Sohbet Gta 5 dağlık alana gidince fps düşmesi

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Arkadaşlar merhaba umarım bana yardımcı olacak bilgili bir vardır kafayı yiyecem rtx2060 laptop kullanıcısıyım okadar para verdim zoruma gidiyor fps düşmesi normalde 70 80 fps alırken dağlık alanda 40 30 a düşüyor format attım yine olmadı lütfen yardımcı olurmusunuz
Gta 5 de sistemi en çok zorlayan şey otlar hocam. Bunun incelemesi bile yapılmıştı. Otlar malesef çok fazla kasıyor bilgisayarı. Oyununuz orjinal mi? Korsan oyunlardada bu sorun olabiliyor. Bende rx580 ekran kartı ile otlu alanlarda kasma yapıyor. Grafik ayarlarında hepsini ultra ya çekip ot kalitesini high yaparak sorunu çözdüm.

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ekranım 144 hz destekli bundan yararlanmıyayımmı yoksa direk 60 hz yapmalımıyım
Ekranınız 144 se tavsiyem birkaç ayar kısıp oynayın. Sanırım herşeyi en yüksekte oynuyorsunuz rtx 2060 la daha fazla fps almanız lazımdı. Ya da şimdiki haliyle fps 60 a sabitlerseniz ısınma süresi gecikeceği için fps drop ihtimali daha da düşer. En iyi çözüm msi afterburner ile değerlere bakın. İşlemci 90 derece civarını geçiyorsa genelde dediğiniz gibi fps düşüşü görmeniz lazım. Eğer fps düşüşü sırasında ekran kartı kullanımı ful %99-100 ise direk oyundaki bulunduğunuz yer grafik olarak zorluyordur.

kingsman3342

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Note 6 Pro 32gb
Konular
0
Arkadaşlar merhaba umarım bana yardımcı olacak bilgili bir vardır kafayı yiyecem rtx2060 laptop kullanıcısıyım okadar para verdim zoruma gidiyor fps düşmesi normalde 70 80 fps alırken dağlık alanda 40 30 a düşüyor format attım yine olmadı lütfen yardımcı olurmusunuz
Oyun orijinal mi birde başka oyunlarda böyle bir sorun yaşadınız mı?

TeAmo

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Oneplus 8t
Meslek
Turkcell
Konular
90
Bir de çözünürlük ne durumda acaba? Rtx 2060 a yük binmesi için grafiği çıkarabildiginiz kadar çıkarın

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Grass Quality hangi ayarda hocam, onu high yapın yada otla falan işiniz yoksa normal yapıp kapatın. MSAA x2 yapın yada kapalı kalsın, FXAA açık olabilir.

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
Grass Quality hangi ayarda hocam, onu high yapın yada otla falan işiniz yoksa normal yapıp kapatın. MSAA x2 yapın yada kapalı kalsın, FXAA açık olabilir.
Abilerim iyi hoş güzel teşekkürler cevaplarınız için ama battlefield 1 de 120 fps alıyorum ultra ayarda neden gta da takılıyor diye soru işareti kalıyor aklımda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de çözünürlük ne durumda acaba? Rtx 2060 a yük binmesi için grafiği çıkarabildiginiz kadar çıkarın
Çözünürlük 1080 p de abi ama gta online da fps düşüyor story modunda fazla düşmüyor ve ayrıca battlefield 1 de 120 fps alıyorum gta 5 de neden böyle bir sorun oluyor

Oyun orijinal mi birde başka oyunlarda böyle bir sorun yaşadınız mı?
Oyun orijinal abi

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Abilerim iyi hoş güzel teşekkürler cevaplarınız için ama battlefield 1 de 120 fps alıyorum ultra ayarda neden gta da takılıyor diye soru işareti kalıyor aklımda

Çözünürlük 1080 p de abi ama gta online da fps düşüyor story modunda fazla düşmüyor ve ayrıca battlefield 1 de 120 fps alıyorum gta 5 de neden böyle bir sorun oluyor

Oyun orijinal abi

Bf1 Multi oyuna gir 64lük servere bir bak bakalım ne durumda. Story modda 120fps ise çok iyi.

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
Bf1 Multi oyuna gir 64lük servere bir bak bakalım ne durumda. Story modda 120fps ise çok iyi.
Abi online de okadar fps alıyorum zaten kafayı yiyecem neden özellikle gta da böyle oluyor call off duty modern warfare da online da 70 fps alıyorum 2k ayarlara yakın allah aşkına biri yardım etsin

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Abi online de okadar fps alıyorum zaten kafayı yiyecem neden özellikle gta da böyle oluyor call off duty modern warfare da online da 70 fps alıyorum 2k ayarlara yakın allah aşkına biri yardım etsin

Gta5 e gir MSI afterburner ile değerleri paylaş buraya. İşlemci kullanımı ekran kartı kullanımı sıcaklıklar vs ne durumda görmem lazım bu şekilde yardım edemem

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
Gta5 e gir MSI afterburner ile değerleri paylaş buraya. İşlemci kullanımı ekran kartı kullanımı sıcaklıklar vs ne durumda görmem lazım bu şekilde yardım edemem
Abi ıgnore suggested limits açık yaptım ve ekranı 60 hz yaptım grass quality ayarını high yaptım biraz düzeldi sanki sence ilerleyen zamanlarda yine olurmu msi afterburner i kuramadım ama hp omen comenderda baktığımda sanki sıcaklıkta düştü biraz

Üst Alt