Soru Güncellemeden Sonra Format Atmakt Şart Mı?

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Telefonu alalı bir hafta oldu güncelleme falan yaptım. Forumdaki kişiler güncelleme yaptıktan sonra hard reset tavsiye ediyorlar pil sorunlarına karşı. Benim reset atmam gerekir mi? Değerler aşağıda. (Ayrıca kulaklık ile müzik dinlerken müzik kendi kendine duruyor nasıl çözebilirim sorunu)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Kapanacak olan Google Plus (Google+) servisi, o bambaşka birşey, bu konuyla hiç ilgisi yok.

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için az sonra hard reset atacağım.

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Hard resetten sonra daha kötü oldu. Şarj su gibi akıp gidiyor sanki yapmam gereken ayar var mıdır?

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Hard resetten sonra daha kötü oldu. Şarj su gibi akıp gidiyor sanki yapmam gereken ayar var mıdır?

Sadece Hard reset mi yaptınız yoksa herhangi bir güncelleme ya da dışarıdan ROM yüklemesi yaptınız mı? Mevcut ROM sürümü nedir?

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Güncelleme sonrasında bildiğim kadarıyla cihazı sıfırlamaya gerek yok. Ancak güncelleme esnasında oluşan eski sürüm kalıntıları, önbellek kalıntılarından vs vs dolayı oluşan bazı sebeplerden dolayı cihazı sıfırlamak öneriliyor olabilir. Benim de aynen güncelleme sonrası şarj sorunum ve kasılmalarım vardı cihazı sıfırladıktan sonra düzeldi.

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Güncelleme sonrasında bildiğim kadarıyla cihazı sıfırlamaya gerek yok. Ancak güncelleme esnasında oluşan eski sürüm kalıntıları, önbellek kalıntılarından vs vs dolayı oluşan bazı sebeplerden dolayı cihazı sıfırlamak öneriliyor olabilir. Benim de aynen güncelleme sonrası şarj sorunum ve kasılmalarım vardı cihazı sıfırladıktan sonra düzeldi.

Aynı fikirdeyim, zaten birkaç ileti öncesinde benzer yorumu yaptım. Tek farklı; ki ben güncelleme sonrası cihazı resetlemeyi adet haline getirmişlerdeniz. Evet mutlak gerekli değil, lakin bunu yapmazsam acaba içeride bir şeyler kalmış mıdır düşüncesi beni uyuz ediyor :) ... Dahası ben hard reset atmadan önce cihazı bilgisayara bağlayıp, bellekteki tüm dosyaları elle silen biriyim. Tertemiz kurulum en sevdiğim şey :)

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Aynı fikirdeyim, zaten birkaç ileti öncesinde benzer yorumu yaptım. Tek farklı; ki ben güncelleme sonrası cihazı resetlemeyi adet haline getirmişlerdeniz. Evet mutlak gerekli değil, lakin bunu yapmazsam acaba içeride bir şeyler kalmış mıdır düşüncesi beni uyuz ediyor :) ... Dahası ben hard reset atmadan önce cihazı bilgisayara bağlayıp, bellekteki tüm dosyaları elle silen biriyim. Tertemiz kurulum en sevdiğim şey :)
Evet temiz kurulum performans açısından da, temizlik, titizlik açısından çok önemlidir. angel~~

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Sadece Hard reset mi yaptınız yoksa herhangi bir güncelleme ya da dışarıdan ROM yüklemesi yaptınız mı? Mevcut ROM sürümü nedir?
Sadece hard reset attım önceden hücre bekleme hiç şarj yemiyordu şuan %10 civarlarında. Cihazı sorunsuz kullanan kişi sayısı %1 falan herhalde.

Oyla:
Üst Alt