettirmek istiyorsanız Güncellemeleri otomatik yükle(Yani kullanıcı keyfine göre) ayarını pasif hale getirirseniz bu isteğiniz hep böyle devam eder, sonra olur ya fikrinizi de değiştirecek olursanız tekrar otomatik hale getirir ve öyle devam edersiniz.

Oyla:

furkanavshar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Wk Dk
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Mühendis
Konular
3
Launcher yükleyip denemek istedim. O da çok ağır geldi sistemime ya. Sevemedim. Keşke bir çaresi olsa. Çok kötü görünüyor çünkü.
Ben de Microsoft Launcher'ı şiddetle öneriyorum. Hem hafif, hem de inanılmaz kişiselleştirme ve özelleştirme seçenekleri var. Yükleyip her ayarı zevkinize göre bir defa yapın; sonra ömür boyu rahatça kullanın (:

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X6 Pro 5G
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Ben de Microsoft Launcher'ı şiddetle öneriyorum. Hem hafif, hem de inanılmaz kişiselleştirme ve özelleştirme seçenekleri var. Yükleyip her ayarı zevkinize göre bir defa yapın; sonra ömür boyu rahatça kullanın (:
Ek olarak en hoşuma giden yanı da bing.com daki günlük olarak değişen fotoğrafları arka plan olarak göstermesi.

Oyla:
Üst Alt