Yardım Google Camera 30 Fps vs 60 Fps

ibrahim5plus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
88
Video çekiyorum telefonumla ama 30 FPS ve 60 FPS arasında hiçbir fark yok. Youtube de 60 fps videolar aşırı akıcı görünüyor ama telefon öyle çekmiyor sebebi ne olabilir ?

faysaLTaran

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Faysal
Cihazım
Mi Note 3
Konular
0
Video çekiyorum telefonumla ama 30 FPS ve 60 FPS arasında hiçbir fark yok. Youtube de 60 fps videolar aşırı akıcı görünüyor ama telefon öyle çekmiyor sebebi ne olabilir ?

İki nedeni olabilir: Ya sahte kare yapıyor yani görüntü aslında 30 kare ama 30x2 yapıyor 60 kare gibi gözüküyor ama aslında o gerçekte 30 kare.
Diğer neden ise yakalama hızının düşük olması yani saniyede 60 kare çekebilmek için kare çekim hızından ödün veriyor olabilir, tıpkı hızlı giden bir arabayı çekmeye çalışırsanız bulanık çıkması gibi düşünün.

Bonus: O videoların çoğu 5-6bin TL'lik telefonlar ya da tek amacı video ve fotoğraf çekmek olan 2000 TL'den başlayan fiyatlara sahip DSLR dediğimiz yüksek seviye kameralar ile çekiliyorlar genelde. Bu da kıyaslama yaparken sizde bir beklenti düşüklüğüne neden oluyor olabilir.

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Hocam bende Redmi Note 4 var, XDA'da bir kullanıcı rehber hazırlamıştı 60-90-120 FPS video çekmek için. O rehberdekileri uygulamadan önce çektiğim 60 FPS FHD video ile uyguladıktan sonra çektiğim 60 FPS FHD video arasında dağlar kadar fark var. Zannımca o rehberi uyguladıktan sonra HEVC kodeği ile video çektiği için çok fark ediyor kalitede.

Not: Bu rehber sizin telefonunuz için hazırlanmamış, o yüzden denemeden önce twrp yedeği almanızı öneririm.

Oyla:

ibrahim5plus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
88
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bende Redmi Note 4 var, XDA'da bir kullanıcı rehber hazırlamıştı 60-90-120 FPS video çekmek için. O rehberdekileri uygulamadan önce çektiğim 60 FPS FHD video ile uyguladıktan sonra çektiğim 60 FPS FHD video arasında dağlar kadar fark var. Zannımca o rehberi uyguladıktan sonra HEVC kodeği ile video çektiği için çok fark ediyor kalitede.

Not: Bu rehber sizin telefonunuz için hazırlanmamış, o yüzden denemeden önce twrp yedeği almanızı öneririm.
Redmi 5+ için var mıdır ki böyle bir şey bu forumda pek gezemiyorum ingilizce yok :D

Oyla:

a.adalar

Süper Kahraman
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
18
Redmi 5+ için var mıdır ki böyle bir şey bu forumda pek gezemiyorum ingilizce yok :D
Hocam şimdi baktım ama sizin cihazınız için öyle bir konu bulamadım XDA'da. Şu Modun daha iyi olduğu gibi birşey vardı sadece:

Ama benim şuan kullandığım GCam Modu şu:

Kameranın ayarlarında Geliştirici Seçenekleri (Developer Options) kısmında HEVC ya da H265 ibaresini içeren seçenekleri işaretleyip bir de öyle deneyin yüksek kare hızında çekim yapmayı. Video Titremesini Önle gibi bir seçenek var kalite seçimini yaptığınız ayarın hemen altında, onu da devre dışı bırakın.

Edit: Önce üstteki linki deneyin hocam direk sizin cihazınız için geliştirilen bir mod o.

Oyla:
Üst Alt