bilmiyorum. telefonun teknik özellikleri yok diyor. kullanmadığım bir özellik olduğu için yazılana inandım.
Hangi cihazı kullanıyorsunuz ? Mi5'ten başlayarak Mi 9T Pro'ya kadar Xiaominin bir çok cihazını kullandım fakat hiç birinde görüntülü görüşme mevcut değildi.
Zaten görüntülü konuşma sadece samsung telefonlarda var.
Benim cihazda da olmuyor ama bunu dert etmiyorum
Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Bir noktayı karıştırıyoruz. Samsung cihazlardan bildiğimiz şebeke üzerinden görüntülü görüşme ile Volte destekli cihazlarda ki Volte üzerinden yapılan görüntülü görüşme farklı şeyler. Samsung 3G üzerinden görüntülü görüşme sağlarken henüz daha Volte(4G) denilen bir teknoloji kullanılmıyordu bu görüşmeler 3G şebekesi üzerinden yapılıyordu. Fakat artık daha yeni bir teknoloji olan LTE ile VoLTE, ViLTE gibi özellikler geldi.
Xiaomi cihazlarda son öğrendiğim bilgiler neticesinde VoLTE desteklense bile ViLTE istemli olarak devre dışı bırakılıyor. Kullanılması engelleniyor.
VoLTE üzerinden görüntülü görüşmeyi hiç denemedim zaten Whatsapp,İnstagram vs gibi daha yaygın bir sistem varken hem VoLTE destekli hemde Video görüşme özelliği aktif edilmiş birini bulup şebeke üzerinden görüntülü görüşme yapmak oldukça zor bir işlem ve kullanışsız.
Sonuç olarak Xiaomi cihazların bazı modellerinde aşağıdaki şekilde build.prop düzenlemesi yapılarak VoLTE üzerinden görüntülü görüşme aktif edilebilir. Tabi kullandığınız operatöründe desteklemesi kaydıyla.
Root kullanıcısı yetkilerine sahip bir kod/metin editörü ile "system/build.prop" dosyasını açın
Aşağıdaki satırları bulup silin yada etkisiz hale getirmek için her satırın başına # işaretini koyun.
Kod:
# set device to DSDS mode
#persist.radio.multisim.config=dsds
#disble rcs service
persist.rcs.supported=0
#set ims related prop
# MIUI DEL: START
#persist.dbg.volte_avail_ovr=1
#persist.dbg.vt_avail_ovr=1
# END
ardından aşağıdaki satırları boş bir alana kopyala/yapıştır yapın.
Kod:
persist.dbg.ims_volte_enable=1
persist.dbg.volte_avail_ovr=1
persist.dbg.vt_avail_ovr=1
persist.dbg.wfc_avail_ovr=1
persist.radio.VT_ENABLE=1
persist.radio.rat_on=combine
persist.radio.data_ltd_sys_ind=1
persist.radio.data_con_rprt=1
persist.radio.calls.on.ims=1
persist.radio.volte.dan_support=true
persist.data.iwlan=1
persist.data.iwlan.ipsec.ap=1
persist.sys.cust.lte_config=true
persist.rcs.supported=1
daha sonra sisteminizi yeniden başlatın ve arama uygulaması üzerinden yada *#*#4636#*#* numarasını tuşlayarak Görüntülü görüşme özelliğini kontrol edebilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.