İnceleme Google Kamera 48mp Örnekleri

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Stok kamera daha başarılı geldi bana

Ahmtpzrlk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmt
Cihazım
Mi8 lite
Konular
29
Bu hangi Google camera ile çekildi acaba sürümü

Aksan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
K20 pro
Meslek
Tekstil
Konular
26
Aşağıdaki linke tıklayarak, google kameraya yeni eklenen 48mp modu ve stock kamera 48mp modunun örnek fotoğraflarına bakabilirsiniz. Merak edenler için paylaşıyorum.
Bu mod şuan sadece Mi9T/Pro ve Mi9 için mevcut.
Kullandığın Google kamera link verebilir misin rica etsem

technix

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teknisyen
Cihazım
Xiaomi Mi A3
Konular
13
@ mevcetin

Paylaşım için teşekkürler. Hemen düşüncelerimi paylaşayım.

Gcam fotoğraflarında keskinlik (sharpness) fazla. Fazla keskinlik fotoğrafın doğallığını olumsuz etkiliyor bence.

Bugün bir arkadaşımın fotoğrafını önce Gcam (Camera PX) sonra stok kamera ile çekip kendisine gösterdim. Hiçbir yönlendirme yapmadan hangisi daha iyi diye sordum. İkisine de baktı ve stok kamera ile çektiğim fotoğrafı seçti. Gcam ile çektiğim fotoğrafı beğenmedi. Çünkü Gcam'le çektiğim fotoğrafta sakalları fazla siyah ve belirgindi. Bu durum doğal değildi tabi. O an anladım ki benim kullandığım Gcam'de de keskinlik fazla. Sharpness miktarını optimize etmem gerekiyor. Şimdi sizin fotoğraflarınızı incelediğimde de aynı şeyi gözlemliyorum.

Şuradaki kıyaslamada da benzer bir durum görülebilir. Stok kamera ile çektiğim fotoğraf daha doğal görünüyor: Rehber - GCam vs Orijinal Kamera: Xiaomi Mi A3

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Stok kamera daha başarılı geldi bana
Gcam 48 mp başlangıç aşamasında henüz, o yüzden stock daha başarılı duruyor. Fakat bu 48mp ile uzun pozlama yapılacağınıda unutmamak gerek.

Bu hangi Google camera ile çekildi acaba sürümü
Kullandığın Google kamera link verebilir misin rica etsem
Celsoazevedo.com da burial v7 olarak bulabilirsiniz hocam. Şuan için yalnızca Vip kullanıcılarımıza özel anlatım ekledim. İlerleyen günlerde herkese açık paylaşacağım.

@ mevcetin

Paylaşım için teşekkürler. Hemen düşüncelerimi paylaşayım.

Gcam fotoğraflarında keskinlik (sharpness) fazla. Fazla keskinlik fotoğrafın doğallığını olumsuz etkiliyor bence.

Bugün bir arkadaşımın fotoğrafını önce Gcam (Camera PX) sonra stok kamera ile çekip kendisine gösterdim. Hiçbir yönlendirme yapmadan hangisi daha iyi diye sordum. İkisine de baktı ve stok kamera ile çektiğim fotoğrafı seçti. Gcam ile çektiğim fotoğrafı beğenmedi. Çünkü Gcam'le çektiğim fotoğrafta sakalları fazla siyah ve belirgindi. Bu durum doğal değildi tabi. O an anladım ki benim kullandığım Gcam'de de keskinlik fazla. Sharpness miktarını optimize etmem gerekiyor. Şimdi sizin fotoğraflarınızı incelediğimde de aynı şeyi gözlemliyorum.

Şuradaki kıyaslamada da benzer bir durum görülebilir. Stok kamera ile çektiğim fotoğraf daha doğal görünüyor: Rehber - GCam vs Orijinal Kamera: Xiaomi Mi A3
Fotoğraflarda keskinlik olduğu doğru hocam, henüz yeni olduğu için yapılandırmalarda oturmayan yerler var. Oturmayan yerlerde zamanla düzelecektir.
Keskinlik konusundaki asıl amaç, 48mp in hakkını vermek. Yani netliği artırmak için keskinlik ekliyorlar. Gündüz çekimlerinde kötü gözüksede gece çekimlerinde, manzara çekimlerinde yaklaştıkça bozulmayan fotoğraflar istiyorlar. İlk mesajdaki google drive albümüne birde astrophotography modunda 48mp in performansını ekledim.

Black53

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
Xiaomi Mi9 t
Meslek
Muhasebe
Konular
37
Aşağıdaki linke tıklayarak, google kameraya yeni eklenen 48mp modu ve stock kamera 48mp modunun örnek fotoğraflarına bakabilirsiniz. Merak edenler için paylaşıyorum.
Bu mod şuan sadece Mi9T/Pro ve Mi9 için mevcut.
Bu bahsettiğiniz gcam linkini verirmisiniz

SpecialForces

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SpecialForce
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Meslek
J.G.K
Konular
9
Apk olarak var mı acaba Gcam?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Redmi 8a global rom için hala bulamadık uygun bir gcam.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director