Yardım Global dan EEA globala geçiş

Mhsnrohat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rohat
Cihazım
Xiaomi mi 9 se
Konular
17
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 10.2.2 kararlı
Telefon Modeli
Mi 9 SE
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar arkadaşlar şuan global 10.2.2 rom yüklü
Ben eea global 10.3.1 yüklemek istiyorum bunu twrp den instal yapıp yuklemem doğru olur mu yoksa farklı bir yol izlemem mi gerek​
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet yardımcı olacak arkadaş yok mu ?

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
TWRP'den install ile yükleyebilirsiniz ancak yükledikten sonra boot etmeden magisk de yüklemeniz gerekli aksi halde telefonunuz açılmayacaktır.

Tavsiyem ise resmi romlar arasındaki geçişleri her zaman için (bootloader kilidini kapatmamaya dikkat ederek) mi flash ile yapılması yönünde. Mi Flash ile yükleme çok daha sağlıklı olur.

Oyla:

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
TWRP'den install ile yükleyebilirsiniz ancak yükledikten sonra boot etmeden magisk de yüklemeniz gerekli aksi halde telefonunuz açılmayacaktır.

Tavsiyem ise resmi romlar arasındaki geçişleri her zaman için (bootloader kilidini kapatmamaya dikkat ederek) mi flash ile yapılması yönünde. Mi Flash ile yükleme çok daha sağlıklı olur.
Hocam sürüm yükseltirken de fastboot yöntemi daha sağlıklı olduğu Mi Flash ile yükleme yapmak istersek bootloader kilidi açık olmalı mı? Örneğin eea 10.3.7.0 sürümünden yine eea 10.3.10.0 sürümüne fastboot ile yükseltmek için bootloader kilidinin açık olması gerekiyor mu? Ya da telefondan ota ile yükleyip hard reset atmak da aynı derecede sağlıklı olur mu?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
432
Hocam sürüm yükseltirken de fastboot yöntemi daha sağlıklı olduğu Mi Flash ile yükleme yapmak istersek bootloader kilidi açık olmalı mı? Örneğin eea 10.3.7.0 sürümünden yine eea 10.3.10.0 sürümüne fastboot ile yükseltmek için bootloader kilidinin açık olması gerekiyor mu? Ya da telefondan ota ile yükleyip hard reset atmak da aynı derecede sağlıklı olur mu?

Hocam hiç mi flash ile sürüm yükseltmeyi denemedim... Gelen güncellemeleri OTA üzerinden yüklerim. Eğer sorun olursa cihaz üzerinden değil, wipe all yaparak son güncellemeyi tekrar mi flash ile yüklüyorum. Cihaz üzerinden sıfırlamak yerine bu şekilde yapmak bana hem daha kolay hem de daha sağlıklı geliyor. Tam olarak bu işlem doğrudur demem için detaylı karşılaştırma falan yapmam lazım ancak 6 yıldır Xiaomi kullanıyorum ve bu yöntemle yaparak sorun yaşamadım. Dolayısıyla tavsiyem de bu şekilde :)

Oyla:

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Hocam hiç mi flash ile sürüm yükseltmeyi denemedim... Gelen güncellemeleri OTA üzerinden yüklerim. Eğer sorun olursa cihaz üzerinden değil, wipe all yaparak son güncellemeyi tekrar mi flash ile yüklüyorum. Cihaz üzerinden sıfırlamak yerine bu şekilde yapmak bana hem daha kolay hem de daha sağlıklı geliyor. Tam olarak bu işlem doğrudur demem için detaylı karşılaştırma falan yapmam lazım ancak 6 yıldır Xiaomi kullanıyorum ve bu yöntemle yaparak sorun yaşamadım. Dolayısıyla tavsiyem de bu şekilde :)
Hocam cihazı henüz yeni aldım, şehir dışında olduğum için açtım ama kullanmaya başlamadım, kullanmaya başlamadan önce de güncellemeyi yapıp sıfırdan başlatayım dedim. O yüzden size sormak istedim angel~~

Oyla:

Mhsnrohat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rohat
Cihazım
Xiaomi mi 9 se
Konular
17
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Intal ile yükledim hocam magisk yüklemeden reboot yaptım çok şükür sıkıntı çıkmadı twrp yükledim ve direk magisk kurdum şuan durum stabil teşekkürler

Oyla:
Üst Alt