Emirhan bey, kaydetme işleminin önceden karşı tarafa bildirilmesi, hukuki, kanuni ve ahlaki anlamda doğru olanıdır.
Karşı tarafa bildirim yapılmadan görüşmenin kaydedilmesi, resmi işlemlerde kanıt olarak sunulamıyor.
Google'un arama uygulamasının devam etmesi benim için pek sıkıntı değil de...
Global yazılımlı cihazlarda miui'nin rehber uygulaması kullanılsaydı, bizler için daha iyi olurdu.
Çünkü miui rehber uygulamasında; kayıtlı telefon numaralarının, aynı zamanda whatsapp kullanıp - kullanmadığını da otomatik gösteriyordu. Google'un rehber uygulamasında baktığımızda whatsapp kullanıp - kullanmadığını göremiyoruz.
Geri bildirim kanalından bu görüşümü firmaya ilettim. İnşallah dikkate alırlar.
Google'ın bu "temel telefon özellikleri için tek tip" uygulaması bir yandan iyi bir yandan kötü. Telefon çalıyor birinde sağa kaydıracaksın, birinde ortadan yukarı, birinde tıklayacaksın... Google diyor ki arama yapmak için Android'li bir telefonu eline alan kişi zorlanmasın hepsinde aynı olsun. Fakat bu sadece o ürün "herkese hitap edecekse" geçerli. Yani globalde.
Ayrıca habersiz ses kaydı almak evet hukuka aykırı delildir. Ancak son çare olarak kullanılırsa habersiz olabilir. Fakat bunu karşı tarafa bildirirse, mesela bir görüşmede "sen böyle sayıyorsun da bu ses kaydını dinletirim bak mahkemede" demek bile kurtarıcı olur. Bir de ses kaydında, görüşenlerden birinin taraf olma zorunluluğu var ayrıca, konudan bağımsız.
Google rehberde de whatsapp kullanıp kullanmadığını gösteren bir şey vardı. Sanırım sadece isime tıklayınca ya da çağrı geçmişi kısmında belli oluyor.
Google aramada, çağrı geliyorken ekran kapatılmıyor, acaba Xiaomi'nin kendi uygulamasında da durum böyle mi? Telefon masanın üstünde mesela, biri arıyor, açmayacağım o an, güç tuşuna basıyorum ses susuyor. Ama ekran açık kalmaya devam ediyor. Bir daha basıyorum kapanıp tekrar açılıyor ekran. Kapan kardeşim işte güç tuşuna bastım. (çağrıyı reddetmek istemiyorum o arka planda çalsın ama ekran kapansın)
Globalde bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Ama TR romuna Mi arama ve Mesaj getirebilirler. Gerçi Türkiye'de satılan cihazlardan TR rom mu çıkıyor, global mi onu da bilmiyorum.