Güncelleme ve updatelerin b... çıktı

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konum
Istanbul
Katılım
8 Ekim 2014
Konular
92
Mesajlar
470
Tepkime puanı
201
Puanları
58
bu hafta yayınlanacak güncelleme içeriği yayınlanmış forumlarında
ve herkes aynı şeyleri yazıyor

useless update

update olarak hava durumu vs gösteriliyor ama asıl update xiaomi nin beta takımı veya OS geliştirme takımında bir sorun olduğu
aslında sorun çok basit

Hintlilerin sürekli aynı cihazın daha ucuzunu istemesi ve dolayısı ile satışların artması ile tahminimce yazılım güncellemeyi de onlara verdi. nasılsa bedava çalışacak gönüllüler çok ve bunlar bir gün bu firmada iş buluruz heveside..... işi profosyonel kişilere verip 2 haftada sorunsuz bir güncelleme almak yerine ücretsiz işçilerler ile milleti sürümcemede bırakmak daha kolay. hem sürekli millet forumlarında kalarak da hit yapıyor reklam oluyor. ama şuan forumdaki bu haftanın güncellemesi daha yayınlanmadan gelecek olan update açıklamasına insanların yazdıkları yorumlar ne kadar bıktıklarını ve artık bug larla uğraşmak istemediklerinin açık göstergesi. Xiaomi maalesef bu update süresince sevenlerini hem üzmüş hemde hayal kırıklığına uğratmışdır.
2 profosyonel rom creater alacak firmasına veya her cihaz için 1 adet bile alsa çok para değil. sonra madem bu işi hintliler ile yapacaksın o zaman uzman kullanıcı 20 tane de beta tester ile birlikte farklı ülkelerdekilere de verirsin günlük updateleri olur biter. forumda gayet başarılı hem rom geliştirme işinden anlayan hemde stres testleri yapabilecek tecrübeli kullanıcılar var ve maalesef özel de yazışmalarda onlarında firma artık sözlerini dinlemediklerini öğreniyoruz. firmanın maksadı nedir bu update süresinde.... belli değil.

kimse kusura bakmasın ama yeni çıkardığı ve çıkaracağı modeller yenilik olarak birşey yok
en basiti mi3 ile mi4 arasında fark nedir ? veya mi4i de ne getirmişler yenilik olarak ?
615 ile 64 bit ile ne tür performans veriyor. 615 ile çıkmış bir sürü cihaz var. hepsinin antutu performansı youtube de mevcut bakabilirsiniz. 64 bit işlemci koydu ama içindeki rom hala 32 bit. ne tür bir performans bekliyorsunuz ?

en basit ve en büyük rakibi olan lenovo k3 note gibi bir seri ve vibe x2 gibi bir model çıkardı ki hem fiyat hemde yapısal farklılık baya baya farklı diğer modellerinden. redmi note ile kıyaslarsak TR de birim satın alma değerleri nerdeyse yakın.. ama k3 note da fhd ekran var... ve daha hafif ve daha performanslı. tamam k3 yeni model ama şimdi orta segmente hitab edecek yeni model note veya +5 inch olarak fhd ekranlı cihaz ne çıkardı veya çıkaracak. rakipleri hergün yenisini çıkartıyor. misal m1 note a da bakabilirsin.

asus un yeni çıkardığı zen 2 yi 2 gün önce elime aldım. evet gerçekten çok hoş renklere sahip ekranı. ama maalesef elde lg nin rahatlığını veremiyor. arka kapağı açınca iç tasarım ve herşey yerli yerinde ve min alan olmasını yanı sıra estetik güzellik de var. yani uzman bir tasarım yapmış kasayı.
cihaz YENİ model meraklısı için alınabilir ama gerçekten performanslı ve kişisel kullanım maksadı ile alınabilecek bir cihaz değil.
alternatif markalarda çok daha başarılı modeller çıkarıyor

yeni cihaz arayışında olan biri olarak maalesef gayet uygun fiyata mi3 olmasına rağmen almayacağım ve daha da uygun ve çok daha performanslı diğer markaları düşünüyorum maalesef... dolayısı ile de çevremdekileri de buna göre etkileyeceğim.

arkadaşlar bu haftaki güncellemede ne tür bug lar var yarın yükledikten sonra göreceğiz. rusların yayınladıklarını bu sefer yüklemedim. multi-yi özellikle bekliyorum.

ama merak etmeyin hava durumu ile ilgli kısım düzeltilmiş tabiki o kısımda bug olduğundan haberim yoktu..... en önemli bug o idi ki aradan çıkartalım demişler

sabırla kalınız...
 

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Yaş
43
Konum
istanbul
Katılım
19 Nisan 2015
Konular
93
Mesajlar
1.006
Tepkime puanı
221
Puanları
78
@TosunPasa @cantara  Miui; Android'in savruk özgürlüğünü arttırıp hukuk çerçevesine almıştır...

Örnek; Üçüncü parti yazılımlara gerek duymadan, maximum kişiselleştirme ve izin yöneticisi (izin yöneticisiz bi root vahşi batı gibidir) birçok iyi özellikten sadece ikisidir...

Cihaz meselesine gelince o tartışılabilir tabi, çok daha spesifik bir konu...
 
Oyla:
Üst Alt