Yardım Güncelleme sonrası ikinci kamera hatası

barisdogaan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
baris
Cihazım
note 5
Konular
8
Arkadaşlar miui 10 güncellemesi yaptiktan sonra potre moduna gectigimde ikinci kamera yakinlasarak acilmiyor. Miui 9 sürümünde potre moduna gectigimde direk ikinci kamera açılıyordu. Anlamadım şimdi nasil düzelecek. Bir kamera kullaniyor suan hatta normal ve potre modunda elimde kapattım hep alttaki kamera aktif zoom yapsamda aynı bunun çözümü varmı yoksa güncelleme hatası mi bu?

barisdogaan

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
baris
Cihazım
note 5
Konular
8
Hocam benim kamera da 16:9 ayarlı ve normal fotoğraf modu ve portre modu ekteki fotolarda olduğu gibi. Normal kamera da alt kısmı transparan yapıyor ama portre mod da yapmıyor. Bu şekilde olunca portre moda geçince görüntü biraz uzaklaşıyor. Kameralarda üsttekini kapattığım zaman görüntü de bir kapanma olmuyor. Yazılım olarak bir değişiklik oluyor mu onu çok anlamayadim. Daha önce mi A1 kullanıyordum. Mi A1 de Portre moda geçince görüntü yaklaştırdı. Note 5 de öyle değil. MIUI 9 ile MIUI 10 arasında kamera çalışması yönünden farklılık görmedim açıkçası. Bende ki durum bu şekilde.
Arkadaşın mi mix 2s ile denedik, portre modu farklı çalışıyor redmi note 5 e göre , mi mix2s de aynı mi mi A1 gibi Portre modunda görüntüyü yaklaştırıyor.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İşte benimde mi mix2 deki gibi yakinlasiyordu hatırlıyorum ama şuan olmuyor anca potre yapıyor benim anlamadığım diğer kamerayı kapattigimda bile potre yapiyor. O kamera şuan ne işe yarıyor? Yazilimsal mi çözemedim güncelleme de gelmedi. Yani elimle kapatsamda yine potre cekiyor bir fark yok bunun çözümünu bulanda yok

Oyla:

mkemik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Discovery 1
Konular
0
İşte benimde mi mix2 deki gibi yakinlasiyordu hatırlıyorum ama şuan olmuyor anca potre yapıyor benim anlamadığım diğer kamerayı kapattigimda bile potre yapiyor. O kamera şuan ne işe yarıyor? Yazilimsal mi çözemedim güncelleme de gelmedi. Yani elimle kapatsamda yine potre cekiyor bir fark yok bunun çözümünu bulanda yok
Hocam eğer bir tesadüf değilse yaptığım denemeler de şunu gördüm, arka kameraların ikisi de aynı megapiksel değerinde ise portre modunda görüntü yaklaşıyor ama ikinci kamera mp değeri ana kameradan düşük ise portre modunda yakınlaşma olmuyor. Huawei p smart da aynı şekilde portre modunda yakınlaşma olmuyor İkinci kamerası 2 mp. Note 5 de muhtemelen yazılımsal bir portre yapıyor ikinci kamerayı da destek amaçlı falan kullanıyor sanırım. Yani bunun bir çözümü olduğunu sanmıyorum. Bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

fifi06

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Fuat
Cihazım
Redmi note 5 Gl
Konular
5
yukaridaki kamerayi parmagimla kapatinca bulaniklik efekti olmuyor. Cekince oluyor.

Oyla:
Üst Alt