Rehber Google Play Cihaz Sertifikalı Değil Kesin Çözümü

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bende de aynı sorun var, ancak şimdilik güncelleme veya her hangi bir konuda sorun çıkarmadı.
Arkadaşımızın yazdıklarını uygulamadım Cihaz Sertifikasız yazısı Sertifikalı duruma dönüşmedi.
Aklıma bir şey geldi.
Acaba Verileri Temizle 'yi çalıştırmadan önce güncelleme yapmaması için interneti kapatarak bu işlemi gerçekleştirsek
Daha sonra da cihazı kapatıp açtıktan sonra açsak ne olur..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fark eden bir şey olmadı..
Şimdi de cantara hocamızın yazdığını deneyelim..

Google hizmetler çerçevesi uygulaması nın verilerini temizlemede bir işe yaramadı. :((

Bu konuyu araştırmaya başladım.
Bir yerde "Google Play Store'ye ait 8.0.73 sürümü yükleyince problem gideriliyor" şeklinde bir not var..

Son düzenleme:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Hocam, yeter ki sorun hallolsun da tüm çözüm önerilerine açığız.
Hangi cihaz olursa olsun
:))

Epeydir hiç ilgilenmiyordum.
burayı okuyunca yeniden depreşti.

fatih8134

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 8
Konular
1
mi 8 de aynı sorunu yaşıyorum forumda ne kadar çözüm varsa hepsini denedim ancak hala uncertified yazıyor.

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Cihazların IMEI si ile alakalı olabilir arkadaşlar. Misal benim cihazda zte MF 633 diye kayıtlı. İnternetten baktığımda bu cihazın bir modem olduğunu gördüm. haha-- tabi benimki sadece tahmin.

mdgrafik

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi A1
Konular
0
Sorununuzun sertifika durumundan kaynaklandığını sanmıyorum. Öncelikle uygulamalar bölümü altından google hizmetler çerçevesi uygulamasının verilerini ve önbelleğini temizleyip güncellemeyi tekrar aratabilir misiniz?

Sıraladığım maddelerde yazmayı unutmuşum, bunu da denedim maalesef olmuyor.

Cihazların IMEI si ile alakalı olabilir arkadaşlar. Misal benim cihazda zte MF 633 diye kayıtlı. İnternetten baktığımda bu cihazın bir modem olduğunu gördüm. haha-- tabi benimki sadece tahmin.

Sizin yazdığınıza cevaben şunu belirteyim IMEI kaydında Cihaz Mi A1 değil, 5X görünüyor!!! Buna da kıl olmadım değil hani. Ama cevaplar gelene kadar yaptığım araştırmaya göre problem tamamen Bootloader kilidi açılıp global rom atmaktan kaynaklanıyor. Google da kilidi açık bir cihaz olduğundan güvenmiyor. Mesela Netflix kuramıyorsunuz Google Play'den. Cihaz bu sürüm ile uyumlu değil diyor ve bizzat denemedim ama ücretli uygulama satın alınamıyormuş.

Bugün garantiyi aradım durumu anlattım. Şöyle dediler "O kilidi biz açmıyoruz bize öyle geliyor, sorununuz tamamen yazılımsal, bize gönderin bakalım" Bayramdan sonra ciddi ciddi göndermeyi düşünüyorum. Aracı satıcı telefoncu arkadaşımı da aradım gönderelim baksınlar dedi.

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29

Sizin yazdığınıza cevaben şunu belirteyim IMEI kaydında Cihaz Mi A1 değil, 5X görünüyor!!! Buna da kıl olmadım değil hani. Ama cevaplar gelene kadar yaptığım araştırmaya göre problem tamamen Bootloader kilidi açılıp global rom atmaktan kaynaklanıyor. Google da kilidi açık bir cihaz olduğundan güvenmiyor. Mesela Netflix kuramıyorsunuz Google Play'den. Cihaz bu sürüm ile uyumlu değil diyor ve bizzat denemedim ama ücretli uygulama satın alınamıyormuş.

Bugün garantiyi aradım durumu anlattım. Şöyle dediler "O kilidi biz açmıyoruz bize öyle geliyor, sorununuz tamamen yazılımsal, bize gönderin bakalım" Bayramdan sonra ciddi ciddi göndermeyi düşünüyorum. Aracı satıcı telefoncu arkadaşımı da aradım gönderelim baksınlar dedi.
Bootloader kilidi açınca öyle olduğunu bilmiyordum hocam, dediğiniz gibi ondan kaynaklı olabilir o zaman. Ancak siz ürünü sıfır ve garantili aldıysanız değişim ya da iade yapın. Sonuçta parasını verip hizmet ve ürün almışsınız. Cihazın IMEI de farklı görünmesi kurum satışlarında olması ilginç.

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Arkadaslar merhaba telefonuna rom yükledikten sonra Google play store de cihaz sertifikasyonu sertifikali degil hatasi alanlar cok oluyor bana da oldu ve cozumy arastirip kesin cozumu buldum. Arkadaslar ilk once bu sertifikali degil hatasi size günlük ne gibi konularda sorun cikarabilir onlari soyleyeyim;
  • Sertifikasız cihazlar güvenli olmayabilir.
  • Sertifikasız cihazlar Android sistem güncellemelerini veya uygulama güncellemelerini almayabilir.
  • Sertifikasız cihazlardaki Google uygulamaları lisanslı değildir ve gerçek Google uygulamaları olmayabilir.
  • Sertifikasız cihazlardaki uygulama ve özellikler düzgün çalışmayabilir.
  • Sertifikasız cihazlardaki veriler güvenli bir şekilde yedeklenmeyebilir.
  • Ayrıca benim başlıca sorunum olan, uygulamalarda ödeme yapamıyorsunuz. Sizden sertifika istiyor.
Peki çözüm?
Hangi telefonu kullanıyorsanız ayarlara gelin daha sonra uygulamalar/yüklü uygulamalar bölümüne gelin ve Google Play Storeyi bulun.
Bulduktan sonra üstüne tıklayın ve verileri sil diyin. Sildikten hemen sonra telefonu yeniden başlatın burda biraz hızlı olmanızı öneririm ben 2. deneyişimde başardım. Yani verileri sil dedikten sonra hemen güncellemeye başlıyor fakat biz yeniden başlattıktan sonra güncellememiz lazım. Evet yeniden başlatıyoruz ve açıldıgında zaten sistem uygulaması olduğu için otomatik güncellenecektir. Güncelledikten sonra Google Play Store ye girin size bir Kullanıcı Sözleşmesi gösterebilir kabul edin. Daha sonra sol üst teki 3 çubuğa basın ayarlara girin ve en altta Cihaz Sertifikasyonu > Sertifikalı göreceksinizdir. Eğer işinize yaradıysa yorum yapın.
İşe yaradı teşekkürler.

Kilidin açık olmasından kaynaklı bir sıkıntı yaşamadım ancak root olursa google bazı uygulamaları gizliyor veya kullanmamıza izin vermiyor. Onu da magisk üzerinden ilgili uygulamada root gizleyerek hallediyoruz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Eğer cihazınız A1 olarak değil de 5X olarak görünüyorsa A1 değil 5X'tir... Cihazınızla ilgili bilgileri, ekran görüntülerini içeren yeni bir konu açın isterseniz. Sizin sorununuz sertifika ile ilgili değil...

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Bendeki sorunun tamamen yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
Global romlu olarak almış iken Global Beta yükledim.
İki hatta ait IMEI sorgulamasını yaptığımda da aşağıdaki sonuç geliyor.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt