Yardım GSİ Rom Yüklerken A ve A/B Arasındaki Fark Nedir?

bosanac

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Öğrenci
Konular
14
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi Eu 9.12.12
Telefon Modeli
Xiaomi Mi8 Lite
Bootloader Kilidi
Açık
Selamun Aleyküm. Telefonuma Gsi rom yüklemek istiyorum ama emin olmadığım bir konu var. A ve A/B arasındaki fark nedir? Cevaplarsanız Sevinirim. İyi Günler.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X3Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam, A ve A/B farkı şöyledir

Sadece A destekli cihazlarda rom güncelleme şöyle işler. Örneğin, 9.0 sürümünden 9.1 e gececez, rom iner system partition bölümü var birde recovery partition. Sistem cihazda açık olduğu için cihazı recovery bölümünde açarız romu kurariz, rom demin bahsettiğim sistem bölümüne yüklenir cihaz yeniden başlayınca deminki sistem alanında açılır

A/B de ise durum farklıdır. Bu sefer A system partition B system partition ve recovery partition vardır. Rom iner diyelim ilk rom A sisteminde açık. Rom indi. Cihazı hiç kapatmadan güncelle dediğiniz de cihaz kapanmadan romu B sistem bölümüne kurar sonra siz yeniden başlat dediğiniz de cihaz A sistem bölümünde açılmaz B sistem bölümünde açılır. Yani A açıkken B kapalı inactive moddadir yada tam tersi. Örneğin bende mi a2 var. Geliştirici custom rom güncellemesini paylaşır cihaz kapanmadan güncelleme yuklenir, yeniden başlat derim B sistem bölümüne geçer cihaz. Tabi illa kapanmadan kurulur, tek şart bu demeyelim. Recovery partition dan kursak bile bölüm yine değişiyor. İki türlude güncelleme sonrası diğer slota/bölüme geçiyor.

Cihazınızın. Hangi durumu desteklediğini emin olun. Yoksa gsi rom çalışmaz Boot etmez.

Oyla:

ErdmTrz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Erdem
Konular
2
Hocam, A ve A/B farkı şöyledir

Sadece A destekli cihazlarda rom güncelleme şöyle işler. Örneğin, 9.0 sürümünden 9.1 e gececez, rom iner system partition bölümü var birde recovery partition. Sistem cihazda açık olduğu için cihazı recovery bölümünde açarız romu kurariz, rom demin bahsettiğim sistem bölümüne yüklenir cihaz yeniden başlayınca deminki sistem alanında açılır

A/B de ise durum farklıdır. Bu sefer A system partition B system partition ve recovery partition vardır. Rom iner diyelim ilk rom A sisteminde açık. Rom indi. Cihazı hiç kapatmadan güncelle dediğiniz de cihaz kapanmadan romu B sistem bölümüne kurar sonra siz yeniden başlat dediğiniz de cihaz A sistem bölümünde açılmaz B sistem bölümünde açılır. Yani A açıkken B kapalı inactive moddadir yada tam tersi. Örneğin bende mi a2 var. Geliştirici custom rom güncellemesini paylaşır cihaz kapanmadan güncelleme yuklenir, yeniden başlat derim B sistem bölümüne geçer cihaz. Tabi illa kapanmadan kurulur, tek şart bu demeyelim. Recovery partition dan kursak bile bölüm yine değişiyor. İki türlude güncelleme sonrası diğer slota/bölüme geçiyor.

Cihazınızın. Hangi durumu desteklediğini emin olun. Yoksa gsi rom çalışmaz Boot etmez.
Üstadım eline koluna sağlık çok güzel açıklamışsın.
Sadece A destekli cihazlarda demişsin cihazımızın hangisini desteklediğini nasıl anlayacağız? Üstadım siz A/B yi mi önerirsiniz?

Oyla:

KaizenTR

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
37
Üstadım eline koluna sağlık çok güzel açıklamışsın.
Sadece A destekli cihazlarda demişsin cihazımızın hangisini desteklediğini nasıl anlayacağız? Üstadım siz A/B yi mi önerirsiniz?
Port GSİ rom paylaşım yapılırken açıklamada belirtilir zaten. Ve özel veya genel arm/arm64 vs vs uyumlu olma durumu da belirtmiştir. Diyelim cihazınızdan emin değilsiniz bu işinizi görür belki.
ANDROİD GSİ PROJELERİ NEDİR?
UYUMLU TÜM CİHAZ LİSTESİ.
VE DİĞERLERİ.
Acizane tavsiye paylaşım formalarında iyice konuyu anlamak cihazınızla ilgili olumlu/olumsuz bilgi irdelemek gerekir. Haa diyelim sorun yok ama sizin cihazda boot olacağı garantisi vermez. Hatta bazen emmc vs gibi cihazın hayati yerlerine zarar vermeye riski hep vardır. Bu tamamen maintainerın mahareti ve niyetine bağlı denebilir. Vesselam

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt