Soru Google Uygulamalarında Sararma

miuici11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
&
Cihazım
redmi note10pro
Konular
15
Merhaba değerli forum üyeleri sizlere bugün farkettiğim bir durumu anlatmak ve sormak istedim
telefonun temasını değiştirdim duvarkağıdı ayarladım
sonra Google uygulamalarında (mesajlar, çağrı listesi, fotoğraflar Chrome vs.) girdiğimde uygulamalar sararmış halde karşıma çıktı koyu mod kullanıyorum siyah renklerin hepsi sarımtırak bir hal almıştı örnek vermek gerekirse
Chrome da bir site açacağımız zaman adres satırını altında mavi ilerleme şeridi var o bile sarı renge dönmüştü.yine sekme tuşuna basınca açık olan sekmeler çıkınca o sekmelerin başlık kısmı mavi olması gerekirken sarıyıdı. Kişilere girdiğim zaman sağ altta bulunan yeni kişi ekleme butonu olan + butonu da sarı renkteydi
Eski temaya döndüm sorun hala devam ediyordu.
Neden kaynaklandığını deneme yanılma metoduyla buldum.
Seçtiğim duvarkağıdı yeşil rengi fazla olan bir resimdi o resmi değiştirip başka bir resim koyunca düzeldi.
Sizlerde bu sorun mevcut mu bana çok garip geldi daha önce hiç karşılaşmadım bu tür bir durumla

Trkrkn61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
TARIK
Cihazım
13 ULTRA
Konular
15
Android 12 ile gelen bir özellik bu ama miui da özellik tam olarak kaldırılmamış yada optimize edilmemiş o yüzden böyle birşeyle karşılaşıyorsun.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
A12 ile bir bağlantısı olabilir. Ayrıca Renk şeması ayarlarınız nedir? Bu kısmı da kontrol eder misiniz?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Eğer benimki gibiyse, genel olarak beyaz renkler ve bazı renkler biraz daha sarımtrak görünecektir. Ama dediğim gibi A12 ile ilgili bir muhabbet de olabilir

Son düzenleme:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Android 12 ile birlikte gelen bir özellik, ancak sistemin tamamında etkin değil, sizde tüm sistemi etkiliyorsa optimizasyon yada bir hatadan kaynaklı olabilir.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Android 12 ile birlikte gelen bir özellik, ancak sistemin tamamında etkin değil, sizde tüm sistemi etkiliyorsa optimizasyon yada bir hatadan kaynaklı olabilir.
Peki hocam bu tam olarak ne için? Neden böyle bir özellik var?

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Peki hocam bu tam olarak ne için? Neden böyle bir özellik var?
Uzun süreli kullanımlarda göz yorgunluğunu azaltmak için yapılmış ancak her cihazda stabil çalışmayabiliyor. Bende sadece google uygulamalarını açtığımda aktif oluyor, Miui kaynaklı bir sorun olabileceğini düşündüm android 12 aosp rom yükledim, değişen birşey olmadı. Aosp romlarda temayla birlikte karanlık mod aktif olmadığında tüm sistemi etkiliyor.

miuici11

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
&
Cihazım
redmi note10pro
Konular
15
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle cevaplar için herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Uzun süredir 12 kullanıyorum aynı duvarkağıdını kullanıyordum temayı da çok sefer değiştirdim ama bu durumla karşılaşmadım o yüzden merak ettim ve konu açtım.
Şunu söylemeliyim ki berbat bir özellik duvarkağıdına göre hareket etmesi bunu kullanıcının onayına bırakmamasıda kötü olmuş birde Google uygulamalarında var diğer uygulamalarda yok bu da biraz abes olmuş açıkçası

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Uzun süreli kullanımlarda göz yorgunluğunu azaltmak için yapılmış ancak her cihazda stabil çalışmayabiliyor. Bende sadece google uygulamalarını açtığımda aktif oluyor, Miui kaynaklı bir sorun olabileceğini düşündüm android 12 aosp rom yükledim, değişen birşey olmadı. Aosp romlarda temayla birlikte karanlık mod aktif olmadığında tüm sistemi etkiliyor.
Anladım hocam. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim :)

Üst Alt