Rom Google servisleri olmayan rom

mso

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
12

garajack

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 9s
Konular
7

rastalgun

This is the way
Yönetici
Destek Ekibi
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
RasAlghun
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
34
Huawei alsam içinde google haritalar uygulamasını kullanamaz mıyım? Buna da kısıtlama var mı?
Kurarsınız hocam ama ne kadar stabil çalışır emin değilim. Bu arada Google olmayan cihaz alsanız YouTube de kuracaksınız, haritaları zaten diyorsunuz hadi tarayıcı başka bir tarayıcı olsun, fotoğraflar uygulamasını kullanmadınız diyelim, uygulama oyun vs yüklemek için uğraş dur bu defa play store rahattı hemen yüklemek kolaydı vs deyip play store yüklersiniz, takvim ve drive de es geçtim, alternatif mail uygulaması kullandığınızı varsayalım bunun için yeni cihaz almak yerine kullanmadığınız ve alternatifi bulunan Google uygulamalarını kaldırın daha mantıklı, iyi bir Huawei telefon almak için yüksek miktarda paranız gidecek hadi aldınız diyelim ısınamadınız boşa gitmiş olacak bu yüzden bence elinizde olan telefonu daha az Google uygulaması barındıracak hale getirmek her yönüyle daha avantajlı ama karar yine de sizin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çin romu var. Cihazınız için varsa onu yükleyin. Ya da port romlar.
Hocam çin romunda da hiç yoktan Google uygulamaları yok mu?

garajack

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 9s
Konular
7

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
MIUI romlarda China dışındaki tüm romlarda Google uygulamaları mevcuttur. MIUI tabanlı custom romlara da geliştiriciler Google uygulamalarını dahil ediyorlar bu nedenle hem MIUI kullanayım hem de Google uygulamaları olmasın istiyorsanız tek seçeneğiniz China Romlardır.

Bir diğer eçeneğiniz ise AOSP romları kullanmak. AOSP romlarda pek çok geliştiricisi romlarını Google uygulamaları olmadan hazırlıyorlar ve isteğe bağlı olarak gapps yüklenebileceğini belirtiyorlar. Herhangi bir AOSP romun kurulum aşamalarına bakın eğer kurulumda "Gapps" yüklenmesi için ayrı bir adım eklenmiş ise o romda sizin istediğiniz gibi google uygulamaları yoktur, kullanabilirsiniz.

Google uygulamaları ise bu romlara "gaaps flashlanarak" yükleniyor. Eğer yükleyecekseniz Gapps pico sürümü en hafif olanıdır.

emrebaskurtc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Redmi 9 pro
Konular
2
var tabiki. Vanilla diye geçer adı, bu google servisleri yok demek.
telegram grubundan kendin bakabilirsin

AdemBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
note 9s 128 gb
Meslek
Muhasebe Yönetici
Konular
42
şuanda bende çin beta port rom kullanıyorum Türkçe dil eklenmiş haliyle google herşeyinden arınmış şekilde.
temiz güzel rom

Üst Alt