Sohbet Gta 5 dağlık alana gidince fps düşmesi

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
Arkadaşlar merhaba umarım bana yardımcı olacak bilgili bir vardır kafayı yiyecem rtx2060 laptop kullanıcısıyım okadar para verdim zoruma gidiyor fps düşmesi normalde 70 80 fps alırken dağlık alanda 40 30 a düşüyor format attım yine olmadı lütfen yardımcı olurmusunuz

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Arkadaşlar merhaba umarım bana yardımcı olacak bilgili bir vardır kafayı yiyecem rtx2060 laptop kullanıcısıyım okadar para verdim zoruma gidiyor fps düşmesi normalde 70 80 fps alırken dağlık alanda 40 30 a düşüyor format attım yine olmadı lütfen yardımcı olurmusunuz

İşlemciniz nedir ? Ram kaç GB ?

Dağlık arazide çim detayı veya ağaç detayı fazla arazide veya insanların fazla olduğu yerlerde FPS düşmesinin ana sebebi işlemcidir. İşlemci verileri işleyip ekran kartına aktarırken zorlanır yada yetişemez bunun sonucunda FPS drop denen mevzu baş gösterir.

Alper17

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
-
Konular
7
Sıcaklık değerlerini kontrol eder misin? MSI Afterburner vs. İle

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciniz nedir ? Ram kaç GB ?

Dağlık arazide çim detayı veya ağaç detayı fazla arazide veya insanların fazla olduğu yerlerde FPS düşmesinin ana sebebi işlemcidir. İşlemci verileri işleyip ekran kartına aktarırken zorlanır yada yetişemez bunun sonucunda FPS drop denen mevzu baş gösterir.
İşlemcim intel i7 ram 16gb abi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklık değerlerini kontrol eder misin? MSI Afterburner vs. İle
Sıcaklık değeri gpu 50 60 iken cpu 80 90 oluyor ve ben fan ayarlarını max yapmama rağmen bir işe yaramıyor

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
İşlemcim intel i7 ram 16gb abi

Sıcaklık değeri gpu 50 60 iken cpu 80 90 oluyor ve ben fan ayarlarını max yapmama rağmen bir işe yaramıyor

İ7 ama hangi i7 modeli nesili kaç ?

Arkadaşın sıcaklık sorması iyi olmuş şimdi ben soracaktım . 80 90 derece çok fazla . Fps drop sebebi sıcaklık olabilir . Laptoplarda genelde bu sorun oluyor çözüm olarak da pek bir seçenek yok gibi laptop altına fan almaktan başka.

Birde MSI afterburner ile oyun içi değerleri burada ss alıp paylaşın . Darboğaz da olabilir bunun sonucu fazla yüklenen işlemci ısınıp FPS düşmesine neden olabilir.

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İ7 ama hangi i7 modeli nesili kaç ?

Arkadaşın sıcaklık sorması iyi olmuş şimdi ben soracaktım . 80 90 derece çok fazla . Fps drop sebebi sıcaklık olabilir . Laptoplarda genelde bu sorun oluyor çözüm olarak da pek bir seçenek yok gibi laptop altına fan almaktan başka.

Birde MSI afterburner ile oyun içi değerleri burada ss alıp paylaşın . Darboğaz da olabilir bunun sonucu fazla yüklenen işlemci ısınıp FPS düşmesine neden olabilir.
Peki abi eve gidince size değerleri atacam halen aktif olurmusunuz?

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
İşlemci genelde 85-90 dereceleri geçince hızını kısıyor buda fps drop a neden oluyor. Eğer ekranınız 60 hz ise vsync açın sabit fps te daha az ve daha geç ısınır.

Memo98

Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi poco f1
Konular
1
İşlemci genelde 85-90 dereceleri geçince hızını kısıyor buda fps drop a neden oluyor. Eğer ekranınız 60 hz ise vsync açın sabit fps te daha az ve daha geç ısınır.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ekranım 144 hz destekli bundan yararlanmıyayımmı yoksa direk 60 hz yapmalımıyım

Üst Alt