Soru Global Romdan Eu Roma geçerken telefondan birşey silinmemesi

zindemumya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
CAN
Cihazım
Mi 6
Konular
8
Evet rom değiştirmek için beni bezdiren konudur. Ne zaman rom değiştirimek istesem bu sorun beni yorar, siz bilgili arkadaşların cevapları lazım bana.
Ben mi6 kullanıcısı olarak Global gelişitirici romdan EU Roma geçmek istiyorum. İşlemleri nasıl yapacağımı biliyorum ama telefonumdaki Ana ekran düzeni, uygulamaların tamamı,ayarlarım aynı kalacak şekilde Eu roma geçebilir miyim? Mi cloud kullanmak istemiyorum kendisini başarısız buluyorum uygulamaların yarısı geliyor yarısı gelmiyor eksiği çok olan bir bulut depolaması. Resimdir müziktir bunları pcye atıp rom kurduktan sonra tekrar telefona atabilirim sorun değil. Ama rom değiştirdikten sonra ayarlarımın, uygulamalarımın, Ana ekran düzenin ve buna benzer ayarların sıfırlanmamasını istiyorum var mıdır bir çözümü? Teşekkürler.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
migrate kısmını biraz daha açabilir misin? anlamadım bir fikrim yok da.

Mi cloud kısmıda şöyle ben daha öncede 9-10 kere rom değiştirdim ve her defasında bir sorun oldu uygulamaları tekrar yüklüyormuş gibi yapıyor ilk açıldktan sonra( romu yükledikten sonra) ama üstüne tıklayınca telefondan kaldırıyordu uygulamaları. Ayrıca resim konusunda da beni sinir ediyor telefonda olan resimleri mi clouda yükledim bir zaman şimdi telefondan siliyorum ama sürekli kendisi mi clouddan aynı resmi bulup tekrar indiriyor telefonuma dişimi sıkıyorum bazen telefonu kırmamak için. Ben silmişim resmi, silerken mi cloud alanından da sil diye işaretlemişimde, hala sen bana sormadan neden yüklersin ki aynı resimleri tekrar tekrar gerizekalı mi cloud ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bu istediğim şeye çok yakın şimdi baktım dediğin kısıma bu yerel yedek dediği kısım telefona yedekleme yaptığı kısım herhalde peki ben bu romu silip yenisini yüklerken bun yedekler de silinmeyecek mi ? Nasıl bu yedekleri yüklediğim EU ROMda da bulup yükleyebilirim? diye sormak istedim sana ama şimdi yedekleme yaparken hangi uygulamaları yedeklemediğne baktım yanında kırmızı bir çarpı işareti oluyor sende bilirsin. işime yarayan çok uygulamayı yedeklememiş bile en basitinden Facebook,netflix,spotify,bütün alışveriş uygulamaları,shazam,en para,instagram,pinterst ....... daha da var güzel yöntemdi ama olmadı yn~~

Bu konuyla alakalı bir sorum daha olacak ben EU ROMu kurduktan sonra gelen OTA güncellemelerini TWRP üzerinden nasıl yapabilirm? EU roma gelen haftalık güncelleştirmeleri yaparken herhangi bir kayıp yaşıyor muyum? TWRP siliniyor mu ? Yoksa sadece yaklaşık 1.6 GB boyutunda olan güncellemeyi indirip flashlayıp gündelik kullanımıma devam edebiliyor muyum?

yada

Flashlarken dikkat etmem gereken nokta var mı ?
Ben son soruya cvp vereyim:oota güncellemesini o şekilde kurup gündelik hayata devam ediyoruz.bazen otadan hata verebilir,o zaman da romu sitesinden indirip twrp yi açıyoruz,hiç wipe yapmadan install deyip romu seçiyoruz yüklüyoruz okey

Oyla:

zindemumya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
CAN
Cihazım
Mi 6
Konular
8
Ben son soruya cvp vereyim:oota güncellemesini o şekilde kurup gündelik hayata devam ediyoruz.bazen otadan hata verebilir,o zaman da romu sitesinden indirip twrp yi açıyoruz,hiç wipe yapmadan install deyip romu seçiyoruz yüklüyoruz okey
okey clap~~

Oyla:

