Soru Google Drive Alan Problemi

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Google Drive hizmeti üzerinde 17 GB alanım var. Bu alanın %50'si kullanılıyor olarak görünmekte. Aşağıda ekli olan görselde hangi veri için, ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz.
Şimdi gelelim probleme: Benim Google Drive üzerinde bir adet bir kaç KB'lık Word dosyası dışında hiç bir verim yok. Ayrıca Google Fotoğraflar bölümünde de saklı tüm fotoğraflarım "yüksek kalite" seçimiyle yedekleniyor. Yani fotoğraflarımın da Drive alanında yer kaplamıyor olması gerekli.

Yalnızca Gmail için görünen 2,61 GB veriden emin değilim. Zira bu veri boyutunun da olması gerekenden fazla olduğu düşüncesindeyim ancak belki mail arşivim içerisinde gözümden kaçan büyük boyutlu veri olabilir düşüncesiyle çok takılmıyorum.

Sonuç olarak Drive bölümünde ve fotoğraflar bölümünde kullanmadığım ancak yer kaplayan bir veri var.

Eğer böyle bir veri varsa nasıl ulaşabilir ve/veya silebilirim?

Eğer bir veri yoksa ancak varmış gibi yer kaplıyorsa bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-01-24-23-29-23-534_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2020-01-24-23-29-23-534_com.google.android.apps.docs.jpg
    230,1 KB · Görüntüleme: 16

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Sildiğiniz veriler çöp kutusuna düşüyor. O verileri çöp kutusundan da silmeniz gerekli.

Devilyn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
sirius, diting
Meslek
ceng
Konular
31
Çöp kutusu haricinde her haltı depoluyor drive google faviruler çerezler whatsapp yedeği facebook gboard instagram filan filan normal bence

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Fotoğrafların tamamının Yüksek Kalite olarak kayıt edildiğine emin misiniz, belki bir ara farkında olmadan Orijinal olarak kayıt etmiş olabilir misiniz çünkü açıkça fotoğrafların 4 küsür GB yer kapladığı görülüyor.

Ayrıca drive menüsünden yedeklemeler bölümünü kontrol etmişmiydiniz, telefon ve WhatsApp gibi yedekler oluşturulmuş olabilir.

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çöp kutusunu hem fotoğraflar için hem de Drive için kontrol ettim. İki taraf da bomboş.
Yedekleme kısmında sadece WhatsApp yedeği var ve 36 MB yer kaplıyor.
Fotoğraflar için nasıl kontrol sağlayabilirim?
Hadi diyelim dediğiniz gibi fotoğraflar kısmını da bazı fotoğrafların orijinal yedeklendiğini düşünerek açıklayalım.
Drive kısmında yer tutan 1,3 GB veri nedir?
Google böyle anlamsız ve detaysız bir iş nasıl yapmış aklım almıyor.

Üst Alt