HyperOS Güncelleme Sorunu [Yazılım Repair Yapanları İlgilendiriyor]

yusufabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Polat
Cihazım
Xiaomi MI5
Konular
1
Selamlar. 20 Eylülde Xiaomi 13T cihazıma yazılım ile imei repair işlemi uygulandı. Çok fazla ilgilenmediğim için bu süre içinde fark etmemişim 2-3 güncelleme yayınlanmış fakat bunların hiçbiri telefona gelmedi. Sürüm yazısına tıklayınca tepki vermiyordu.

Sonra telefondan Güncelleyici (updater) apknin silindiğini fark ettim. Muhtemelen yazılım ile imei yazılınca silindi çünkü ben apkyi manuel olarak yüklemeden önce böyle bir uygulamanın telefonda olmadığından eminim. Türkçe ve İngilizce olarak detaylıca arattım çünkü. Zaten bu sistem uygulamasını 3. parti uygulama olmadan elle silmenin yolu yok.

Her neyse...

Manuel olarak güncelleyici apkyı yükledim ve hemen en son güncelleme geldi. İndirdim yükledim fakat güncellemeden sonra "nv data corrupted" hatası alıyor. Şimdi bu hata çok popüler bir hata fakat bu telefon için "güncelleme alabilir" deniliyordu. HyperOS 2'yi geçtim 1'de bile güncelleme yapamıyorum.

Bu sorunu yaşayan başka kimse var mı? veya tam tersi yazılım ile repair yapıp da hyperos 1 güncellemelerini sorunsuz uygulayabilen var mı?

Bazıları hyperos 2 güncellemesini bile sorunsuz yapabildiğini yazmış çünkü. Bu konu hakkında doğru düzgün bir geri dönüş yapılmıyor.

Çok fazla belirsizlik var. Geri dönüşlerinizi bekliyorum. Güncellemeleri uygulayabiliyor musunuz?

flankes21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Omer
Cihazım
Note 8 pro
Konular
13
Kendi kendinin ayağına sıkmışsın imei sonrası güncelleme cihazlardan cihazlara göre değişiyor. Mesela benim cihazım redmi 12 IMEI yedeği alsam bile başka roma geçemiyorum kaldım öyle

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
27
Selamlar. 20 Eylülde Xiaomi 13T cihazıma yazılım ile imei repair işlemi uygulandı. Çok fazla ilgilenmediğim için bu süre içinde fark etmemişim 2-3 güncelleme yayınlanmış fakat bunların hiçbiri telefona gelmedi. Sürüm yazısına tıklayınca tepki vermiyordu.

Sonra telefondan Güncelleyici (updater) apknin silindiğini fark ettim. Muhtemelen yazılım ile imei yazılınca silindi çünkü ben apkyi manuel olarak yüklemeden önce böyle bir uygulamanın telefonda olmadığından eminim. Türkçe ve İngilizce olarak detaylıca arattım çünkü. Zaten bu sistem uygulamasını 3. parti uygulama olmadan elle silmenin yolu yok.

Her neyse...

Manuel olarak güncelleyici apkyı yükledim ve hemen en son güncelleme geldi. İndirdim yükledim fakat güncellemeden sonra "nv data corrupted" hatası alıyor. Şimdi bu hata çok popüler bir hata fakat bu telefon için "güncelleme alabilir" deniliyordu. HyperOS 2'yi geçtim 1'de bile güncelleme yapamıyorum.

Bu sorunu yaşayan başka kimse var mı? veya tam tersi yazılım ile repair yapıp da hyperos 1 güncellemelerini sorunsuz uygulayabilen var mı?

Bazıları hyperos 2 güncellemesini bile sorunsuz yapabildiğini yazmış çünkü. Bu konu hakkında doğru düzgün bir geri dönüş yapılmıyor.

Çok fazla belirsizlik var. Geri dönüşlerinizi bekliyorum. Güncellemeleri uygulayabiliyor musunuz?
Öncelikle yapan kişi işlemleri doğru yapmış mı o önemli HyperOS 2 'de bazı cihazlar için hata verebilmekte muhtemelen mdm Preloader silindi veya işlemler eksik yapıldı.

Güncellemeyi araçla kapatmışlar, buradan bu anlaşılıyor.

Dirençli bir kaç model de hata verdi mesela.

