Sohbet Gümrükte sorun olur mu?

zaho66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 12s ultra
Konular
33
Geçen gün Aliexpresten 350 tl ye kılıf aldım gümrükten mesaj geldi link ile beraber gümrük sitesine yönlendirdi.form doldurmam istendi.onuda çıktı alıp imzalı gümrüğe iadeli posta ile göndermem istendi.neyse bi baktım forma vergiler dahil 5600 tl rakam çıktı .ben tabi şok şok ürünü almadım geri giti Ali expres bir ay sonra parayı iade etti.rezil oldum çin e :( :(:(

HiddeNKinG20

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 15
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.392
Aynen hocam belirttim, hatta Ticaret Bakanlığı'nın websitesinden o kısmı bulup ekran görüntüsü de ilettim kargoyla telefona izin yok diye. Yine de aynı şekilde karar size kalmış ama geçiyor cevabını verdiler. bu yeni yasa filan değil dimi hocam, bildiğim kadarıyla baya eski yani cep telefonu sokmamak. Kargo firmalarının haberi yoktur belki derdim de, adamların işi bu habersiz olmalarının imkanı yok ki

Dolandırılmayın da

Lucas.Rintaro19

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
25
Aynen hocam belirttim, hatta Ticaret Bakanlığı'nın websitesinden o kısmı bulup ekran görüntüsü de ilettim kargoyla telefona izin yok diye. Yine de aynı şekilde karar size kalmış ama geçiyor cevabını verdiler. bu yeni yasa filan değil dimi hocam, bildiğim kadarıyla baya eski yani cep telefonu sokmamak. Kargo firmalarının haberi yoktur belki derdim de, adamların işi bu habersiz olmalarının imkanı yok ki
Eski hocam. Bilmemek mümkün değil.

Eğer serbest olsa hepimiz daha ucuz olsun diye yurtdışından kargolatiriz. Muhtemelen gümrükte size vergi KDV ÖTV çıkartıp çok pahalıya gelecektir. Bavulda getirse daha iyi

Telefonda vergiyi ödeyip alayım olayı yok hocam. %99 ihtimalle iade ediliyor, %1 ihtimalle imha ediliyor.

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Sadece telefon değil sim kartlı hiçbir ürün geçmiyor gümrükten diye biliyorum umarım imha etmezler

personall

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
H.
Cihazım
Redmi
Konular
1

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye