Sohbet Gümrükte sorun olur mu?

personall

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
H.
Cihazım
Redmi
Konular
1
Merhabalar. Arkadaşım yurtdışından (Azerbaycan) kargoyla bir adet kapalı kutu iPhone 15 gönderecek. Türkiye'ye girişde gümrükte sorun olur mu? Kargoyla telefon alanınız oldu mu? Önceden teşekkürler.

Lucas.Rintaro9

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
25
Merhabalar. Arkadaşım yurtdışından (Azerbaycan) kargoyla bir adet kapalı kutu iPhone 15 gönderecek. Türkiye'ye girişde gümrükte sorun olur mu? Kargoyla telefon alanınız oldu mu? Önceden teşekkürler.
Kargoyla telefon girişi yasak hocam. Gümrükte fark edilirse iade edilir

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Kargo yasak

Son düzenleme:

personall

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
H.
Cihazım
Redmi
Konular
1

Lucas.Rintaro9

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
25
Kargo firması 1 adetse problem olmadan gümrükten geçer diyor. Acaba tanıdık veya işbirliği ile filan mı geçiriyorlar, bende kararsız kaldım
Bireysel kargo ile yasak hocam. Ticari gösteriyorlarsa ya da bir çeşit Ali Cengiz oyunları varsa olabilir ama %1 ihtimal bence.

personall

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
H.
Cihazım
Redmi
Konular
1
Bireysel kargo ile yasak hocam. Ticari gösteriyorlarsa ya da bir çeşit Ali Cengiz oyunları varsa olabilir ama %1 ihtimal bence.
Valla başka kargo firmasına da sordum, onlar da telefon geçiyor gümrükten dediler. Enteresan, muhtemelen kargo yaptırırım bu kadar net konuştuklarına göre işin içinde iş var demekki. Ama bana kutu açılacak kontrol edilecek gümrükte dediler. Belkide birisi cebinde geçiriyor 😃 İnsanın aklına herşey geliyor

Lucas.Rintaro9

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
25
Valla başka kargo firmasına da sordum, onlar da telefon geçiyor gümrükten dediler. Enteresan, muhtemelen kargo yaptırırım bu kadar net konuştuklarına göre işin içinde iş var demekki. Ama bana kutu açılacak kontrol edilecek gümrükte dediler. Belkide birisi cebinde geçiriyor 😃 İnsanın aklına herşey geliyor
Özellikle Türkiye diye belirttin mi hocam :D
Belki diğer ülkelere sorun olmuyordur

personall

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
H.
Cihazım
Redmi
Konular
1
Özellikle Türkiye diye belirttin mi hocam :D
Belki diğer ülkelere sorun olmuyordur
Aynen hocam belirttim, hatta Ticaret Bakanlığı'nın websitesinden o kısmı bulup ekran görüntüsü de ilettim kargoyla telefona izin yok diye. Yine de aynı şekilde karar size kalmış ama geçiyor cevabını verdiler. bu yeni yasa filan değil dimi hocam, bildiğim kadarıyla baya eski yani cep telefonu sokmamak. Kargo firmalarının haberi yoktur belki derdim de, adamların işi bu habersiz olmalarının imkanı yok ki

webumut9

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi 17 Ultra
Konular
36
Eğer serbest olsa hepimiz daha ucuz olsun diye yurtdışından kargolatiriz. Muhtemelen gümrükte size vergi KDV ÖTV çıkartıp çok pahalıya gelecektir. Bavulda getirse daha iyi

Üst Alt