Security Developer

ᴍɪᴜɪ ᴍᴇᴍᴏʀʏ
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Đ₳Ɽ₭ ₩ØⱤⱠĐ
Cihazım
Xiaomi, Huawei
Meslek
Whatever
Konular
27
Kendi kendinin ayağına sıkmışsın imei sonrası güncelleme cihazlardan cihazlara göre değişiyor. Mesela benim cihazım redmi 12 IMEI yedeği alsam bile başka roma geçemiyorum kaldım öyle
MTK cihaz da yedek alsanız da bir işe yaramıyor yine ücretli araç gereksinimi istiyor

yusufabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Polat
Cihazım
Xiaomi MI5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet o yüzden konuyu "Xiaomi 13T" forumuna açtım zaten. Mümkünse xiaomi 13t kullanan arkadaşlar dönüş yapsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle yapan kişi işlemleri doğru yapmış mı o önemli HyperOS 2 'de bazı cihazlar için hata verebilmekte muhtemelen mdm Preloader silindi veya işlemler eksik yapıldı.

Güncellemeyi araçla kapatmışlar, buradan bu anlaşılıyor.

Dirençli bir kaç model de hata verdi mesela.

hyperos 2 değil de 1 için merak ediyorum. Bu arada ben yardım istemiyorum cihaz açıldı zaten. sadece yazılım ile imei repair yapanlar benim gibi güncellemede sorun yaşıyor mu merak ettim. çünkü her yerde yazılım ile güncelleme alınır deniyor ama ben hyperos 1 için bile güncelleme yapamıyorum

Son düzenleme:

murat.tahran

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 11S
Konular
0
evet o yüzden konuyu "Xiaomi 13T" forumuna açtım zaten. Mümkünse xiaomi 13t kullanan arkadaşlar dönüş yapsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hyperos 2 değil de 1 için merak ediyorum. Bu arada ben yardım istemiyorum cihaz açıldı zaten. sadece yazılım ile imei repair yapanlar benim gibi güncellemede sorun yaşıyor mu merak ettim. çünkü her yerde yazılım ile güncelleme alınır deniyor ama ben hyperos 1 için bile güncelleme yapamıyorum
Bir kaç hafta yada ay öncesine kadar yazılım ile IMEI yapıldığında güncelleme kapalı kalması gerekiyordu. Ama artık yeni yazılım kaydı çıkmasıyla birlikte güncelleme ve sıfırlama yapılabiliyor, sadece başka roma geçemiyorsunuz. Benim tavsiyem H.kadioglu usta ile iletşime geçin. Kendim de 13T cihazımı ustaya yakın zamanda güncelleme alabilen yazılım kayıt yaptıracağım.

yusufabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Polat
Cihazım
Xiaomi MI5
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir kaç hafta yada ay öncesine kadar yazılım ile IMEI yapıldığında güncelleme kapalı kalması gerekiyordu. Ama artık yeni yazılım kaydı çıkmasıyla birlikte güncelleme ve sıfırlama yapılabiliyor, sadece başka roma geçemiyorsunuz. Benim tavsiyem H.kadioglu usta ile iletşime geçin. Kendim de 13T cihazımı ustaya yakın zamanda güncelleme alabilen yazılım kayıt yaptıracağım.
Evet böyle söyleniyor fakat söylentiden fazlası lazım. H.kadioglu ile zaten iletişim halindeyim. Bu konu hakkında yeterli geri dönüş olmadığı için benim sorunum netliğe kavuşmuyor.

Sadece "Ben Xiaomi 13t kullanıyorum yazılım ile imei repair yaptım ve güncelleme yapabiliyorum veya yapamıyorum" şeklinde geri dönüşe ihtiyacım var.

teyubesk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi 13T
Meslek
Tekniker
Konular
7
Merhaba hocam, bende 2 adet 13T var 1-2 hafta önce H.kadioglu ustama yazılımsal IMEI kaydı yaptırdım sağolsun buradan birkez daha teşekkür ediyorum kendisine.

Senin soruna gelirsek hocam bendeki cihazların ikisinde de hyperos1 global vardı bl kapalıydı.
1.0.9.0 global olan cihaz hyperos2 güncellemesini aldı ve sorunsuz çalışıyor.
1.0.10.0 olan cihaz güncelleme almadı hyperos1 de sorunsuz çalışıyor. Aynı sürümü yeniden indirip güncelledim sorunsuz açıldı.

Bildiğim kadarıyla yazılımsal IMEI atılan 13T'lerde güncelleme yapılabilir, sıfırlama yapılabilir ama farklı rom yüklenmemesi gerekiyor.

un041026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Mi 11 t
Meslek
Asker
Konular
8
Yeni çıkan yöntemle ile güncelleme ve sıfırlama sorunsuz hocam siz eski yöntem ile yapılmış işlem

Üst Alt