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32

Mi cloud kısmıda şöyle ben daha öncede 9-10 kere rom değiştirdim ve her defasında bir sorun oldu uygulamaları tekrar yüklüyormuş gibi yapıyor ilk açıldktan sonra( romu yükledikten sonra) ama üstüne tıklayınca telefondan kaldırıyordu uygulamaları. Ayrıca resim konusunda da beni sinir ediyor telefonda olan resimleri mi clouda yükledim bir zaman şimdi telefondan siliyorum ama sürekli kendisi mi clouddan aynı resmi bulup tekrar indiriyor telefonuma dişimi sıkıyorum bazen telefonu kırmamak için. Ben silmişim resmi, silerken mi cloud alanından da sil diye işaretlemişimde, hala sen bana sormadan neden yüklersin ki aynı resimleri tekrar tekrar gerizekalı mi cloud ya

hocam bu istediğim şeye çok yakın şimdi baktım dediğin kısıma bu yerel yedek dediği kısım telefona yedekleme yaptığı kısım herhalde peki ben bu romu silip yenisini yüklerken bun yedekler de silinmeyecek mi ? Nasıl bu yedekleri yüklediğim EU ROMda da bulup yükleyebilirim? diye sormak istedim sana ama şimdi yedekleme yaparken hangi uygulamaları yedeklemediğne baktım yanında kırmızı bir çarpı işareti oluyor sende bilirsin. işime yarayan çok uygulamayı yedeklememiş bile en basitinden Facebook,netflix,spotify,bütün alışveriş uygulamaları,shazam,en para,instagram,pinterst ....... daha da var güzel yöntemdi ama olmadı yn~~

Bu konuyla alakalı bir sorum daha olacak ben EU ROMu kurduktan sonra gelen OTA güncellemelerini TWRP üzerinden nasıl yapabilirm? EU roma gelen haftalık güncelleştirmeleri yaparken herhangi bir kayıp yaşıyor muyum? TWRP siliniyor mu ? Yoksa sadece yaklaşık 1.6 GB boyutunda olan güncellemeyi indirip flashlayıp gündelik kullanımıma devam edebiliyor muyum?

yada

Hocam en azından ayarlarınızı yedekleyebilirsiniz. Yedek dosyasına dahili depolama/MİUİ/backup klasöründen ulaşabilirsiniz backup klasörünü bilgisayarınıza atın romu yükledikten sonra backup klasörünü aldığınız yere MİUİ klasörüne atın ayarlar/yerel yedeklere gelin yedeği yükle deyin zaten cihazınızda twrp yada root yoksa dediğiniz uygulamaları yedekleyemezsiniz internetim yok uygulamaları tekrar yükleyemem diyorsanız bir taktik söyleyeyim interneti olan bir kafeye gidin oturun bir çay isteyin ve garsondan wi-fi şifresini isteyin verecektir :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Oyla:

zindemumya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
CAN
Cihazım
Mi 6
Konular
8
Hocam en azından ayarlarınızı yedekleyebilirsiniz. Yedek dosyasına dahili depolama/MİUİ/backup klasöründen ulaşabilirsiniz backup klasörünü bilgisayarınıza atın romu yükledikten sonra backup klasörünü aldığınız yere MİUİ klasörüne atın ayarlar/yerel yedeklere gelin yedeği yükle deyin zaten cihazınızda twrp yada root yoksa dediğiniz uygulamaları yedekleyemezsiniz internetim yok uygulamaları tekrar yükleyemem diyorsanız bir taktik söyleyeyim interneti olan bir kafeye gidin oturun bir çay isteyin ve garsondan wi-fi şifresini isteyin verecektir :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
güzel taktikmiş gerçekten clap~~ ama benim hiç vaktim olmuyor sorun vakit zaten çok zaman alıyor. yapacak birşey yok bugün son sürüm eu rom kurucam ne zaman sıkılırsam memnun olmazsam o zamn güncellerim tekrar. teşekkürler bilgilendirme için.

Oyla:

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23

yada

Miui romdan başka herhangi bir miui roma geçerken Migrate isimli programdan istediğin uygulamaların apkları ve datalarını yedekliyorsun . Ayarlar > miui lsboratuar > galeri > otomatik yedekleme (kapalı) . Hiçbir şekilde zaten 5gb yeri olan buluta fotolarını yükleme , şahsen sadece ana ekranı yedeklemek için kullanıyorum ortalama 2gb .
Yeni roma geçerken ise adım adım ;
1) internal storage hariç her şey WIPE .
2) istediğin miui romun zipi + magisk zipi üst üste flaşla
3) cihazı aç ve hiçbir yedeği ( ne google ne miui ) yükleme , sıfırdan kurulumu seç
4) twrpye geri dön ve migrate isimli klasörden yedekleme ziplerini flaşla ve cihazı aç migrate helper mıdır nedir o uygulamayı aç uygulamaları ve datalarını geri kur , ana ekrana dağınık bir şekilde geleceklerdir .
5) miui ana ekran yedeğini geri yükle .
Bitti , artık istediğin miui romda aynı ana ekrana ve ayarlara sahipsin .
Anlatım uzun gibi duruyor ama zor değil ben hep öyle yapıyorum sıfır veri kaybı .
Foto ve videoları mi assistant manager diye bir program var pcde galerindeki fotoların klasörlerine kadar yedekliyor müzikler de aynı şekilde ama zaten bu işlemleri yaparken internal storage vayplamadığımız için medyalar silinmiyor hocam hayırlı akşamlar

Oyla:
Üst Alt