Yardım GPU ve PSU Coil Whine sorunu?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
0
Telefon Modeli
0
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Öncelikle yeri olmadığını, farklı bir forum'da konu açıp, yeterli fikir alamadığımı ve burada da konu açtığımı belirtmek isterim.

Vatan Bilgisayar'dan 26.10.2019 tarihinde 2 adet ürün aldım.

PSU ve GPU'dan aynı sesler çıkmaktadır. PSU'dan stabil akım gelmediği için GPU'da da ses çıktığının kanaatindeyim. Eğer böyle ise GPU'da sorun yok demek oluyor.

GPU'u, Asus garanti servisine gönderdim, tüm testlerden %100 başarılı geçtiğini savundular ve sorun yok deyip geri gönderdiler.
PSU'u göndermedim, göndermeyi düşünüyorum. İkisinden de yük altına girince vızıldama sesi (CW) çıkmakta, ara sıra ise sanki uçak motoru sesleri gelmektedir.

Sesin her ne kadar donanıma zararı olmasa da, ikisi birden baş ağrıtıyor. Yazık günah, para veriyoruz bir de vızıltı sesi çekiyoruz evin içinde.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor, daha önce başına gelmiş forumdaşlarım var mı? Önerilerinizi alabilirsem çok mutlu olurum.

PSU: Thermaltake 600w 80+
GPU: Asus Rog Strix RX580 T8G

Teşekkürler.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Fandan gelmıyor değil mı ses. Yuk altında ıken yazmıssınız. Benım fanlar sıkıntılı mesala arasa takılır hatta aklıma gelmısken yarın bı yaglasammı dıyorum :D

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fandan gelmıyor değil mı ses. Yuk altında ıken yazmıssınız. Benım fanlar sıkıntılı mesala arasa takılır hatta aklıma gelmısken yarın bı yaglasammı dıyorum :D
Fanların hepsini çıkardım hocam (Bağlantı kablolarını), PSU'u çıkartamadım onu da söküp garanti dışı bırakmam lazım çıkarmak için, çok eminim fanlardan gelmediğine.

Eski fanlarımın arkasındaki kelepçesini çıkartarak çamaşır suyuyla önce gıcır gıcır, sonra kelepçeyi takarak yağladığımı bilirim :D Fanların temizliği çok önemli.

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Fanların hepsini çıkardım hocam, PSU'u çıkartamadım onu da söküp garanti dışı bırakmam lazım çıkarmak için, çok eminim fanlardan gelmediğine.

Eski fanlarımın arkasındaki kelepçesini çıkartarak çamaşır suyuyla önce gıcır gıcır, sonra kelepçeyi takarak yağladığımı bilirim :D Fanların temizliği çok önemli.
Stress testler oluyor. Bı deneyın ıstersenız gpu ya bı yuklenın eger goruntu gıtmez ise sorun olmaz. Sızde zaten demişsiniz sorun yok ama rahatsız edıyor diye :) mesela telefonda voltaj dusurunce bi frekansın telefon kendıne res (düşürülen aralıktan gecerken) atıyor. Elektrık yetersız geldıgınden olsa gerek.

psu nun fanınıda kontrol edebıldınız mı pekı? O ıcerde oluyor bıldıgım kadarıyla sokulmuyor.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Stress testler oluyor. Bı deneyın ıstersenız gpu ya bı yuklenın eger goruntu gıtmez ise sorun olmaz. Sızde zaten demişsiniz sorun yok ama rahatsız edıyor diye :) mesela telefonda voltaj dusurunce bi frekansın telefon kendıne res (düşürülen aralıktan gecerken) atıyor. Elektrık yetersız geldıgınden olsa gerek.

psu nun fanınıda kontrol edebıldınız mı pekı? O ıcerde oluyor bıldıgım kadarıyla sokulmuyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Evet, ekran kartının da fanları çıkabiliyor.

Stress testinden daha iyi grafiklere sahip bir oyun var, Destiny 2 adında. Sistemi aşırı zorluyor, testleri onda yaptım o oyunda çıkan ses hiç bir testte veya oyunda çıkmıyor hocam.

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Kaçırmışım. Psu cıkarmadım yazmıssınız :D benim fan ses cıkarında kasa dısından iğne sokuyorum. Sureklı kasayı acamam onun ıcın :D ses kesılıyor(fan sessız donmeye devam ediyor) rısk almak ıstersenız sısde ses cıkında psu için deneyin :)

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Kaçırmışım. Psu cıkarmadım yazmıssınız :D benim fan ses cıkarında kasa dısından iğne sokuyorum. Sureklı kasayı acamam onun ıcın :D ses kesılıyor(fan sessız donmeye devam ediyor) rısk almak ıstersenız sısde ses cıkında psu için deneyin :)
Yok hocam, o iğneyi kendime batırırım daha iyi. :D Fan'a zarar vermek istemiyorum asla. Kullanıcı tarafından deforme edilmemeli, garantiye vereceğim çünkü.

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Yok hocam, o iğneyi kendime batırırım daha iyi. :D Fan'a zarar vermek istemiyorum asla. Kullanıcı tarafından deforme edilmemeli, garantiye vereceğim çünkü.
Benım kasa 6. Yılında oldugu ıcın rahatım :) içi 1 yıllık ama kasadan memnun oldugum icin değiştirmedim. 650 80+

Çözüm bulursan konuya yazarsan ıyı olur.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Benım kasa 6. Yılında oldugu ıcın rahatım :) içi 1 yıllık ama kasadan memnun oldugum icin değiştirmedim. 650 80+

Çözüm bulursan konuya yazarsan ıyı olur.
Anakart, işlemci ve ram dün 7 yaşına girdi. Fatura bile duruyor, o derece iyi bakıyorum cihazlarıma :D

Garantiden sonraki durumu, sizleri etiketleyerek yazarım hocam.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
PSU'da CW (Bobinlerden yüksek akım geçerek, bobinleri aşındırması sonucu çıkan vızlama sesi.) olduğundan dolayı, PSU'dan temiz akım gelemiyor, dalgalı veya farklı bir şekilde akım geliyor ve bu da GPU'ya yansıyor. Bu sebepten dolayı GPU'nun da PSU'ya eşlik ederek aynı sesi çıkarmasına sebep oluyor, sanki senkronize gibi...
Elektrik konusundan anlayan hocalarım varsa yardımcı olabilir mi? Böyle bir şey ne kadar mümkün acaba?

Oyla:
Üst Alt