Maşallah hocam baya dolmuşsunuz. Bu soylediklerinizin hicbiri başıma gelmedi ve gayet memnunum bence rom değiştirin ve gözlemleyin. Yazılımsal sorunlar her zaman çözülür
Hocam gidip resmi mağazadan faturasıyla garantisiyle aldığım ürüne ben niye rom arayım niye rom atayım.
Benim sorunum değil ki bu. Harici romlarla uğraşan biri olsam zaten Xiaomi niye alayım geliştiriciler başka markalara ağırlık veriyor gördüğüm kadarıyla. Böyle bir dünya var mı bir ton para vereceksin birde sorunlarını kendin çözmeye uğraşacaksın.
Normalde bu kadar kafama takmam ama gerçekten sıkıntılı bir durum. Kullanıcı deneyimi sıfır bana göre.
Birçok stock uygulama alelade yapılmış. yani bazı ince detaylar olur telefonu kullanmaktan keyif alırsın, işlerini kolaylaştırır ya işte xiaomi de o yok. bildiğin düz mantık, odun gibi ne incelik var ne bir şey. Misal galeriye giriyorum ekran otomatik aydınlanmıyor, kamera açıyorum ekran yine otomatik aydınlanmıyor. Ben elimle aydınlatmayı yükseltmem lazım. Yani bu tür şeyler ince ama önemli detaylar olması gerek bir kullanıcı için. Dosya yöneticisinde kısa yollar yapmışlar videolar, dökümünalar diye gel görki sadece telefonun varsayılan klasörlerini gösteriyor. Niye ben dökümanlara tıkladığımda telefonun içerisindeki a dan z ye tüm dökümanları göremiyorum. Yani ne anlatmak istediğimi anlatabiliyormuyum bilmiyorum.
Normal bir telefon kullanmak isteyen için iyi bir telefon olabilir ama akıllı bir telefon kullanmak isteyen için hiç iyi değil bu tür durumlar.
Eldiven modu denilen bir şey var haberiniz var mı bilmiyorum eldivenle bile kullanabiliyorsunuz ekranı, işte xiaomide öyle birşey yok, ekran bazı uygulamalarda bırakın eldiveni parmağınıza bile iyi tepki vermiyor.
Ben telefon çok kötü demiyorum, ama rakiplerine göre bu fiyat bandında
yazılımsal olarak çokta iyi bir telefon değil. Şuan alacak olsaydım farklı markaları almayı düşünürdüm.
Bana hitap eden bir telefon olmadı malesef.
Sözde amiral gemisi mi 9 telefon halen global 10.2.28 sürümde.
Yahu bari hataları düzeltmek için bir ilerleme görsek tamam adamlar çalışıyor diyeceğim ama oda yok.
Bundan 2 sene önce
mi 9 un yarı fiyatına alınmış bir telefon şuan bile mi 9 dan daha stabil çalışıyor ve daha işlevsel ise böyle tepki göstermem normal. Her gördüğüm hata için geri bildirim aracından kayıt açıyorum bir sürü kayıt birikti ama onlara da bakıyorlar mı o bile meçhul.
Biliyorum forumlarda bu tip şeyler için dert yanmak bir şeye çözüm değil, ama belki kullanıcılarda biraz daha tepkili ve ilgili olurlar da xiaomi için daha çok dikkate değer bir kitle oluşur. Yoksa her sorunu kendimiz çözmeye kalkarsak firmada sallar kullanıcıları ne halleri varsa görsün ben satışımı yapar geçerim der.